یافتههای کاوشگر چینی بر روی ماه
فضاپیمای Chang'E-3 در 14 دسامبر سال 2013 بر روی سطح ماه نشست و اندک ساعاتی پس از این فرود، مدارگردی به نام Yutu از این فضاپیما خارج شد و در مسیری زیگزاگی شروع به حرکت بر روی سطح ماه کرد.
بر روی این مدارگرد، تجهیزات حسگری مختلفی وجود داشت که یکی از آنها رادار نفوذکننده ماه (LPR) نام داشت که قادر به کنکاش 400 متری زیر سطح این قمر بود.
نخستین ماهواره نسل جدید و بومی چین در سال 2015 به فضا پرتاب شد
مسوولان شرکت هوافضای چین اعلام کردند: این ماهواره با نام «بیدو» دوشنبه شب از پایگاه ماهواره ای «شی جانگ» در مرکز «سی چوان» در جنوب غرب این کشور به فضا پرتاب شده است.
سامانه ماهوارهای ناوبری بیدو، از جمله طرحهای تحقیقاتی - فضایی چین به منظور توسعه سامانه ناوبری ماهواره ای مستقل به شمار میرود.
طولانیترین اقامت انسان در ایستگاه فضایی آغاز شد
سکات کلی فضانورد آمریکایی و میخاییل کورنینکو فضانورد روس ماموریت یکساله خود را در مدار زمین آغاز کردند، ماموریتی که رکوردی جدید از اقامت مداوم انسان در فضای خارج از سیاره را به ثبت خواهدرساند.
این ماموریت طولانیترین اقامت انسان در خارج از زمین در ارتفاع 400 کیلومتری از سیاره خواهد بود. فضاپیمای حامل این دو فضانورد امروز با موفقیت به ایستگاه فضایی بینالمللی وصل شد.
چين بخش خصوصي را در برنامه اکتشاف کره ماه مشارکت ميدهد
وزنامه دولتی چاینا دیلی امروز سه شنبه نوشت دولت چین به امید کسب دستاوردهای بزرگ فناوری، درهای برنامه بلندپروازانه خود را برای اکتشاف کره ماه به روی شرکت های خصوصی خواهد گشود و این برنامه را به بخش دولتی محدود نخواهد کرد. به گزارش خبرگزاری رویترز از پکن، این روزنامه بیانیه دولت چین را منتشر کرد که در آن آمده است ماموریت آینده به ماه را ماهواره «چانگ آه-4» ظرف دو سال آینده انجام خواهد داد.
گشتی در ماجراهای فضایی 2014
در سال گذشته میلادی دستاوردهای مهمی در سفرهای فضایی انجام شد که نخستین پرتاب آزمایشی فضاپیمای اوریون و انفجار موشک آنتارس بخشی از مهمترین دستاوردها به شمار میرود.
سال ۲۰۱۴ آغاز عصر جدید جاهطلبی انسان در فضا+تصاویر
کم نیستند کارشناسانی که میگویند سال ۲۰۱۴ یکی از تاریخیترین و به یادماندنیترین دورانهای بشر در عرصه فضاست. به گزارش خبرگزاری مهر، درحالی که به روزهای پایانی سال ۲۰۱۴ نزدیک میشویم بررسی کوتاه اتفاقات مهم فضایی جهان بازگوکننده برآیندی است که نشان میدهد موفقیتهای به دست آمده در این عرصه تقریبا جایی برای خودنمایی ناکامیها باقی نمیگذارد.
روسیه و چین طرحهای جهش مشترک به فضا را میپرورانند
روسیه و چین قصد دارند جهش مشترکی جهت مطالعه فضا را انجام دهند.
به گفتهی لو زلیونی رئیس انستیتو تحقیقات فضایی آکادمی علوم روسیه دانشمندان دو کشور در ژانویه 2015 برنامه همکاری در این رشته را هماهنگ خواهند کرد. هر کدام دارای 15 - 20 پیشنهاد در باره آزمایشهای مشترک دارد و باید این پیشنهادها را در یک برنامه منسجم کرد.
چین به دنبال ارائه قوانین فضایی خود در سال ۲۰۲۰
آژانس فضایی ملی چین (سیاناسآ CNSA)گفتهاست: چین همواره از قانون بینالمللی فضا پیروی کرده و تلاش عظیمی برای معرفی قوانین خود تا سال ۲۰۲۰ دارد. ژو داژه مدیر سیاناسآ اعلام کرد که چین هماکنون سیاستها و قوانینی را در مدیریت پرتابهای فضایی داخلی، ثبت اشیا فضایی و کاهش و جلوگیری از تولید زبالههای فضایی در طی کارگاه قانون فضا در سال 2014، تنظیم کرده است.
اتحاد فضایی روسیه و چین بر علیه غرب
مقامات دو کشور برای انجام فعالیتهای تازه علوم هوافضا و گسترش همکاریهای مشترک توافق کرده و آژانس فضایی روسیه به صورت رسمی از آغاز همکاری های علمی و پژوهشی مشترک با کشور چین از ابتدای سال آینده میلادی خبر داد.