چشم‌انداز بازار پررونق پهپادهای غیرنظامی

بازار پهپادهای حرفه ای غیرنظامی به یکی از بازارهای پررونق در اروپا تبدیل شده است. بخشی که فرصت‌هایی فوق العاده برای کارآفرینان فراهم کرده و دارای ظرفیت ایجاد ده‌ها هزار شغل است. اما راز موفقیت کسانی که در این بازار دست به نوآوری زده و موفق نیز شده اند، چیست؟

تاریخ ویرایش: 31 خرداد ماه 1395

بازار پهپادهای حرفه ای غیرنظامی به یکی از بازارهای پررونق در اروپا تبدیل شده است. بخشی که فرصت‌هایی فوق العاده برای کارآفرینان فراهم کرده و دارای ظرفیت ایجاد ده‌ها هزار شغل است. اما راز موفقیت کسانی که در این بازار دست به نوآوری زده و موفق نیز شده اند، چیست؟ چه چارچوبی برای فعالیت کارآفرینان وجود دارد؟


"بنا به پیش بینی کمیسیون اروپا بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار شغل جدید در این بخش ظرف ۲۰ سال آینده ایجاد خواهد شد."


به گفته کارشناسان بازار پهپادها ظرفیت گسترش و شکوفایی زیادی در سالهای آینده خواهد داشت. تنها ظرف ۱۰ سال آینده حجم گردش مالی در بازار جهانی پهپادها ۱۵ میلیارد دلار تخمین زده می شود. با پیتر فان بلنبرگ، از مسئولان طرح مقررات پهپادی در مورد ظرفیت بزرگی که پهپادهای حرفه ای و غیرنظامی پدید آورده اند، سخن گفتیم.

او می گوید: «این بازار ظرفیت بزرگی دارد. بنا به پیش بینی کمیسیون اروپا بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار شغل جدید در این بخش ظرف ۲۰ سال آینده ایجاد خواهد شد.»

در این برنامه به شهر تولوز، قلب تپنده صنعت هوانوردی فرانسه رفتیم تا با یکی از شرکتهای کوچک و متوسط فرانسوی آشنا می شویم که در این بازار موفق ظاهر شده است. شرکت نوظهور و فرانسوی دلرتک (DELAIR-TECH) در این شهر مستقر شده است و پهپادهایی تولید می کند که دست به جمع آوری اطلاعات در زمینه ساخت وساز، تاسیسات مرتبط با نیروگاه ها، حمل و نقل و کشاورزی می زند. ویژگی دیگر این پهپادها این است که می توانند خارج از دایره دید خلبان به فعالیت بپردازند.

چشم‌انداز بازار پررونق پهپادهای غیرنظامی

بنجامن بناروش، از پایه گذاران این شرکت می گوید: «پهپادها را به طور خاص برای استقامتشان تهیه کرده ایم. آنها ۱۰۰ تا ۱۵۰ کیلومتر را بین دو تا سه ساعت و به شکلی کاملا خودمختار طی می کنند.»

این شرکت تنها پهپاد تولید می کند. با این حال دست به ارائه رشته خدماتی از جمله جمع آوری و تحلیل داده ها نیز می زند.

بنجامن بناروش می گوید: «اگر خطوط الکتریسیته را در فرانسه در نظر بگیریم، حدود ۴۰۰ هزار کیلومتر از این خطوط باید سالانه مورد بازرسی قرار گیرد. با استفاده از این پهپادها و در مقایسه با روشهای سنتی می توانیم هزینه را به نصف و حتی یک سوم کاهش دهیم.»

بازار بالقوه این پهپادها اهمیت زیادی دارند. تعداد کارکنان این شرکت تا پایان سال جاری قرار است از ۶۰ به ۹۰ نفر برسد. آنها همچنین در راستای هدف گسترش فعالیتشان در سطح جهانی، موفق به کسب بودجه ای ۱۳ میلیون یورویی شده اند.

بنجامن بناروش می گوید: «امروزه ما پهپادهایی داریم که در ۳۰ کشور حضور دارند و طرحهایی برای گسترش بین المللی فعالیتهایمان نیز داریم. یک شعبه در کالیفرنیا ایجاد کرده ایم، دفتری در استرالیا داریم و تا پایان سال هم دفترمان در چین افتتاح می شود.

پیتر فان بانبرگ با بهترین کارشناسان اروپایی بر روی برنامه گسترده ای برای آگاهی بخشی شرکت می کند تا به کارآفرینانی مانند بنجامن کمک کند در بهترین شرایط ممکن به این بازار دسترسی داشته باشند و اطلاعات کافی در زمینه قوانین و مقررات مربوط به پرواز پهپادها را به دست آورند.

پیتر فان بلنبرگ می گوید: «هدف ما این است که به درک گردانندگان فعلی و آتی پهپادها از مسئولیتها و وظایفشان کمک کنیم تا بدانند برای حفاظت از داده ها و حریم خصوصی باید چه کاری انجام دهند و با مقررات کشورهای مختلف آشنا شوند.»

برنامه حفاظت از داده ها که بودجه آن توسط کمیسیون اروپا تامین می شود، همچنین امکان شناسایی بهتر قوانین مختلف را فراهم می کند.

چشم‌انداز بازار پررونق پهپادهای غیرنظامی

در پایان همچنان یک سوال باقی است: یک کارآفرین که مایل است از فرصتهای این بازار بهره ببرد باید به چه نکاتی توجه کند؟ پیتر فان بلنبرگ در پاسخ به این پرسش می گوید: «مهمترین امر برای یک گرداننده جدید پهپادها این است که بداند این صنعت بخشی از صنعت هوانوردی است و به همین دلیل قوانین و مقررات، مسئولیت ها و وظایف زیادی در این زمینه وجود دارد.»

ظرفیت بالقوه صنعت پهپادهای غیر نظامی در زمینه کارآفرینی

  • پهپادهای غیرنظامی ظرفیت بالقوه زیادی برای کاربردهای نوآورانه در بخشهای مختلف دارند. بازرسی صنعتی، عکس برداری هوایی، کشاورزی و تامین امنیت عمومی از جمله این بخش‌ها هستند
  • اکثر این کاربردها توسط پهپادهای کوچک محقق می شود و فناوری آنها توسط شرکت های کوچک و نوظهور تولید می شوند
  • مسائل مربوط به ایمنی و قوانین متفاوت کشورها از جمله نگرانی های اصلی در زمینه تولید و استفاده پهپادها است
  • طرح «مقررات پهپادی» (DRONERULES) اتحادیه اروپا به افزایش آگاهی در زمینه چارچوب مقررات فعلی پهپادها و تبدیل آن به مقرراتی اروپایی کمک خواهد کرد.

منبع: یورونیوز

بیشتر بخوانید
تبلیغات
ایران سرور - خرید هاست دامین سرور هاست ابری
دیدگاه کاربران
فرستادن دیدگاه جدید
فناوری چاپ سه‌بعدی - پرینت سه‌بعدی در هوافضا - پرینتر سه‌بعدی
پهپاد - ربات پرنده - کوادکوپتر - مولتی کوپتر - درون
خودرو پرنده - ماشین پرنده- تاکسی هوایی - ایر تاکسی - خودرو هوایی - اتومبیل پرنده
فهرست پادکست‌های مرتبط با هوانوردی، فضا و هوافضا
صفحه اینستاگرام پورتال هوافضای ایران (ایران هوافضا)
کانال تلگرام پورتال هوافضای ایران (ایران هوافضا)
کتاب دانستنی های علم پرواز - علیرضا علی حسینی - دیجی کالا
کتاب پرواز، تاریخ کامل هوانوردی
مرجع کامل سنسور ها، ابزار دقیق و سیستم های اندازه گیری
دیکشنری هوانوردی و هوافضا چکاوک
فهرست کانال‌ها و گروه‌های هوافضا و هوانوردی ایران در تلگرام
دیوار هوافضا
ایران سرور - خرید هاست دامین سرور هاست ابری
دستیار هوش مصنوعی AvalAi