ماهواره مصباح آماده پرتاب است/ماهواره ناهید در مراحل نهایی
معاون فناوری فضایی سازمان فضایی ایران گفت: ماهواره مصباح که با همکاری ایران و ایتالیا طراحی و ساخته شده، آماده پرتاب است. ماهواره ناهید نیز مراحل نهایی ساخت خود را طی می کند و امسال پرتاب می شود. تاکنون طراحی و ساخت ماهواره های رصد، نوید، ظفر، دوستی و آت ست در دستور کار سازمان فضایی ایران بوده است.
آژانس کاوشهای هوافضای ژاپن، جاکسا (JAXA)
این آژانس از تلفیق سه موسسه به نام های موسسه علوم فضایی و فضانوردی (ISAS)، آزمایشگاه هوافضای ملی ژاپن (NAL) و آژانس توسعه فضایی ملی ژاپن (NASDA) تشکیل شده است.
«روزتا» به آخر خط رسید
سازمان فضایی اروپا زمان پایان مأموریت فضاپیمای «روزتا» را اعلام کردند. طبق برنامهریزیهای صورت گرفته، اپراتورهای این فضاپیما قرار است با برخورد آن با سطح دنبالهدار «۶۷پی/چوریوموف- گراسیمنکو»، به مأموریت آن پایان دهند.
ورود ایران به طراحی و ساخت ماهواره های کمتر از 15 کیلوگرم
رییس مرکز ملی فضایی ایران گفت: با توجه به اینکه ساخت ماهواره های 15 کیلوگرمی مورد توجه دنیا قرارگرفته، ایران نیز به این فناوری ورود کرده است. پرتاب ماهواره های سبکتر به فضا سادهتر و سریعتر است و دهها ماهواره کوچک به صورت شبکه ای مورد استفاده قرار می گیرند و کار ماهواره های بزرگ را انجام می دهند.
پرتاب ماهواره دوستی در سال جاری
رئیس سازمان فضایی ایران با تاکید بر اینکه ماهواره زهره از دستور کار خارج نشده است، از پرتاب ماهواره دوستی در سال جاری خبر داد.
ناامیدی پژوهشگران از برقراری ارتباط با فضاپیمای فیله
پژوهشگران اروپایی می گویند که نسبت به برقراری ارتباط دوباره با فضاپیمای فیله، ربات کاوشگر اروپایی ناامید شده اند. این ربات کاوشگر حدود یک سال قبل بر سطح یک دنباله دار فرود آمد و قرار بود که اطلاعاتی را از فضا به دانشمندان بفرستند. اما باتریهای خورشیدی آن از کار افتاد و در نتیجه ارتباطش با زمین قطع شد.
حضور روزتا در مدار دنبالهدار چوری یکساله شد
یک سال از آغاز ماموریت تاریخی فضاپیمای روزتا در مدار دنبالهدار چوری می گذرد. روزتا نخستین ساخته بشری است که از زمین به دیدار منشا دیدار شهابها و شهابسنگها رفته است. او در این سفر، کاوشگر فیله را نیز با خود برده است.
طراحیهای منحصر بهفرد سفینههای فضایی نسل آینده (+عکس)
شرکت هواپیماسازی بوئینگ اعلام کرده است امکانات گستردهای برای ساخت فضاپیما مشهور به استارلاینر (starliner) که به cst-100 نیز مشهور است در نظر گرفته است. گفتنی است، انتظارها حاکی از این است که این سفینه فضایی منحصر به فرد در عرض 2 سال آینده فضانوردان را به ایستگاه فضایی بینالمللی iss منتقل خواهد کرد.
توربوپمپ موتور موشکی چاپ سهبعدی ناسا با موفقیت آزمایش شد
ناسا به تازگی نوعی توربوپمپ موتور موشک چاپ سهبعدی را با موفقیت در مرکز پرواز فضایی مارشال واقع در آلاباما آزمایش کرده است. این توربوپمپ پیچیدهترین بخش موتور موشک چاپی سهبعدی لقب گرفته که تاکنون ساخته شده است.
ماموریت روزتا؛ فصل جدیدی از دانش بشر درباره شکل گیری حیات
ماموریت روزتا نگاه ما را نسبت به دنباله دارها تغییر داده و چشم انداز جدیدی از منشاء حیات را ایجاد کرده است. کاوشگر فیله موفق به کشف مولکولهای آلی روی سطح دنباله دار «چوری» شده است.