مسابقه ماهواره دانشجویی مکعب ایرانی، زمینهساز همکاریهای بینالمللی
این مسابقه به لحاظ همکاری بینالمللی در مدار قرار گرفتن ماهواره ساخت ایران توسط اپسکو (APSCO) اهمیت دارد. همچنین طبیعتا این مسابقه برای دانشگاهها و دانشجوهایی که در این زمینه فعالیت میکنند نیز حائز اهمیت است.
نقص مبهم ساعتهای فضایی اروپا
مجموعه ماهوارههای موقعیتیاب اروپا که براساس قول سازمان فضایی اروپا باید محل دقیق کاربران را مشخص کنند، به دلیل مشکلی که برای ساعتهایشان بروز کرده است ممکن است با شکست مواجه شوند. این مجموعه 24 تایی از ماهوارهها که اکنون 18 تای آنها در آسمان هستند، در انتظار دریافت چهار عضو دیگر تا شهریور 96 بودند که گویا این طرح تا اطلاع ثانوی زیر تیغ بازبینی رفته است.
استفاده از آیینههای نانویی در ساخت تلسکوپ ماهوارههای مکعبی
شرکت لایت ویت تلکسوپ با همکاری سازمان ملی هوانوردی و فضایی آمریکا (ناسا)، اقدام به تولید آیینهای از جنس رزین و نانولوله کربنی کرده است که در ساخت تلسکوپهای مورد استفاده در ماهوارههای کوچک به کار می رود.
تاثیر ماموریت فضایی بر زندگی مردم زمین چیست؟
به گزارش یورونیوز، در سازمان فضایی اروپا (ESA) بخشی با نام «دفتر برنامه انتقال فناوری» وجود دارد که ساده کردن استفاده از فناوری فضایی را به عنوان هدف خود برگزیده است.
فناوری مورد استفاده در سفینه روزتای سازمان فضایی اروپا، برای استفاده در بخش های گسترده ای از زندگی روزمره انسان بازتعریف شده اند. از تشخیص بیماری و یافتن حشرات ریز گرفته تا ساخت نسل تازه زیردریایی ها.
ماهوارههای مکعبی و فاجعه پسامد فضایی
ماهواره مکعبی (CubeSat) نوعی ماهواره است که ظاهر و ساختاری متفاوت از ماهواره های معمولی دارد. همان طور که از نامش پیدا است، این ماهواره مکعبی شکل است و هر ضلع آن تنها 10 سانتی متر طول دارد و حداکثر وزن آن هم 1.3 کیلوگرم است.
آزمایش موفق نخستین هواپیمای فضایی
سازمان فضایی اروپا، اِسا، در حال تکمیل و توسعه گامهای پایانی نمونه اولیه هواپیمای فضایی است که میتواند اطلاعات جدیدی را در اختیار کارشناسان فضایی قرار دهد. آزمایشهای پایانی نمونه اولیه هواپیمای فضایی بدون سرنشین IXV روز گذشته در آزمایشگاه سازمان فضایی اروپا با موفقیت انجام شد تا پژوهشگران فضایی یک گام به تکمیل این طرح نزدیکتر شوند.
تصویربرداری از روند تخریب و سوختن فضاپیماها از نمای درون
سازمان فضایی اروپا، اِسا (ESA) با سفینهی بدون سرنشین و هوشمند خود، ATV-5 Georges Lemaître، قصد دارد از منظره سوختن فضاپیما در هنگام ورود به جو زمین، فیلمبرداری کند. اِسا در این فضاپیما، سیستم "جعبه سیاه" از دوربینها تعبیه کرده است که پس از پایان رسیدن ماموریت ششماههی این فضاپیما در ایستگاه فضایی بینالمللی، از صحنهی ورود آن به جو زمین و سوختن فضاپیما، فیلمبرداری میکند.
Fluid Mechanics And Thermodynamics Of Turbomachinery
نام فارسی: مکانیک سیالات و ترمودینامیک توربوماشینها
نویسندگان: S.L.Dixon and Cesare Hall
ناشر: Butterworth-Heinemann
سال چاپ: 2014، ویرایش هفتم
شمار صفحات: 537
سازمان فضایی اروپا (اِسا)
سازمان فضایی اروپا (European Space Agency)، که با نام کوتاه اِسا (ESA) شناخته میشود، دروازهی اروپا به فضا است و مأموریت آن، شکل دادن و گسترش تواناییهای فضایی اروپا و اطمینان بخشیدن به ادامهی سرمایهگذاری برای رساندن مزایا به شهروندان اروپا و جهان میباشد.