ورود ایران به طراحی و ساخت ماهواره های کمتر از 15 کیلوگرم
رییس مرکز ملی فضایی ایران گفت: با توجه به اینکه ساخت ماهواره های 15 کیلوگرمی مورد توجه دنیا قرارگرفته، ایران نیز به این فناوری ورود کرده است. پرتاب ماهواره های سبکتر به فضا سادهتر و سریعتر است و دهها ماهواره کوچک به صورت شبکه ای مورد استفاده قرار می گیرند و کار ماهواره های بزرگ را انجام می دهند.
پرتاب موفقیتآمیز پیشرفتهترین راکت فضایی حامل چین به فضا
کارشناسان فضایی چین روز شنبه پیشرفتهترین و اولین راکت مدل «لانگ مارچ 7» را که گفته می شود فصل نوینی در ماموریتهای فضایی این کشور گشوده است، با موفقیت به فضا پرتاب کردند. راکت لانگ مارچ از نسل جدید راکت های حامل به حساب می آید و برای نخستین بار در این پرتاب از مرکز ماهواره های جدید «ونچانگ» در این استان استفاده شده است.
هدف نهايي حوزه فناوری فضايي ایران، ساخت ماهواره بومي حرفهای است
ماهوارههايي كه هم اكنون در كشور ساخته شده و به فضا پرتاب مي شود به نوعي، آزمايشي و براي توسعه تكنولوژي فضايي است تا در نهايت در سال ۱۴۰۴ دو ماهواره حرفهاي بومي را به فضا پرتاب كنيم.
تا 10 سال دیگر: ساخت پایگاه فضایی در نیمه مسیر ماه و زمین
آژانس فضایی اروپا (ESA) به تازگی از یک طرح بلندپروازانه برای ساخت یک پایگاه فضایی میان زمین و ماه رونمایی کرده است که فضانوردان میتوانند از آن برای انجام ماموریتهای قمری یا به عنوان رابطی برای کشف اجرام دیگر منظومه خورشیدی استفاده کنند.
روسیه به دنبال ساخت پایگاه فضایی کامل در ماه
روسیه اعلام کرد که در حال برنامهریزی برای ساخت یک پایگاه فضایی کامل در ماه است که طرح اصلی آن بین سال های 1960 تا 1980 در زمان شوروی سابق تهیه شده بود.
آشنایی با ماهنشین پریگرین
استروبوتیک یکی از ۱۶ تیمی است که در مسابقه «گوگل لونار ایکس» شرکت نموده است. قرار است در این مسابقه، مبلغ ۲۰ میلیون دلار به اولین تیمی روی سطح ماه فرود بیاید، حداقل ۵۰۰ متر روی سطح آن حرکت کند و انواع دادهها از جمله تصاویر ویدئویی را به زمین بازگرداند، اهدا شود.
بزرگترین راکت بدون سرنشین آمریکا، آماده پرتاب (+تصاویر)
«دلتا-4 هوی» زمانی که به طور کامل سوختگیری میکند وزنی برابر با 725 هزار کیلوگرم دارد. همچنین این راکت 71.6 متر بلند است. با توجه به این ارقام «دلتا-4 هوی» بزرگترین راکت آمریکا است و محمولههای بسیار مهم را برای دولت جابهجا میکند. این محمولهها نهتنها شامل ماهوارههای جاسوسی میشوند، بلکه پرواز آزمایشی فضاپیمای «اوریون» نیز به شمار میآیند.
پیشرفتهترین موتور فضایی 250 ثانیه عمر دارد
پیشرفتهترین موتور فضایی جهان ساخت روسیه که در موشکهای دارای کاربریهای مختلف از جمله پرتاب موشکهای ماهوارهبر و حمل بار به فضا استفاده میشود، فقط 250 ثانیه عمر دارد و پس از آن از بین میرود.
کشاورزی در فضا برای سفرهای طولانی فضایی
مهندسان فضایی آلمانی سرگرم ساختن ماهواره ای هستند که روی آن در فضا، گوجه فرنگی به عمل بیاورند. دلیل انتخاب گوجه فرنگی این بوده که براحتی در دوربین دیده می شود. مرکز هوافضای آلمان فضاپیمای موسوم به “یو- کراپیس” را تابستان آینده به فضا پرتاب می کند. این فضاپیما در حالی که بذرها در آن جوانه می زنند به دور زمین خواهد گشت.
ماهنامه صنایع هوافضا، شماره 116، خرداد 95
دربرگیرنده اخبار و مطالب روز و مقالات علمی حوزه هوافضا، شماره 116، خرداد 95
توزیع در گیشههای روزنامه فروشی سراسر کشور