مریخ‌نشین اروپایی «شیاپارلی» به دلیل یک باگ کامپیوتری سقوط کرده است

«آندرا اکومازو»، مدیر ماموریت‌های سیاره‌ای آژانس فضایی اروپا، می‌گوید که تمام این‌ها نشانگر این موضوع هستند که اشکال پیش‌آمده، نرم‌افزاری است. تیم پروژه‌ی اگزومارس می‌خواهد تا فرود شیاپارلی را بازسازی کند تا مشکل اصلی را در بیاورند.

آژانس فضایی اروپا: نتیجه عملیات فرود کاوشگر شیاپارلی روی مریخ موفقیت‌آمیز است

مدیران آژانس فضایی اروپا صبح پنجشنبه در جریان یک نشست خبری اعلام کردند که عملیات فرود کاوشگر اسکیاپارلّی (شیاپارلی) (Schiaparelli) روی سیاره مریخ در مجموع با موفقیت انجام شده است اگرچه تمام مراحل، دقیقا آنطور که پیش بینی می شد عملی نشده است. از جمله اینکه ارسال سیگنال از سوی کاوشگر قبل از فرود روی مریخ، متوقف شده است.

اگزومارس؛ مدارگرد در مدار مریخ؛ و زمین در انتظار سیگنالی از شیاپارلی

سطح نشین اسکیاپارلّی (شیاپارلی) (Schiaparelli) برای فرود از ارتفاع ۱۲۱ کیلومتری مریخ با فوق-سرعت ۲۱ هزار کیلومتر در ساعت و تا زمانی که سرعتش به حداقل ۱۰کیلومتر برسد وارد جو مریخ شده و در این مدت حرارت ۱۷۰۰ درجه سانتیگرادی را تحمل کرده است.

مأموریت اگزومارس از ابتدا تا امروز (+تصاویر)

نام اگزومارس در اصل مخفف عبارت Exobiology on Mars یا «دگرزیست شناسی» در مریخ است. هدف این مأموریت، فرود آمدن بر مریخ و سپس بررسی احتمال حیات باکتری ها بر روی آن بوده است. سرانجام روز یکشنبه، پس از سفری ۹۰۰ هزار کلیومتری، دو بخش اصلی این سفینه از هم جدا شدند.

دانشمندان در انتظار فرود موفقیت‌آمیز کاوشگر شیاپارلی روی سیاره سرخ

مرحله ای مهم از پروژه اگزومارس، پروژه ای مشترک میان آژانس فضایی اروپا و آژانس فضایی روسیه که در جستجوی شناسایی نشانه هایی از حیات روی سیاره مریخ است، عصر چهارشنبه انجام خواهد شد. قرار است در این روز کاوشگر شیاپارلی (Schiaparelli) روی سیاره مریخ فرود آید.

مریخ‌نورد «شیاپارلی» سازمان فضایی اروپا در آستانه فرود بر سیاره سرخ

کاوشگر شیاپارلی (Schiaparelli) پس از اینکه با موفقیت از فضاپیمای حامل خود جدا شد، در مسیر فرود بر روی کره مریخ قرار گرفت. این مریخ‌نورد سازمان فضایی اروپا قرار است فردا (چهارشنبه) بر روی سطح مریخ فرود بیاید. ماموریت این کاوشگر تصویربرداری از سطح کره مریخ و انجام اندازه گیریهای دقیق بر روی این سیاره است.

یک گام نزدیک‌تر به مریخ؛ اعلام آزمایش موفقیت‌آمیز موتور راکت «رپتور» توسط اسپیس‌ایکس

ایلان ماسک، مدیرعامل اسپیس‌ایکس در توئیتر خود از آزمایش موفق موتور راکت رپتور (Raptor) که قرار است در سال 2024 برای اولین بار انسان را به مریخ برساند خبر داده است. موتور رپتور با سوخت متان قرار است نيروي لازم براي حمل و نقل انسان و تجهيزات مورد نيازش به مريخ را فراهم كند.

تور مریخ با کمک فناوری هولولنز مایکروسافت در مرکز فضای کندی ناسا (+تصاویر)

خبرها حاکی از آن است که مجتمع بازدیدی مرکز فضایی «کندی» فرصتی را برای علاقه‌مندان به فضا فراهم کرده است تا با فناوری واقعیت مجازی بتوانند راه رفتن روی سیاره مریخ را تجربه کنند. این برنامه نرم‌افزاری براساس ابزار علمی OnSight راه‌اندازی شده است که نتیجه همکاری میان مایکروسافت و آزمایشگاه پیش‌رانش جت ناساست.

برنامه‌ی چین برای ارسال مریخ‌نورد تا سال 2020 (+تصاویر)

در سال ۲۰۲۰ تنها مریخ‌نورد «مارس ۲۰۲۰» ناسا مهمان تازه وارد این سیاره نخواهد بود زیرا چینی‌ها هم در همان سال مریخ‌نوردی را راهی سیاره سرخ خواهند کرد. کاوشگری که چینی‌ها راهی مریخ می‌کنند شامل یک مدارگرد، مریخ‌نشین و مریخ‌نورد روباتیکی است.

کاوشگر شیاپارلی اروپا مهر امسال به مریخ می‌رسد

کاوشگر شیاپارلی (Schiaparelli)، بخشی از محموله‌ای‌‌ است که در راه سیاره سرخ قرار دارد و در واقع آزمونی برای سیستم فرود سازمان فضایی اروپا محسوب می‌شود. این کاوشگر به همراه یک ماهواره بررسی گازها به مدار مریخ می‌رود و از آنجا روی سطح این سیاره فرود می‌آید.

تبلیغات
ایران سرور - خرید هاست دامین سرور هاست ابری
فناوری چاپ سه‌بعدی - پرینت سه‌بعدی در هوافضا - پرینتر سه‌بعدی
پهپاد - ربات پرنده - کوادکوپتر - مولتی کوپتر - درون
خودرو پرنده - ماشین پرنده- تاکسی هوایی - ایر تاکسی - خودرو هوایی - اتومبیل پرنده
فهرست پادکست‌های مرتبط با هوانوردی، فضا و هوافضا
صفحه اینستاگرام پورتال هوافضای ایران (ایران هوافضا)
کانال تلگرام پورتال هوافضای ایران (ایران هوافضا)
کتاب دانستنی های علم پرواز - علیرضا علی حسینی - دیجی کالا
کتاب پرواز، تاریخ کامل هوانوردی
مرجع کامل سنسور ها، ابزار دقیق و سیستم های اندازه گیری
دیکشنری هوانوردی و هوافضا چکاوک
فهرست کانال‌ها و گروه‌های هوافضا و هوانوردی ایران در تلگرام
دیوار هوافضا
ایران سرور - خرید هاست دامین سرور هاست ابری
دستیار هوش مصنوعی AvalAi