فهرست هواپیماهای سبک و فوق سبک کشور (+فهرست فرودگاه های فعال در هوانوردی عمومی)
فهرستی از هواپیماهای فوق سبک و سبک فعال در کشور به همراه فهرست فرودگاه های فعال در هوانوردی عمومی به همت گروه گسترش هوانوردی عمومی ستاد هوایی و هوانوردی گردآوری شده است.
بهرهبرداری از دستگاه شبیهساز پرواز «سسنا ۱۷۲» در باغ کتاب تهران
هدف اصلی از نمایش این شبیه ساز پرواز، توسعه دانش هوانوردی در اقشار عمومی جامعه و استعداد یابی در حوزه هوانوردی است. آشنایی با علم پرواز و آموزش دانش هوانوردی با این شبیه ساز پرواز برای تمامی اقشار جامعه و علاقمندان ممکن می باشد.
پرواز نخستین روبات پرنده حشرهنما بدون نیاز به کنترل از راه دور
پژوهشگران دانشگاه واشنگتن میکرورباتهایی با قابلیت پرواز ساختهاند که به اندازه حشرات هستند و نیازی به کنترل از راه دور ندارند.
ناسا هواپیمایی با بالهای تاشو آزمایش میکند (+تصاویر)
این پروازهای آزمایشی در مرکز تحقیقات آرمسترانگ ناسا انجام میشود. این پروژه «SAW» نام دارد و هدف از آن استفاده از مواد نوین و بسیار سبک در ساخت بالهاست. به این ترتیب بالها در زوایای مختلف تا میشوند.
تولید نسل جدید بالگرد با سرعتی دو برابر بالگردهای کنونی
شرکت هلیکوپترسازی بل نسل جدیدی از بالگردها به نام «V-۲۸۰ Valor» را تولید کرده است که نخستین پرواز آزمایشی آن روز گذشته با موفقیت انجام شد.
نمونه پروازی «ماهواره مکعب ایرانی» ساخته میشود
«ساخت ماهواره مکعب ایرانی ابتدا به عنوان یک مسابقه دانشجویی درنظر گرفته شد اما قرار است پس از طراحی و ساخت نمونه مهندسی این ماهواره توسط دانشگاهها، یک نمونه پروازی از این ماهواره نیز ساخته شود».
ویرجین گلکتیک با همکاری بوم به دنبال ساخت هواپیمای مسافربری فراصوت/ریچارد برانسون در جستجوی آینده حمل و نقل هوایی (+تصاویر)
شرکت «ویرجین گلکتیک» با همکاری شرکت بوم (Boom) قصد دارد مدت سفرهای هوایی طولانی را به طرز چشمگیری بکاهد. در همین راستا هواپیمایی خواهد ساخت که با دو برابر سرعت صوت پرواز میکند.
پرواز موفقیت آمیز هواپیمای الکتریکی چین
چین در این هفته، نخستین هواپیمای الکتریکی دونفره خود را مورد آزمایش قرار داد که کارشناسان آن را گامی بزرگ در توسعه صنعت حملونقل هوایی داخلی چین میدانند. پرواز آزمایشی این هواپیما به مدت دو ساعت به طول انجامید.
ساخت هواپیمای غول پیکر «استراتولانچ» با هدف دسترسی ساده تر به فضا (+تصاویر)
هواپیمای غول پیکر با نام «استراتولانچ» دارای طول دو سر بال 385 فوت (معادل 117 متر) است که آن را به بزرگترین هواپیما با چنین طول بالی تبدیل کرده و این هواپیما با وزنی معادل 227 تن، قادر است وزنی بیش از دو برابر وزن خود را روی 28 چرخ و محموله موشک خود را نیز با بهرهگیری از 6 موتور بزرگ 747، حمل کند.
جت فراصوت مسافربری بدون پنجره با کابین دیجیتال (+تصاویر)
با تولید یک جت مسافربری فراصوت، پرواز از لندن به نیویورک در کمتر از سه ساعت امکان پذیر میشود. سرعت حرکت این جت ۲۱۸۰ کیلومتر در ساعت است. این هواپیما هیچ پنجرهای نخواهد داشت و تصاویر ویدیویی زنده محیط اطراف از طریق نمایشگری باریک که بر روی دیواره کابین داخلی نصب شده است، پخش میشود.