کاربردی شدن پژوهشها و فناوریهای فضایی کشور با کمک متخصصان داخلی/فعالیت بورسیههای پژوهشگاه در پروژه کشورهای عربی صحت ندارد
با وجود فراز و نشیب هایی که در چند سال اخیر به واسطه تغییر در تشکیلات فضایی کشور رخ داد، اما شاهد عملیاتی و کاربردی شدن پژوهش ها و فناوری های فضایی کشور به کمک متخصصان داخلی هستیم.
رونمایی از دستاوردهای ملی در روز فناوری فضایی/۴ ماهواره در نوبت پرتاب
ایران در حالی امسال روز فناوری فضایی را در روز چهارشنبه، ۱۳ بهمن ماه برگزار میکند که قرار است از ماهوارههای آماده پرتاب رونمایی کند. ماهواره «امید»، نخستین ماهواره ساخت ایران است که تمام تجهیزات آن در سازمان فضایی ایران طراحی و تولید شده است.
گزیدهای از مأموریتهای فضایی در سال 2017
شرکت بوئینگ قصد دارد در برابر رقیب خود یعنی اسپیسایکس قد علم کند. این شرکت سازنده هواپیما، این روزها روی فضاپیمای CST-۱۰۰ خود کار میکند تا اولین شرکت هواپیمایی خصوصیای باشد که فضاپیمای خود را به ایستگاه فضایی بینالمللی میفرستد.
گزیدهای از فعالیتهای فضایی در سال ۲۰۱۶
سال ۲۰۱۶ آسمان، عرصه ماموریتهای فضایی مشترک برای دستیابی به اسرار کرات دیگر بود. فضاپیماهایی با همکاری اروپا و روسیه به سوی مریخ و با همکاری آمریکایی ها به سوی مشتری پرتاب شدند. پیروزیها با شکست هم همراه بود.
کاوشگرهای برتر مسابقه Lunar XPrize گوگل سال آینده به ماه می روند
کاوشگر دو گروه از شرکت کنندگان مسابقه Lunar XPrize به میزبانی گوگل سال آینده به ماه می رود. یکی از اهداف این مسابقه تشویق بخش خصوصی برای همکاری در پروژه های فضایی است و این توافق نمونه بزرگی از همکاری گروه های خصوصی برای برداشتن یک گام بزرگ در زمینه اکتشاف فضا است.
آیا میتوان سیارکها را از مسیرشان منحرف کرد؟/ پروژه «آیدا» طرح مشترک ناسا و اِسا، جسورانهتر از روزتا
آژانس فضایی اروپا و ناسا فضاپیمای کوچکی را به فضا میفرستند تا ببینند اگر سیارکی در مسیر حرکت خود به کره زمین برخورد کند، چه اتفاقی رخ میدهد. برنامه آژانس فضایی اروپا در این طرح مشترک، «ماموریت برخورد به سیارک» یا «اِیم» نام دارد. این آژانس قرار است در اکتبر سال ۲۰۲۰ میلادی فضاپیمای «ایم» را به مجموعه سیارکهایی که «دیدیموس» نام دارند، بفرستد.
یافتن سرنخهایی از کاوشگری که 13 سال پیش به مریخ پرتاب شد
مریخنشین بیگل 2 در سال ۲۰۰۳ همراه با مدارگرد «مارس اکسپرس»، متعلق به آژانس فضانوردی اروپا (ESA)، راهی فضا شد اما دیگر هیچ اثری از آن یافت نشد و به یکی از رازهای عجیب تاریخ اکتشافات مریخ تبدیل شد.
مریخنشین اروپایی «شیاپارلی» به دلیل یک باگ کامپیوتری سقوط کرده است
«آندرا اکومازو»، مدیر ماموریتهای سیارهای آژانس فضایی اروپا، میگوید که تمام اینها نشانگر این موضوع هستند که اشکال پیشآمده، نرمافزاری است. تیم پروژهی اگزومارس میخواهد تا فرود شیاپارلی را بازسازی کند تا مشکل اصلی را در بیاورند.
آژانس فضایی اروپا: نتیجه عملیات فرود کاوشگر شیاپارلی روی مریخ موفقیتآمیز است
مدیران آژانس فضایی اروپا صبح پنجشنبه در جریان یک نشست خبری اعلام کردند که عملیات فرود کاوشگر اسکیاپارلّی (شیاپارلی) (Schiaparelli) روی سیاره مریخ در مجموع با موفقیت انجام شده است اگرچه تمام مراحل، دقیقا آنطور که پیش بینی می شد عملی نشده است. از جمله اینکه ارسال سیگنال از سوی کاوشگر قبل از فرود روی مریخ، متوقف شده است.
اگزومارس؛ مدارگرد در مدار مریخ؛ و زمین در انتظار سیگنالی از شیاپارلی
سطح نشین اسکیاپارلّی (شیاپارلی) (Schiaparelli) برای فرود از ارتفاع ۱۲۱ کیلومتری مریخ با فوق-سرعت ۲۱ هزار کیلومتر در ساعت و تا زمانی که سرعتش به حداقل ۱۰کیلومتر برسد وارد جو مریخ شده و در این مدت حرارت ۱۷۰۰ درجه سانتیگرادی را تحمل کرده است.