امضای قرارداد طراحی و ساخت ماهواره مخابراتی ناهید 2 با همکاری پژوهشگاه فضایی ایران

قرارداد طراحی و ساخت ماهواره مخابراتی ناهید 2 در هفته‌ی آینده به امضا خواهد رسید. این ماهواره که مشخصات فنی آن متعاقبا به اطلاع خواهد رسید، یک ماهواره مخابراتی است و با سفارش، مدیریت و نظارت سیستمی سازمان فضایی ایران و با همکاری پژوهشگاه فضایی ایران طراحی و ساخته خواهد شد.

نقص مبهم ساعت‌های فضایی اروپا

مجموعه ماهواره‌های موقعیت‌یاب اروپا که براساس قول سازمان فضایی اروپا باید محل دقیق کاربران را مشخص کنند، به دلیل مشکلی که برای ساعت‌هایشان بروز کرده است ممکن است با شکست مواجه شوند. این مجموعه 24 تایی از ماهواره‌ها که اکنون 18 تای آنها در آسمان هستند، در انتظار دریافت چهار عضو دیگر تا شهریور 96 بودند که گویا این طرح تا اطلاع ثانوی زیر تیغ بازبینی رفته است.

رئیس مرکز ملی فضایی ایران: اجرای 60درصد کاربری‌های مغفول فضایی در موسسه مشترک فضایی

رییس مرکز ملی فضایی ایران گفت: مؤسسه مشترک فضایی مرکز ملی فضایی و دانشگاه تهران، 60 درصد کاربری‌های مغفول فضایی را اجرایی می‌کند. این مؤسسه زنجیره رابط بین دولت و صنعت خواهد بود و داده‌های مورد نیاز در حوزه کاربری‌های فضایی را ارائه خواهد کرد تا مورد استفاده کاربران بخش‌های مختلف قرار گیرد.

چاپ سه‌بعدی لوازم پزشکی در فضا

به تازگی شرکت جدیدی در مورد تجهیزات پزشکی فضایی در تورنتو با نام 3D4MD تاسیس شده است. این شرکت با استفاده از چاپ سه بعدی و فناوری کم هزینه تجهیزات پزشکی برای فضا فراهم می کند.

آزمایشگاه نانوفناوری پژوهشکده سامانه‌های حمل و نقل فضایی راه‌اندازی شد

رئیس پژوهشکده سامانه‌های حمل و نقل فضایی پژوهشگاه فضایی ایران از راه‌اندازی آزمایشگاه نانو فناوری در این پژوهشکده خبر داد. در جهت ایجاد زیرساخت مناسب برای توسعه فعالیت‌ها در حوزه نانوتکنولوژی، این پژوهشکده اقدام به راه اندازی  آزمایشگاه نانوفناوری نموده است.

پیاده‌روی فضایی موفق فضانوردان ناسا

به گفته دانشمندان ناسا این دو فضانورد در طول این پیاده‌روی که شش ساعت و 32 دقیقه به طول انجامید توانستند سه صفحه آداپتور جدید را نصب و اتصالات الکتریکی سه باتری لیتیوم- یونی از سه باتری جدید ایستگاه فضایی  بین‌المللی را برقرار کنند.

گزیده‌ای از مأموریت‌های فضایی در سال 2017

شرکت بوئینگ قصد دارد در برابر رقیب خود یعنی اسپیس‌ایکس قد علم کند. این شرکت سازنده هواپیما، این روزها روی فضاپیمای CST-۱۰۰ خود کار می‌کند تا اولین شرکت هواپیمایی خصوصی‌ای باشد که فضاپیمای خود را به ایستگاه فضایی بین‌المللی می‌فرستد.

آینده صنعت هوافضا در گرو فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان است

رییس اتحادیه صنایع هوایی و فضایی ایران گفت: آینده صنعت هوافضای کشور منوط به فعال شدن بیش از پیش شرکت‌های دانش‌بنیان خصوصی در این حوزه است. وی با بیان اینکه ایجاد شغل در صنعت هوافضا کار آسانی نیست و مستلزم سرمایه‌گذاری‌های کلان است، افزود: آینده صنعت هوافضای کشور منوط به فعال شدن شرکت‌های دانش‌بنیان در بخش خصوصی است.

پایداری ماهواره در فضا مهمتر از پرتاب است/ زمان و سرمایه گذاری مهمترین چالش حوزه فضایی

دکتر صدر با اشاره به سیاست‌های سازمان فضایی کشور در 2 سال گذشته، گفت: برنامه ما این بوده است، آنچه که تا به حال در حوزه فضایی به آن دست پیدا کردیم تثبیت کنیم به طوری که اگر ماهواره ای را در مدار قرار دادیم به عنوان قدم نخست و در قدم بعدی این ماهواره بتواند 5 سال با کلیه تجهیزات در مدار بماند و شرایط پایداری داشته باشد.

راه‌اندازی بخش پایش ماهواره‌ای پدیده‌های مختلف طبیعی در سازمان فضایی ایران

بخش پایش ماهواره‌ای پدیده‌های مختلف طبیعی در زیرپرتال سنجش از دور تارنمای سازمان فضایی ایران راه اندازی شده است. علاقمندان می‌توانند با مراجعه به آدرس www.rs.isa.ir از این خدمات استفاده نمایند.

تبلیغات
پلتفرم کمپانکست
ایران سرور - خرید هاست دامین سرور هاست ابری