درگذشت نخستین مدیر زن ناسا و «مادر تلسکوپ فضایی هابل»
"نانسی گریس رومن"، نخستین مدیر زن در ناسا و صاحب لقب "مادر تلسکوپ فضایی هابل" از دنیا رفت. او در سال 1949، مدرک دکتری ستارهشناسی خود را از دانشگاه شیکاگو دریافت کرد و در سال 1959 به سمت ریاست ستارهشناسی در اداره علوم فضایی ناسا رسید.
"نانسی گریس رومن"، نخستین مدیر زن در ناسا و صاحب لقب "مادر تلسکوپ فضایی هابل" از دنیا رفت.
به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمودو، "نانسی گریس رومن" (Nancy Grace Roman)، از مدیران سابق ناسا که نقش قابل توجهی در ماموریت تلسکوپ فضایی هابل داشت درگذشت.
رومن، نخستین زنی بود که موفق شد به سمت مدیریت ناسا برسد. او در سال 1949، مدرک دکتری ستارهشناسی خود را از دانشگاه شیکاگو دریافت کرد و در سال 1959 به سمت ریاست ستارهشناسی در اداره علوم فضایی ناسا رسید و این سمت را به مدت 20 سال حفظ کرد. رومن در سال 1979 بازنشسته شد.
او در برنامههای قابلتوجهی از جمله ماموریت تلسکوپ فضایی "کاوشگر زمینه کیهان" یا "کوبی" (COBE) و "تلسکوپ فضایی هابل" (Hubble Space Telescope) شرکت داشت.
رومن نقش مهمی در تقویت فرصتهای شغلی زنان در "انجمن زنان دانشگاهی آمریکا" (AAUW) بر عهده داشت و موفق شد بسیاری از موانع سر راه تحصیل و کار خود در آن زمان را از بین ببرد. بخش بزرگی از اعتبار رومن به خاطر نقش پررنگ او در ماموریت تلسکوپ فضایی هابل است؛ پروژهای که لقب "مادر هابل" را برای او به ارمغان آورد.
"گرابرت زیمرمن" (Robert Zimmerman)، نویسنده کتاب "جهان در آینه" (The Universe in a Mirror) در کتاب خود نوشت: در طول دهه 60 و اوایل دهه 70 میلادی، هیچ کس در طراحیها و مفاهیم ابتدایی هابل، مهمتر از رومن نبود.
نانسی گریس رومن، روز سهشنبه 25 دسامبر در سن 93 سالگی درگذشت.
- 16 مهر ماه 1403
تست بوستر جدید فضاپیمای نیوشپرد شرکت «بلو اوریجین» در پرواز شماره NS-27 - 2 مهر ماه 1403
چراغ سبز ناسا به ماژول قمری ایتالیایی برای برنامه آرتمیس - 1 مهر ماه 1403
انتشار فصلنامه اختصاصی هوانوردی «سیمرغ آسمان»، شماره 2، تابستان 1403 (+دریافت نسخه دیجیتال) - 31 شهریور ماه 1403
شرکت امبرائر جایزه فون کارمان را برای همکاری بینالمللی در هوانوردی دریافت کرد - 22 شهریور ماه 1403
کپسول مشکلدار بوئینگ بدون سرنشین به زمین بازگشت و دو فضانورد آن جا ماندند - 18 شهریور ماه 1403
یک ایرانی در میان سرنشینان جدیدترین ماموریت گردشگری فضایی زیرمداری «بلو اوریجین» (+تصاویر)