چهاردهمین کنفرانس انجمن هوافضای ایران
چهاردهمین کنفرانس انجمن هوافضای ایران، 12 تا 14 اسفندماه 1393 توسط سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران و در شهر تهران برگزار می شود. كمیته علمی كنفرانس از كلیه دانشجویان، پژوهشگران، صاحب نظران و متخصصان در رشتههای مختلف مرتبط با هوافضا دعوت مینماید مقالات اصیل خود را در یکی از 7 محور اصلی این کنفرانس حداکثر تا بیستم آذر ماه 1393 به دبیرخانه این کنفرانس ارسال نمایند.
فرود اضطراری هواپیمای حامل ماهواره Astra ۲G
هواپیمای باری غول پیکر "Ruslan" که از مسکو به سمت پایگاه فضایی بایکونور در قزاقستان پرواز می کرد، به دلیل نقص فنی در یک فرودگاه بین راه فرود اضطراری داشت. این هواپیما حامل قطعات و ابزارهای مربوط به ماهواره Astra ۲G بود که به آژانس فضایی اتحادیه اروپا تعلق داشته و قرار است در زمستان سال جاری به مدار زمین فرستاده شود.
بازگشت اژدها به زمین
کپسول فضایی بدون سرنشین «دراگون» که حامل یک تن و 450 کیلوگرم بار است روز گذشته (شنبه) از ایستگاه فضایی بین المللی جدا شد و طبق برنامه بر زمین نشست.
«دراگون» که متعلق به شرکت آمریکایی «اسپیس ایکس» است، حامل یک تن و 450 کیلوگرم بار از جمله تجهیزات آزمایش های علمی انجام شده در ایستگاه بین المللی فضایی بود.
ماهنامه فضانورد شماره 165، مهر 1393+دریافت نسخه الکترونیکی
ماهنامه فضانورد که وابسته به پژوهشکده سامانههای فضانوردی است، در ۱۵ سال گذشته به صورت یک نشریه داخلی در تیراژ محدود چاپ و در برخی از سازمانها، دانشگاهها، مراکز و پژوهشکدههای علمی توزیع شده است. برای دریافت نسخهی الکترونیکی این ماهنامه کلیک کنید.
شرکت مهندسی تعمیرات هواپیمایی فارسکو (فجرآشیان)
شرکت مهندسی تعمیرات هواپیمایی فجرآشیان عهدهدار ارائه خدمات در زمینه تعمیرات اساسی و اورهال و سایر بازرسیهای دورهای و عیر دورهای میباشد.
یکصد هواپیمای برتر تاریخ هوانوردی
نویسنده: نوید مقصودی
ناشر: انتشارات اندیشگاه فناوریهای نوین
سال چاپ: ویرایش دوم، 93
یکصد پهپاد نامآشنای جهان
نویسنده: نوید مقصودی
ناشر: انتشارات اندیشگاه فناوریهای نوین
سال چاپ: چاپ نخست، 93
هواپیماهایی با پوست شبهانسانی
«پوست هوشمند» ساختاری شبیه پوست انسان داشته و با کمک هزاران میکروحسگر، قادر به سنجش شرایط محیطی از جمله سرعت باد، حرارت، فشار فیزیکی با عملکردی بسیار دقیقتر از حسگرهای موجود است.
توجه به شرایط فیزیولوژیک و حیاتی فضانورد در فرآیند طراحی فضاپیما
لباسهای فضانوردی، نسلهای پیشرفتهتر لباسهای خلبانی در ارتفاعات بالاست که بعدها به تدریج به وسایل بسیار پیشرفتهای تبدیل شدند که در مدرنترین نمونهها میتوان آنها را شبیه به فضاپیماهای پوشیدنی توصیف کرد.
سپر حرارتی و کاربرد آن در ساخت فضاپیما
اگر فضاپیمایی از فضای بیکران به سمت زمین در حال بازگشت باشد، ناگزیر است که در سرعت های خیلی بالا وارد جو شود. این سرعت های بالا شروع می کند به گداختن سطح در تماس با هوا. بنابراین ما مجبوریم از موادی استفاده کنیم که مقاومت لازم را داشته باشند.