رونمایی از لباس فضایی اهدایی فضانورد مسلمان قرقیز در تهران

در کارگاه آموزشی آشنایی با فناوری فضایی که با حضور سیروس برزو، پیشگام ترویج دانش فضایی و برنده جایزه ترویج علم ایران در یک دبیرستان دخترانه تهران برگزار شد برای نخستین بار از لباس فضایی اهدایی فضانورد مسلمان سازمان فضایی روسیه به مجموعه یادمان‌های فضایی این روزنامه‌نگار علمی رونمایی شد.

انتشار ماهنامه «فناوری فضایی»، شماره 1، مهر 94

شماره يك ماهنامه علمي، خبري و تحليلي فناوري فضايي به مناسبت هفته جهانی فضا، با مطالبی جذاب و متنوع در حوزه فضا و فناوری‌های فضایی، آخرین اکتشافات و پیشرفت‌های این حوزه، منتشر شد.

برگزاری «جشنواره فضا» در گنبد مینای پارک آب و آتش تهران، مهر 94

"جشنواره فضا" ویژه هفته جهانی فضا به همت پژوهشگاه فضایی ایران با برنامه‌های متنوع آموزشی در روزهای شانزدهم و هفدهم مهر 1394 برگزار می‌شود.

ارائه مدل فضایی ماهواره مخابراتی در نمایشگاه تلکام 2015

پژوهشگاه فضایی ایران، همراه با دیگر مجموعه‌های وابسته به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، در شانزدهمین نمایشگاه تلکام ۲۰۱۵، شرکت نموده و برخی از محصولات و دست‌آوردهای پژوهشکده‌ها و واحدهای پژوهشی خود را در عرصه علوم و فناوری فضایی در معرض دید عموم قرار داده است.

فرصت‌های‌‌ ‌توسعه فناوری فضایی ایران

فناوری‌های فضایی مدت زیادی نیست که پا به عرصه وجود گذاشته‌اند، اما در زمانه‌ای زندگی می‌کنیم که با همه اعصار پیشین متفاوت است. زمانه‌ای که سرعت تحولات در ۵۰ سال آن با ۵۰۰ سال گذشته برابری می‌کند. چنین است که فاصله توسعه‌یافتگی کشورها با یکدیگر در چشم برهم‌زدنی، سال‌ها افزایش می‌یابد و فناوری فضایی در این عصر میزانی است برای سنجش فاصله کشورها، چرا که آینده از آن فضاست.

فراز و نشیب‌های هوافضای ایران در سال ۹۳

سال ۹۳ را می توان سال تغییر ساختار سازمان فضایی ایران نامید که این تصمیم بر سایر برنامه ها و پروژه های حوزه فضا نیز تاثیر گذاشت و بسیاری از پروژه های فضایی کشور تحت تاثیر این تغییرات، دچار تغییر در برنامه زمان بندی شدند.
عمده اتفاقات مهم حوزه فضای کشور در نیمه دوم سال ۹۳ و پس از نهایی شدن تصمیمات برای ساختار جدید سازمان فضایی ایران به عنوان متولی عرصه فضای کشور اتفاق افتاد و در این سال پروژه‌هایی چون پرتاب ماهواره و انجام مقدمات اعزام انسان به فضا دستخوش این تغییرات قرار گرفت.

آشنایی با فضاپیمای سرنشین‌دار ایرانی

پژوهشگران پژوهشگاه فضایی ایران در حال طراحی و ساخت فضاپیمای سرنشین‌داری برای انتقال و بازگرداندن فضانورد تا محدوده ۱۵۰ تا ۲۰۰ کیلومتری سطح زمین هستند.

چگونه می‌توان از فناوری‌های فضایی برای کاربردهای زمینی استفاده کرد؟

باور کنید یا نکنید، بین حشرات اتاق خواب شما در هتل، با کاوشگر فیله پیوندی وجود دارد. همچنین بین انرژی زمین گرمایی و ماموریت ماهواره اسمارت یک. به عبارت دیگر کارآفرینانی هستند که فنآوری‌های فضایی را دارای کاربرد زمینی می کنند.
پهپادهای مستقل از یک مدل تکامل یافته از سامانه موقعیت یاب ماهواره ای (جی.پی.اس.) با دقت دو سانتیمتر استفاده می کنند. (دقت جی.پی.اس. استاندارد، فقط تا دو متر است). از این پهپادها در کسب و کار اقتصادی برای نظارت بر مزارع استفاده می شود.

از سرنوشت ماهواره‌های دانشگاهی چه خبر؟

بسیاری از کارشناسان بر این باورند که پروژه‌های ماهواره‌های دانشجویی از ابتدا نه با هدف ساخت یک محصول صنعتی و تجاری، بلکه به‌منظور آموزش نیروها و ایجاد ساختارهای قدرتمند پژوهشی در دانشگاه‌ها تعریف شده بودند؛ چراکه دانشگاه‌ها همواره بستری مناسب برای پرورش نیروهای متخصص و جایگاهی برای رشد ایده‌های جدید بوده‌اند.

تبلیغات
ایران سرور - خرید هاست دامین سرور هاست ابری
فناوری چاپ سه‌بعدی - پرینت سه‌بعدی در هوافضا - پرینتر سه‌بعدی
پهپاد - ربات پرنده - کوادکوپتر - مولتی کوپتر - درون
خودرو پرنده - ماشین پرنده- تاکسی هوایی - ایر تاکسی - خودرو هوایی - اتومبیل پرنده
فهرست پادکست‌های مرتبط با هوانوردی، فضا و هوافضا
صفحه اینستاگرام پورتال هوافضای ایران (ایران هوافضا)
کانال تلگرام پورتال هوافضای ایران (ایران هوافضا)
کتاب دانستنی های علم پرواز - علیرضا علی حسینی - دیجی کالا
کتاب پرواز، تاریخ کامل هوانوردی
مرجع کامل سنسور ها، ابزار دقیق و سیستم های اندازه گیری
دیکشنری هوانوردی و هوافضا چکاوک
فهرست کانال‌ها و گروه‌های هوافضا و هوانوردی ایران در تلگرام
دیوار هوافضا
ایران سرور - خرید هاست دامین سرور هاست ابری
دستیار هوش مصنوعی AvalAi