اطلاعات باقیمانده کاوشگر «افقهای نو» از پلوتو پاییز سال آینده به دستمان میرسد
کاوشگر افقهای نو (نیوهورایزنز) ناسا که اخیرا عبوری تاریخی از کنار پلوتو، از اجرام دور افتاده منظومه شمسی، انجام داد، چند تصویر بیسابقه و تاریخی را ارسال کرد ولی این فضاپیما حجم عظیمی از داده را ذخیره کرده است که به دلیل فاصله زیاد آن با زمین، بهزودی به دستمان نخواهد رسید.
کاوشگر چین در تاریک ترین نقطه کره ماه فرود می آید
برنامه اکتشاف کره ماه توسط چین، شامل چرخش به دور آن و فرود کاوشگر بر سطح این کره و بازگرداندن آن به زمین است و برای رسیدن به این هدف و تکمیل آن قرار است کاوشگر شماره پنج این کشور نیز در سال 2017 میلادی به فضا پرتاب شود.
آغاز ارسال دادههای کاوشگر افقهای نو به زمین
کاوشگر افقهای نو (نیوهورایزنز) ناسا که در ماه ژوئیه از کنار پلوتو عبور کرد، از روز پنجم سپتامبر (14 شهریور) مخابره دهها گیگابیت داده جمعآوریشده و ذخیرهشده در سوابق دیجیتالی خود به زمین را آغاز کرده است.
ناسا برای کشف ستارههای دنبالهدار، ربات خارپشت میسازد
کاوشگر فیله دریچه امیدی برای ستارهشناسان بود تا بتوانند اطلاعات بیشتری را درباره ستارههای دنبالهدار به دست آورند اما این کاوشگر چندی پیش به دلیل اینکه در معرض نور خورشید قرار نگرفت، کلا از کار افتاد و مهندسان ناسا تصمیم گرفتهاند که این بار رباتی را طراحی کنند که نیازی به نور خورشید نداشته باشد.
ماموریت روزتا؛ فصل جدیدی از دانش بشر درباره شکل گیری حیات
ماموریت روزتا نگاه ما را نسبت به دنباله دارها تغییر داده و چشم انداز جدیدی از منشاء حیات را ایجاد کرده است. کاوشگر فیله موفق به کشف مولکولهای آلی روی سطح دنباله دار «چوری» شده است.
فراخوان ناسا برای اعزام اسامی علاقهمندان به مریخ توسط کاوشگر فراست (Insight)
ناسا طی فراخوانی عنوان کرده افرادی که مایلند اسمشان در یک میکروتراشه سیلیکونی ضبط شود و بر روی فرودگر InSight Mars به مریخ ارسال شوند، آمادگیشان را در این زمینه اعلام کنند. این مدارگرد سال آینده به فضا پرتاب میشود.
ملاقات ستاره دنباله دار چوری با خورشید
ستاره دنباله دار پی ۶۷ یا چوری که از اوت سال گذشته کاوشگر فیله را بر روی خود دارد حوالی ساعت دو بامداد با سرعتی معادل سی کیلومتر در ثانیه به نقطه ای از مدار خود رسید که در یکصد و هشتاد و شش میلیون کیلومتری خورشید و در نزدیکترین فاصله تا آن قرار داشت.
سامانه جدید ناسا برای مدیریت ترافیک مدارگردهای مریخ
ناسا سیستمی برای مانوردهی، برقراری ارتباط و نظارت ترافیکی برای اطمینان حاصل کردن از عدم برخورد مدارگردهای مریخ با یکدیگر ارائه داده است.
هماکنون پنج فضاپیما حول سیاره سرخ مدارگردی میکنند. فضاپیماهای MAVEN متعلق به ناسا، Mangalyaan متعلق به هند، مارس اکسپرس متعلق به آژانس فضایی اروپا به همراه فضاپیماهای اودیسه مریخ و مدارگرد شناسایی مریخ حول سیاره سرخ مدارگردی میکنند.
نمایش نخستین فضاپیمای سرنشیندار ایران در موزه علوم و فناوری
موزه علوم و فناوری نخستین فضاپیمای سرنشین دار ایرانی را به نمایش می گذارد. این برنامه که با همکاری پژوهشگاه هوافضا برگزار می شود، علاوه بر نمایش نخستین فضاپیمای سرنشیندار کشور، تصاویری از کاوشگرهای ایرانی را نیز در معرض دید عموم قرار می دهد.