ورود ایران به طراحی و ساخت ماهواره های کمتر از 15 کیلوگرم
رییس مرکز ملی فضایی ایران گفت: با توجه به اینکه ساخت ماهواره های 15 کیلوگرمی مورد توجه دنیا قرارگرفته، ایران نیز به این فناوری ورود کرده است. پرتاب ماهواره های سبکتر به فضا سادهتر و سریعتر است و دهها ماهواره کوچک به صورت شبکه ای مورد استفاده قرار می گیرند و کار ماهواره های بزرگ را انجام می دهند.
رییس مرکز ملی فضایی ایران گفت: با توجه به اینکه ساخت ماهواره های 15 کیلوگرمی مورد توجه دنیا قرارگرفته، ایران نیز به این فناوری ورود کرده است.
به گزارش ایرنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، منوچهر منطقی، افزود: امروزه در دنیا ساخت و استفاده از اینگونه ماهواره ها مورد توجه قرار گرفته است و بیشتر کشورها در این حوزه فعالیت می کنند و در ایران نیز چندین دانشگاه فعال در طراحی و ساخت ماهواره های 25 تا 50 کیلوگرم، به فناوری ماهواره های کوچک نیز دست یافته اند.
وی بیان کرد: در حوزه ساخت ماهواره دانشگاهی در کشور سه محصول پایه مورد توجه قرار گرفته است، ماهواره های زیر 15 کیلوگرم، 70 کیلوگرمی و 150 کیلوگرمی که به عنوان سه ماهواره پایه در سطح ملی برای رفع نیازهای مختلف موره بهره برداری قرار می گیرد که از این سه نوع ماهواره پایه همانگونه که اشاره شد دنیا تمایل و توجه بیشتری روی ماهواره زیر 15 کیلوگرم دارد.
به گفته منطقی، برای تولید انواع ماهواره ها با دانشگاه هایی که توان و استعداد ساخت آنها را دارند، مذاکراتی کرده ایم و طراحی آنها در این دانشگاه ها آغاز شده است.
وی با بیان اینکه دانشگاه های ایران پیش از این به فناوری طراحی و ساخت ماهواره در مقیاس 25 تا 50 کیلوگرم دست یافته بودند، افزود: برای کاربردی کردن آنها از دانشگاه ها خواستیم ماهواره هایی که طراحی می کنند طوری باشند که بتوانند حداقل سه سال در مدار باقی بمانند؛ زیرا وقتی ماهواره ای در سطح آزمایشگاهی به فضا پرتاب می شود، کمتر از 6 ماه در فضا می ماند و فناوری ماهواره ای که در فضا برای مدت طولانی باقی می ماند، فاصله معنی داری با ماهواره های سطح آزمایشگاهی دارد.
رییس مرکز ملی فضایی ایران اظهار کرد: این سه محصول پایه حداکثر بین 18 تا 24 ماه طراحی و ساخته میشوند.
منطقی درخصوص چرایی ساخت ماهواره ها در ابعاد مختلف، گفت: هر یک از ماهواره های ساخته شده در وزن های مختلف کاربردهای خاص خود را دارد و در بخش های مختلفی مانند مخابراتی، سنجشی یا موقعیت یابی مورد استفاده قرار می گیرند.
وی با بیان اینکه میزان کارایی ماهواره های زیر 15 کیلوگرم بیشتر از دیگر ماهواره ها است، افزود: پرتاب ماهواره های سبک تر به فضا ساده تر و سریع تر است و دهها ماهواره کوچک به صورت شبکه ای مورد استفاده قرار می گیرند و کار ماهواره های بزرگ را انجام می دهند.
- 16 مهر ماه 1403
تست بوستر جدید فضاپیمای نیوشپرد شرکت «بلو اوریجین» در پرواز شماره NS-27 - 2 مهر ماه 1403
چراغ سبز ناسا به ماژول قمری ایتالیایی برای برنامه آرتمیس - 1 مهر ماه 1403
انتشار فصلنامه اختصاصی هوانوردی «سیمرغ آسمان»، شماره 2، تابستان 1403 (+دریافت نسخه دیجیتال) - 31 شهریور ماه 1403
شرکت امبرائر جایزه فون کارمان را برای همکاری بینالمللی در هوانوردی دریافت کرد - 22 شهریور ماه 1403
کپسول مشکلدار بوئینگ بدون سرنشین به زمین بازگشت و دو فضانورد آن جا ماندند - 18 شهریور ماه 1403
یک ایرانی در میان سرنشینان جدیدترین ماموریت گردشگری فضایی زیرمداری «بلو اوریجین» (+تصاویر)