دستیابی به جایگاه نخست جهان در مسابقات AIAA توسط تیم «فراس» دانشگاه شریف
دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف برای نخستین بار به عنوان یک تیم ایرانی موفق به کسب مقام نخست مسابقات بینالمللی انجمن هوانوردی و فضانوردی آمریکا AIAA، شاخه طراحی موتورهای توربین گاز هوایی شدند.
دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف برای نخستین بار به عنوان یک تیم ایرانی موفق به کسب مقام نخست مسابقات بینالمللی انجمن هوانوردی و فضانوردی آمریکا AIAA، شاخه طراحی موتورهای توربین گاز هوایی شدند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شریف؛ تیم فراس (FARAS) از دانشکده مهندسی هوافضای دانشگاه صنعتی شریف، پس از موفقیت در مرحله اول مسابقات بینالمللی هوانوردی و فضانوردی آمریکا AIAA سال 2019 (شاخه طراحی موتورهای توربین گاز هوایی) و قرارگیری در بین سه تیم برتر از 15 تیم شرکت کننده در تیرماه 1398، با حضور در مرحله دوم از این مسابقات در 30 مرداد سال جاری و با ارائه طرح خود در کنفرانس پیشرانش و انرژی آمریکا موفق به کسب مقام نخست این مسابقات شد. گفتنی است که تیم فراس با توجه به عدم امکان حضور در آمریکا، طرح خود را به صورت ویدئوکنفرانس ارائه داد و از طرف هیئت داوران در کنفرانس بینالمللی پیشرانش و انرژی آمریکا به عنوان تیم برتر انتخاب شد.
اعضای تیم فراس، به سرپرستی دکتر کاوه قربانیان، که همگی از دانشکده مهندسی هوافضا دانشگاه صنعتی شریف میباشند عبارتند از محمدرضا امینی مقام (مقطع دکترا) و 9 نفر از دانشجویان ورودی 94 مقطع کارشناسی به نامهای علیرضا ابراهیمی (سرگروه تیم)، امیر ناظمی، ابوالفضل ذوالفقارینسب، حجت اعتمادیانمفرد، وحید دانش، مهدی جمشیدیها، محمدمهدی اثنیعشری، امیررضا صافیزاده و سعیده کاظمبیگی.
تیم فراس از دانشکده مهندسی هوافضای دانشگاه صنعتی شریف نخستین تیم ایرانی است که نه تنها موفق به کسب مقام در مسابقات بین المللی هوانوردی و فضانوردی آمریکا AIAA شاخه طراحی موتورهای توربین گاز هوایی شده است، بلکه رتبه نخست این مسابقات معتبر را به خود اختصاص داده است.
این تیم، پس از یک سال تلاش و پژوهش و علیرغم مشکلات عدیده مانند عدم اجازه به استفاده از نرم افزارهای تحلیل و طراحی موتور به دلیل تحریمهای ایران از سوی آمریکا، عدم امکان حضور در آمریکا در مرحله دوم از مسابقات جهت ارائه طرح موتور توربینی پیشنهادی خود، با این وجود، موفق به تدوین کدهای طراحی مورد نیاز، ارسال پیشنهادی فنی خود و دفاع از طرح خود به صورت ویدئو کنفرانس و کسب مقام نخست از سوی هیئت داوران کنفرانس بین المللی پیشرانش و انرژی آمریکا شد. شایان ذکر است که تیم فراس به دلیل تحریم های ایران از سوی آمریکا قادر به دریافت جایزه خود نیز نمیباشد.
این مسابقه بینالمللی در خصوص طراحی نسل آینده موتور یک پهپاد جستوجو و نجات با مداومت پروازی بالا بوده است. تیم فراس موفق به طراحی یک موتور جدید با 67% افزایش نسبت توان به وزن، 31% کاهش مصرف سوخت ویژه و 35% کاهش وزن موتور نسبت به موتور در حال بهرهبرداری گردید. پهپاد مورد نظر به واسطه موتور توربین گاز هوایی طراحی شده توسط تیم فراس دانشگاه صنعتی شریف، با حفظ وزن پهپاد در حین برخاست برابر با ده هزار و پانصد پوند و سقف پروازی پنجاه هزار فوت، مداومت پروازی و برد پروازی خود را به ترتیب به بیش از 25 ساعت و 3700 کیلومتر ارتقاء میدهد.
منبع: وبسایت دانشگاه شریف
- 11 آبان ماه 1403
رونمایی از نسل جدید لباس فضانوردان ناسا با همکاری شرکت «اکسیوم اسپیس» و برند مد «پرادا» (+تصاویر) - 27 مهر ماه 1403
کامیابی آزمایش شرکت اسپیس ایکس در بازگرداندن پیشران موشک به سکوی پرتاب: گامی بسیار بلند در جهت اقتصادی کردن و آسان کردن سفر به فضا - 6 مهر ماه 1403
ایلان ماسک: ۵ «استارشیپ» بیسرنشین به مریخ میفرستیم (+مجموعه تصاویر) - 27 شهریور ماه 1403
فهرست پادکستهای مرتبط با هوانوردی، فضا و هوافضا - 27 شهریور ماه 1403
فهرست نوشتارهای مرتبط با فناوری پرینت سهبعدی - 27 شهریور ماه 1403
فهرست نوشتارهای مرتبط با پهپادها و رباتهای پرنده