پهپادها به توسعه استفاده از انرژی خورشیدی کمک میکنند
این روزها پهپادها (پرندههای هدایتپذیر از راه دور) همه جا هستند و همه کاری میکنند: از جاسوسی و مبارزه با تروریستها گرفته تا تحویل کتاب و غذا به مشتری. مدتی است پای پهپادها به دنیای انرژی خورشیدی نیز باز شده است. در آینده نهچندان دور از پهپادها برای مشخص کردن بهترین مکان قرار دادن سلولهای خورشیدی و همچنین نصب آن روی سقف خانهها استفاده خواهد شد.
فیسبوک پهپاد ارائهدهنده اینترنت بیسیم را با موفقیت آزمایش کرد
یک سال پیش، فیسبوک از نقشه جدید خود جهت فراهم آوردن اینترنت برای چهار میلیارد کاربری که در نقاط مختلف دنیا هنوز به اینترنت دسترسی ندارند، آن هم با استفاده از یک پهپاد بدون سرنشین، خبر داد؛ اما اکنون این شرکت خبر داد، پهپاد «آکویلا» (Aquila) که پهپادی مجهز به تکنولوژی استفاده از انرژی خورشیدی است، نخستین پرواز آزمایشی خود را با موفقیت به پایان رسانده است.
نخستین دوره مسابقات جام ملی سرعت پهپادها، مرداد 1395
نخستین دورهی مسابقات جام ملی سرعت پهپادها به میزبانی استان چهارمحال و بختیاری در دانشگاه شهرکرد در مرداد ماه 1395 با حضور 38 تیم از سراسر کشور برگزار خواهد شد.
پهپادهای آینده از آتش دوری میکنند
شرکت DJI پس از آن که آخرین نمونههای مزاحمت پهپادها برای عملیات اطفاء حریقهای جنگلی منتشر شد، تصمیم گرفت پهپادهایش را به هشدار آتش مجهز کند تا از این مناطق دوری کنند. در مرحله نخست این شرکت نرمافزار AirMap خود را که به کار خلبان پهپاد کمک میکند، بهروزرسانی کرد.
مینروبی با پهپاد مین کافون
یک محقق افغان تبار موفق به طراحی، ساخت و توسعه هواپیمای بدون سرنشینی برای مین روبی سریع و گسترده شده است. نمونه اولیه این هواپیمای بدون سرنشین شبیه به یک مولتیکوپتر سفارشی است که می تواند با ابزار مختلف تجهیز شود.
دیجیکالا برگزار میکند: نخستین مسابقهی رباتهای پرندهی حمل کالا، تابستان 95
نخستین مسابقهی «رباتهای پرندهی حمل کالا»، زمستان 94 آغاز شد. پس از فراخوان اولیه، درمجموع 63 تیم از سراسر كشور در مسابقه ثبتنام کردند. تیمها پس از محکزدن آمادگی خود در پیشمسابقه، اواخر تابستان 95 برای قهرمانی در مسابقه رقابت خواهند کرد.
نوآوری شرکت ایرباس: کنترل کیفیت هواپیما با پهپاد
قاعده مشخصی وجود دارد که بر اساس آن پهپادها و هواپیماها نباید در نزدیکی یکدیگر باشند اما حالا شرکت ایرباس دست به سنت شکنی زده است. این شرکت در حال آزمایش و به کارگیری نحوه استفاده از پهپادها برای بررسی دقیق هواپیماهای تولید شده پیش از تحویل به مشتریانشان است.
نخستین دوره مسابقات سراسری هوافضا، دانشگاه پیام نور خراسان رضوی، مشهد، 1395
نخستین دوره مسابقات سراسری هوافضا به میزبانی دانشگاه پیام نور خراسان رضوی در تاریخ 7 تا 9 مهرماه 1395 در مشهد برگزار میگردد. این مسابقات در سه بخش دانشجویی، دانشآموزی و بخش ویژه برگزار میشود.
پرورش پهپاد در آزمایشگاه، به کمک فناوری نوظهور کمپیوتر (Chemputer)
زمانیکه با فناوری چاپگر سهبعدی، قسمتهای مختلفی از یک دستگاه را میتوان ساخت، این بار با فناوری "Chemputer" پژوهشگران قادر به تسریع فعل و انفعالات شیمیایی در مولکول می شوند که این امر باعث می شود یک هواپیمای پهپاد با مواد شیمیایی تولید شود و به جای تخصیص دادن چند ماه برای ساخت آن، فقط چند هفته مراحل تولید پهپاد به طول بیانجامد.
نسل جدید پهپادها با الهام از بال خفاش
پژوهشگران با الهام از بالهای خفاش موفق به ساخت نسل جدیدی از پهپادها شدهاند و بر این باورند که با این ابداع جدید، علم آیرودینامیک را ارتقا بخشیدهاند و در نتیجه این پهپاد برای مدت طولانیتری قادر به پرواز است.