خانههای چاپ سهبعدی حبابی شکل برای زندگی در مریخ
شرکت فرانسوی Fabulous که متخصص در زمینه چاپ سهبعدی است، گروهی از دانشمندان و معماران را گرد هم آورده تا یک نوع سکونتگاه حبابی شکل را برای کره مریخ طراحی کنند که قابلیت چاپ سهبعدی روی این سیاره سرخ را داشته باشد.
شرکت فرانسوی Fabulous که متخصص در زمینه چاپ سهبعدی است، گروهی از دانشمندان و معماران را گرد هم آورده تا یک نوع سکونتگاه حبابی شکل را برای کره مریخ طراحی کنند که قابلیت چاپ سهبعدی روی این سیاره سرخ را داشته باشد.
به گزارش ایسنا، خانه حبابی شکل Sfero از دو بخش خارجی و داخلی تشکیل شده که یک کیسه آبی محافظ این دو بخش را از هم جدا میکند. این سکونتگاه دو طبقه دارای یک راه پله مارپیچی است و تنها راه خروج از آن یک راهروست که از طبقه فوقانی به سطح سیاره میتوان قدم گذاشت.
در بخش داخلی این سکونتگاه میتوان گیاهان را پرورش داد. طبقه فوقانی نیز ویژه محیط کاری است و طبقه پایین آن برای استراحت اختصاص داده شده است.
شرکت Fabulous سرپرستی این پروژه را بدست گرفته و تیمی متشکل از مدیران، دانشمندان، معماران، متخصصان چاپ سهبعدی و کارشناسان تصویرسازی برای طراحی سکونتگاه Sfero با هم همکاری میکنند.
روش ساخت این خانه روی سطح مریخ به این شکل است که ابتدا یک میله حفاری چندین متر درون خاک سیاره فرو میرود و سپس دو بازوی رباتیک آن باز شده و هرکدام از این بازوها از خاک به عنوان ماده مورد نیاز چاپ سهبعدی استفاده کرده و به این ترتیب دیوارههای داخلی و خارجی این خانه حبابی شکل را میسازند.
کروی شکل بودن این سکونتگاهها به دلیل افزایش مقاومت آن در برابر چگالی پایین جو مریخ است.
هدف از این طرح استفاده از فراوانی اکسید آهن در سطح این سیاره سرخ بوده که پیش از این توسط مریخ نوردان ناسا در نمونه سنگ و خاک آن یافت شده بود و طراحان سعی داشتند از آن به عنوان مواد خام جهت چاپ سهبعدی استفاده کنند. در واقع ذرات پودر آهن توسط لیزر ذوب شده و سپس لایه لایه این سکونتگاههای چاپی ساخته میشوند.
همچنین بازوهای چاپگر به دنبال یک لایه منجمد دائمی در اعماق زمین میگردند که حداقل دو سال در دمای زیر صفر درجه مانده باشد. از این لایه به عنوان محافظ 30 سانتیمتری بین دو دیوارهی خارجی و داخلی به منظور محافظت در برابر تابش خورشیدی استفاده میشود.
مهندسان ناسا در حال انجام یک سری آزمایشها روی یک نسخه پهپاد بدون سرنشین برای مسیریابی روی این سیاره سرخ هستند تا بتوانند مکان مناسبی را جهت بنای این خانههای حبابی بیابند.
- 16 مهر ماه 1403
تست بوستر جدید فضاپیمای نیوشپرد شرکت «بلو اوریجین» در پرواز شماره NS-27 - 2 مهر ماه 1403
چراغ سبز ناسا به ماژول قمری ایتالیایی برای برنامه آرتمیس - 1 مهر ماه 1403
انتشار فصلنامه اختصاصی هوانوردی «سیمرغ آسمان»، شماره 2، تابستان 1403 (+دریافت نسخه دیجیتال) - 31 شهریور ماه 1403
شرکت امبرائر جایزه فون کارمان را برای همکاری بینالمللی در هوانوردی دریافت کرد - 22 شهریور ماه 1403
کپسول مشکلدار بوئینگ بدون سرنشین به زمین بازگشت و دو فضانورد آن جا ماندند - 18 شهریور ماه 1403
یک ایرانی در میان سرنشینان جدیدترین ماموریت گردشگری فضایی زیرمداری «بلو اوریجین» (+تصاویر)