با همکاری «دارپا» و «نورثروب گرومن»، ربات‌های تعمیر ماهواره ساخته می‌شوند

آژانس پروژه‌های پژوهشی پیشرفته دفاعی (دارپا) با همکاری شرکت هوافضایی «نورثروپ گرومن» در پی ساخت ربات‌های سرویس و تعمیر ماهواره‌ها در فضا است.

تاریخ ویرایش: 20 اسفند ماه 1398

آژانس پروژه‌های پژوهشی پیشرفته دفاعی (DARPA) متعلق به وزرات دفاع آمریکا اعلام کرد با همکاری شرکت "نورثروپ گرومن" شرکت هوافضایی و صنایع دفاعی آمریکا در پی ساخت ربات‌های سرویس و تعمیر ماهواره‌ها در فضا است.

با همکاری «دارپا» و «نورثروب گرومن»، ربات‌های تعمیر ماهواره ساخته می‌شوند

به گزارش ایسنا و به نقل از نیو اطلس، آژانس پروژه‌های پژوهشی پیشرفته دفاعی(DARPA) برای توسعه فناوری‌های رباتیک برای سرویس دهی و تمدید طول عمر ماهواره‌های مداری، با شرکت هوافضایی "نورثروپ گرومن"(Northrop Grumman) همکاری می‌کند.

بخوانید: «ماکسار» شرکت رباتیک فضایی خود را حدود ۷۶۵ میلیون دلار می‌فروشد

این همکاری براساس برنامه "سرویس رباتیک ماهواره‌های زمین‌آهنگ" (RSGS) برای ابداع یک فناوری آغاز شده است تا یک ربات ماهر برای سرویس و تعمیر ماهواره‌ها ایجاد کند که توسط شرکت‌های فضایی خصوصی اداره خواهد شد.

با همکاری «دارپا» و «نورثروب گرومن»، ربات‌های تعمیر ماهواره ساخته می‌شوند

ماهواره زمین‌آهنگ (Geosynchronous satellite) ماهواره‌ای است که در مدار زمین‌آهنگ قرار دارد و دوره مداری آن با دوره گردش زمین یکسان است. این‌گونه ماهواره‌ها پس از هر زمان نجومی به موقعیت خود در آسمان باز می‌گردند. ماهواره زمین‌ثابت نمونه‌ای خاص از ماهواره‌های زمین‌آهنگ است که دارای مدار زمین‌ثابت (مدار زمین‌آهنگ دایره‌ای بالای استوا) است. مدار بیضوی توندرا نوع دیگری از مدار زمین‌آهنگ است که توسط ماهواره‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بخوانید: «رولز رویس» در حال توسعه سوسک رباتیک برای تعمیر موتور هواپیماها (+تصاویر)

مزیت ماهواره‌های زمین‌آهنگ این است که نسبت به یک نقطه خاص بر روی زمین و نیز نسبت به ایستگاه‌های زمینی همیشه در یک محدوده از آسمان باقی می‌مانند. ویژگی مشخص ماهواره‌های زمین‌ثابت این است که همیشه در یک نقطه خاص در آسمان باقی می‌مانند، بدین معنی که گیرنده‌های زمینی این ماهواره‌ها نیاز به جابه‌جایی نداشته و می‌توانند در یک جهت ثابت باشند. ماهواره‌های زمین‌آهنگ اغلب برای اهداف مخابراتی به‌کار می‌روند. شبکه زمین‌آهنگ به شبکه‌ای مخابراتی گفته می‌شود که از مجموعه ماهواره‌های زمین‌آهنگ ساخته شده است.

با همکاری «دارپا» و «نورثروب گرومن»، ربات‌های تعمیر ماهواره ساخته می‌شوند

برنامه "RSGS" که در سال 2016 طرح ریزی شد، بازنگری در طراحی را در سال 2019 به اتمام رساند و اکنون در حال توسعه فناوری‌های کلیدی برای نخستین پرتاب فضایی در سال 2023 است.

دارپا در حال تلاش برای جمع آوری مؤلفه‌هایی مانند بازوهای تعمیرکار رباتیک، انواع ابزار قابل تعویض، دوربین‌ها، حسگرها، نرم افزارها و هوابردها در یک محموله عملیاتی رباتیک است.

بخوانید: با هدف تقویت کاوش‌ها در مریخ: ناسا زنبورهای رباتیک به مریخ می فرستد

دارپا (DARPA) یا آژانس پروژه‌های پژوهشی پیشرفته دفاعی در سال ۱۹۵۸ تأسیس شد و یک بنگاه پژوهشی و فناوری زیر نظر وزارت دفاع ایالات متحده آمریکا است. این سازمان مسئولیت توسعه و ساخت فناوری‌های نوین را برای استفاده نیروهای مسلح ایالات متحده آمریکا به عهده دارد.

با همکاری «دارپا» و «نورثروب گرومن»، ربات‌های تعمیر ماهواره ساخته می‌شوند

در عین حال، "نورثروپ گرومن" مشغول ادغام این اجزای رباتیک خواهد بود و همچنین خدمات پرتاب و در مدار قرار دادن این تعمیرکار رباتیک را ارائه می‌دهد تا پس از بررسی فضاپیما و اثبات قابلیت‌های آن، این فناوری را به سازمان‌های تجاری و دولتی عرضه کند.

بخوانید: همکاری روسیه و ژاپن برای ارسال ربات به ماه

"نورثروپ گرومن" (Northrop Grumman) شرکت هوافضا و صنایع دفاعی آمریکایی است که در زمینه طراحی و تولید تجهیزات جنگ‌افزاری، هواگردها و هواپیماهای جنگنده، کشتی، شناور و ناوهای هواپیمابر، ماهواره، سیستم‌های دفاع موشکی، رادار و تجهیزات پدافند هوایی، همچنین ارائه خدمات مشاوره فناوری اطلاعات و نیروی نظامی، فعالیت می‌کند.

"مایکل لی" مدیر دفتر فناوری تاکتیکی دارپا می‌گوید: دارپا برای اجرای مأموریت "RSGS" به همکاری تجاری متعهد است. دارپا با تکیه بر موفقیت‌های اخیر خود در انجام ماموریت‌های فضایی به دنبال این است که سرویس ماهواره‌ها در مدار را محقق کند.

وی افزود: تعمیر، افزایش عمر و بهبود ماهواره‌های ارزشمند ما امکان پذیر خواهد بود و آن را تبدیل به امری معمول خواهیم کرد.

در ادامه بخوانید: ناسا ۵ ماه‌نشین دیگر را برای پروژه آرتمیس برگزید / فعالیت ۱۴ شرکت خصوصی برای ساخت فرودگر ماه (+جزییات و تصاویر)

بیشتر بخوانید
تبلیغات
ایران سرور - خرید هاست دامین سرور هاست ابری
دیدگاه کاربران
فرستادن دیدگاه جدید
فناوری چاپ سه‌بعدی - پرینت سه‌بعدی در هوافضا - پرینتر سه‌بعدی
پهپاد - ربات پرنده - کوادکوپتر - مولتی کوپتر - درون
خودرو پرنده - ماشین پرنده- تاکسی هوایی - ایر تاکسی - خودرو هوایی - اتومبیل پرنده
فهرست پادکست‌های مرتبط با هوانوردی، فضا و هوافضا
صفحه اینستاگرام پورتال هوافضای ایران (ایران هوافضا)
کانال تلگرام پورتال هوافضای ایران (ایران هوافضا)
کتاب دانستنی های علم پرواز - علیرضا علی حسینی - دیجی کالا
کتاب پرواز، تاریخ کامل هوانوردی
مرجع کامل سنسور ها، ابزار دقیق و سیستم های اندازه گیری
دیکشنری هوانوردی و هوافضا چکاوک
فهرست کانال‌ها و گروه‌های هوافضا و هوانوردی ایران در تلگرام
دیوار هوافضا
ایران سرور - خرید هاست دامین سرور هاست ابری
دستیار هوش مصنوعی AvalAi