اعلام طرحهاي راهبردي سازمان فضايي امارات عربي متحده
امارات عربی متحده که قرار است تا سال 2021 میلادی نخستین کاوشگر عربی را به مریخ بفرستد، روز دوشنبه از طرحهای راهبردی آژانس فضایی این کشور پردهبرداری کرد.
این آژانس که قصد دارد بخش تحقیقات و آموزش فضایی امارات عربی متحده را رونق ببخشد، یکی از برنامههای اصلی خود را تاسیس نخستین مرکز تحقیقات فضایی در خاورمیانه اعلام کرده است. این مرکز قرار است تا پنج سال آینده و با بودجهای 27 میلیون و دویست هزار دلاری تاسیس شود.
موشک آریان پنج به فضا پرتاب شد (+فیلم)
شرکت اروپایی آریان اسپیس، گروه بهره برداری از سیستمهای پرتاب موشک با موفقیت دو ماهواره را به فضا پرتاب کرد.
موشک آریان ۵ از پایگاه فضایی اروپا واقع در گویان فرانسه به فضا پرتاب شد.
این شرکت در سال جاری چهار پرتاب به فضا انجام داده است و پرتاب آریان ۵ را می توان ۶۵ امین موفقیت متوالی این شرکت از سال ۲۰۰۳ تاکنون دانست.
حیات در مریخ؛ جستجویی تازه
فرود روی مریخ و جستجوی حیات بر روی سطح آن یک چالش بزرگ علمی و فنی است. «مائوریتزیو کاپوانو» و«ریچارد بِسودو» برای بزرگترین پروازِ مأموریتی جهان به سوی سیّاره سرخ روزشماری می کنند.
آنها بخشی از گروه عظیمِ پشتیبانی از اگزومارس (ExoMars) هستند که یک برنامه مشترک فضایی از سوی آژانس های فضایی اروپا و روسیه برای جستجوی حیات در مریخ است.
پرتاب نافرجام ماهواره مکزیکی به فضا
آژانس فضایی روسیه از پرتاب ناموفق یک موشک حامل ماهواره مکزیکی خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از «تلهسور»، پس از پرتاب ناموفق موشک حامل ماهواره مکزیکی «روسکاسموس» آژانس فضایی روسیه روز گذشته در بیانیهای اعلام کرد که ماهواره مکزیکی «مکزست سنتناریو» (مکزست1) ساعاتی پس از پرتاب از پایگاه فضایی بایکونور (قزاقستان) در جو از هم جدا شد.
برنامه های فضایی دنیا در ۲۰۱۵
امسال یکی از پرکارترین سالها در عرصه اکتشافات فضایی به شمار می آید تا آنجا که برخی از نخستین مأموریتهای فضایی در ماههای پیش رو صورت خواهد گرفت.
به گزارش خبرگزاری مهر، از پرتاب انواع ماهواره ها گرفته تا ارسال نسل پیشرفته ای از کاوشگرها به فضا، همگی نشان از سالی پرکار در عرصه اکتشافات فضایی دارند.
پرتاب موفقیتآمیز راکت بنیانگذار آمازون
ثروتمندان بسیاری مانند الون ماسک موسس شرکت تسلا موتورز بخش زیادی از سرمایه خود را به پروژه های فضایی یا کارهای نوآورانه اختصاص می دهند. اکنون پس از موسس تسلاموتورز نوبت به «جف بزوس» موسس آمازون رسیده تا وارد چنین پروژه هایی شود.
ایستگاه فضایی بینالمللی گرانترین شیء ساخت دست بشر
ایستگاه فضایی بینالمللی تا آوریل 2015، به عنوان گرانترین شیء ساخت دست بشر شناخته شده که نزدیک به 160 میلیارد دلار تا این زمان هزینه در بر داشته است.
ایستگاه فضایی با هزینه 100 میلیارد دلاری آمریکا ساخته شد و اروپا، روسیه، ژاپن و کانادا مابقی هزینه را پرداخت کردهاند.
طراحی ساعت اتمی عمق فضا توسط پژوهشگران آزمایشگاه پیشرانه جت ناسا
ناسا قصد دارد به منظور انجام بههنگام مأموریتهای فضایی، ساعت اتمی عمق فضا (DSAC) را به زودی مورد آزمایش قرار دهد.
به گزارش ایسنا، ناوبری دقیق و سایر عملکردهای فضاپیما، به سیگنالهای رادیویی بسیار دقیق وابسته هستند و برای این کار به ساعتهای اتمی فوقدقیق نیاز است.