تأخیر در پروژه فرود روی مریخ روسیه-اروپا

پروژه فرود و اکتشاف روی مریخ که پروژه‌ای مشترک میان سازمان فضایی فدرال روسیه و سازمان فضایی اروپاست و قرار است در دو مرحله انجام شود، شامل یک ماهواره مریخ‌گرد و یک مرکز فرود روی مریخ به همراه یک مریخ‌نورد است که می‌تواند تا عمق دو متری سطح را حفاری و نمونه‌برداری و آزمایش کند.

اگزومارس و جستجوی حیات در مریخ

هنگامی که اگزومارس در ماه اکتبر آینده به سیاره سرخ برسد به چند بخش تقسیم می شود. فضاپیمای اصلی در مدار مریخ می ماند و یک کاوشگر کوچک به نام شیاپارالی (Schiaparelli)، روی سطح مریخ می نشیند.

اکسومارس؛ ماموریتی برای یافتن رگه هایی از حیات بر مریخ

آیا پروژه اکسومارس (Exomars) خواهدتوانست امکان وجود حیات در گذشته و حال مریخ را یک بار و برای همیشه اثبات کند؟ برای پاسخ به این سوال و توضیح بیشتر یکی از مریخ شناسان برتر اروپا، استاد کتی کوانتان ناتاف از دانشگاه لیون فرانسه به چند سوال یورونیوز پاسخ می گوید.

سازمان فضایی اروپا به دنبال ساخت پایگاه دائمی در کره ماه

پروژه آپولو، یکی از بزرگترین پروژه‌های فضایی بود که در اوایل سال‌های ۱۹۶۰ میلادی آغاز شد و طی ده سال فرود انسان را روی کره ماه ممکن ساخت. آژانس فضایی اروپا قصد دارد پایگاهی دائمی روی سطح کره ماه بسازد. قرار است سازمان‌های مختلف فضایی و فضانوردان از سراسر جهان به این ایستگاه دسترسی داشته باشند.

ناامیدی پژوهشگران از برقراری ارتباط با فضاپیمای فیله

پژوهشگران اروپایی می گویند که نسبت به برقراری ارتباط دوباره با فضاپیمای فیله، ربات کاوشگر اروپایی ناامید شده اند. این ربات کاوشگر حدود یک سال قبل بر سطح یک دنباله دار فرود آمد و قرار بود که اطلاعاتی را از فضا به دانشمندان بفرستند. اما باتری‌های خورشیدی آن از کار افتاد و در نتیجه ارتباطش با زمین قطع شد.

رهیاب لیسا؛ دانشمندان به دنبال شناخت و تحلیل امواج گرانشی

از سکوی پرتاب پایگاه فضایی اروپا در جزیره گویان فرانسه، موشک «وگا» به فضا پرتاب خواهد شد. او حامل رهیاب لیسا است که ماموریتش، مطالعه امواج گرانشی است. این اولین گام از تحقیقاتی است که قرار است سالها به طول بینجامد و اگر همه چیز بخوبی پیش برود و امواج گرانشی شناسایی و جداسازی شوند، فصل جدیدی در تاریخ اخترفیزیک نوشته خواهد شد.

انتخاب ماهواره جدید برای رصد پوشش گیاهی زمین

آژانس فضایی اروپا به طور رسمی "فلورسنس اکسپلورر" (FLEX) را به عنوان هشتمین ماهواره جستجوگر زمین انتخاب کرد. این ماموریت، پوشش گیاهی سطح زمین را مورد بررسی قرار داده و اطلاعات مربوط به سلامت سیاره را در زمانی که رشد جمعیت، فشار مضاعفی بر تولید مواد غذایی ایجاد می‌کند، جمع‌آوری خواهد کرد.

اطلاعات ماهواره‌ها درباره تغییرات آب و هوایی زمین در سال ۲۰۱۵

فناوری‌های فضایی توان ما در جمع آوری داده و پارامترهای بسیار متنوع سیاره مان را افزایش داده است. پرتاب ماهواره‌های نگهبان-۱ آژانس فضایی اروپا و ماهواره‌های قبلی ERS و Envisat آژانس فضای اروپا برای مشاهده زمین، به دانشمندان امکان داده است از نقاط دورافتاده و غیر قابل دسترس زمین داده و خبر بگیرند.

حضور روزتا در مدار دنباله‌دار چوری یکساله شد

یک سال از آغاز ماموریت تاریخی فضاپیمای روزتا در مدار دنباله‌دار چوری می گذرد. روزتا نخستین ساخته بشری است که از زمین به دیدار منشا دیدار شهاب‌ها و شهاب‌سنگ‌ها رفته است. او در این سفر، کاوشگر فیله را نیز با خود برده است.

سیاره مشتری و قمرهای آن، مقصد برنامه آینده سازمان فضایی اروپا

مأموریت سازمان فضایی اروپا با عنوان JUICE- که مخفف (Jupiter ICy moon Explorer) (کاوشگر قمرهای یخی مشتری) است – جامعترین مأموریت اکتشافی درباره این سیاره و به شکل دقیقتر درباره قمرهای آن است.

تبلیغات
ایران سرور - خرید هاست دامین سرور هاست ابری
فناوری چاپ سه‌بعدی - پرینت سه‌بعدی در هوافضا - پرینتر سه‌بعدی
پهپاد - ربات پرنده - کوادکوپتر - مولتی کوپتر - درون
خودرو پرنده - ماشین پرنده- تاکسی هوایی - ایر تاکسی - خودرو هوایی - اتومبیل پرنده
فهرست پادکست‌های مرتبط با هوانوردی، فضا و هوافضا
صفحه اینستاگرام پورتال هوافضای ایران (ایران هوافضا)
کانال تلگرام پورتال هوافضای ایران (ایران هوافضا)
کتاب دانستنی های علم پرواز - علیرضا علی حسینی - دیجی کالا
کتاب پرواز، تاریخ کامل هوانوردی
مرجع کامل سنسور ها، ابزار دقیق و سیستم های اندازه گیری
دیکشنری هوانوردی و هوافضا چکاوک
فهرست کانال‌ها و گروه‌های هوافضا و هوانوردی ایران در تلگرام
دیوار هوافضا
ایران سرور - خرید هاست دامین سرور هاست ابری
دستیار هوش مصنوعی AvalAi