ماهوارههای مکعبی، آینده اکتشفات فضایی
پس از گذشت ۱۰ سال از ساخت و پرتاب اولین نانوماهواره، امروزه تمام آژانسهای فضایی، صنایع هوافضا و گروه های تحقیقاتی به تواناییهای بالقوه این ماهوارههای مینیاتوری برای ماموریتهای فضایی پی برده اند. اغلب این ماهوارهها توسط دانشجویان ساخته و به فضا پرتاب میشود.
آشنایی با ربات ماهنورد جدید «آئودی»
شرکت خودروسازی آئودی در نمایشگاه بینالمللی خودرو در دیترویت از ماهنورد جدیدی رونمایی کرده که از سیستم مشهور چهار چرخ محرک Quattro استفاده میکند. ماهنورد Quattro در حال حاضر یک ربات چاپ سهبعدی است که از تیتانیوم و آلومینیوم ساخته شده و 35 کیلوگرم وزن آن است.
سیستم «دفاع سیارهای» ناسا برای محافظت از زمین
ناسا برنامه جدیدی به نام «اداره هماهنگی دفاع سیاره ای» (PDCO) را راهاندازی کرده که به هماهنگی تلاشهای ناسا برای تشخیص و ردیابی اشیاء نزدیک زمین (NEOs) و حفاظت از زمین در برابر خطرات بالقوه میپردازد.
ماهنامه «فناوری فضایی»، شماره 2، آذر 94
در اين شماره همچنين مطالبي همچون سفينه هاي عجيب ناسا، تغيير و تحولات سازمان فضايي روسيه، تلاش براي يافتن حيات در مريخ، مخابرات ماهواره اي نظامي و گزارش اختصاصي از نمايشگاه هوافضاي دبي منتشر شده است.
ماهواره چینی در جستجوی یافتن معمای ماده تاریک
فناوری جدید علوم فضایی چین که در میان مردم این کشور با نام اختصاری «پادشاه میمون» شناخته می شود بخشی از یک تلاش همه جانبه و مشارکتی میان آکادمی علوم این کشور و چندین انستیتو علمی و دانشگاههای ایتالیا از جمله دانشگاه جنوای این کشور محسوب می شود.
روسیه به دنبال ساخت پایگاه دائمی در ماه تا 2030
سازمان فضایی فدرال روسیه در حال برنامهریزی برای ساخت یک پایگاه سرنشیندار دائمی در ماه است که ماژولهای آن بر روی شش موشک جداگانه به فضا ارسال خواهند شد. هنگامی که اجزای این پایگاه به ماه منتقل شدند، مونتاژ آن برای 10 سال ادامه خواهد یافت.
چین یک ماهواره ارتباطی را توسط ماهوارهبر لانگمارچ به فضا پرتاب کرد
چین که از عقب ماندن در زمینه فناوری های فضایی شکایت دارد، برنامه فضایی پرهزینه اش را نماد ظهور خود در بین قدرت های جهان تلقی می کند و به همین خاطر سال گذشته دهها ماهواره را به فضا فرستاد.
ماهواره نظامی روسیه پس از عملیات ناموفق قرارگیری در مدار، در جو زمین سوخت
ماهواره نظامی روسی «کانوپوس-اس.تی» که روز پنجم ماه دسامبر جاری پرتاب شده ولی از پایه موشک ماهواره بر سایوز جدا نشده بود، با ورود به جو زمین آتش گرفت و بطور کامل سوخت.
انتخاب ماهواره جدید برای رصد پوشش گیاهی زمین
آژانس فضایی اروپا به طور رسمی "فلورسنس اکسپلورر" (FLEX) را به عنوان هشتمین ماهواره جستجوگر زمین انتخاب کرد. این ماموریت، پوشش گیاهی سطح زمین را مورد بررسی قرار داده و اطلاعات مربوط به سلامت سیاره را در زمانی که رشد جمعیت، فشار مضاعفی بر تولید مواد غذایی ایجاد میکند، جمعآوری خواهد کرد.
صادرات محصولات دانش بنیان فضایی ایران با برند «امید صهفا»
رییس اتحادیه صنایع هوایی و فضایی ایران با اشاره به رونمایی از نام تجاری «امید صهفا» در ششمین نمایشگاه توانمندی های صنایع هوایی و فضایی ایران گفت: از این پس محصولات دانش بنیان فضایی ایران با این برند به بازارهای بین المللی عرضه می شود.