آشنایی با 6 کاوشگر مریخ
دانشمندان تاکنون چندین مدارگرد مریخ و مریخنورد برای بررسی این سیاره هیجانانگیز توسعه دادهاند.
تاثیرات شیوع ویروس «کرونا» بر «صنعت فضایی»
ویروس کرونا چندی پیش به ناسا هم رسید و یکی از کارکنان مرکز پژوهشی ایمز در کالیفرنیا به این ویروس مبتلا شد.
تعویق 2ساله در پرتاب مریخنورد «اگزومارس» به خاطر «کرونا» و مشکلات فنی
البته این نخستینبار نیست که پرتاب این کاوشگر مریخ به تعویق میافتد چرا که در اصل قرار بود در سال ۲۰۱۸ پرتاب شود.
همهچیز درباره مأموریت «اگزومارس» اروپا و مریخنورد «برونو»
اگزومارس ماموریت اخترزیستشناسی است که توسط آژانس فضایی اروپا و روسیه بهطور مشترک انجام میشود. هدف این ماموریت جستجوی نشانههای حیات، روی سطح مریخ است. مدارگرد ردیاب گاز بخش اول اگزومارس است در سال ۲۰۱۶ میلادی به فضا پرتاب شد.
با هدف نمونهبرداری از مریخ؛ «ایرباس» سطحنورد رباتیک سازمان فضایی اروپا را طراحی میکند
"آژانس فضایی اروپا"، طی قراردادی، طراحی سطحنورد رباتیک جدید خود را به شرکت "ایرباس" واگذار کرد. در ماه آوریل سال جاری، ناسا و "آژانس فضایی اروپا" (ESA) توافق کردند که امکان آوردن نمونههای خاک و سنگ مریخ را بررسی کنند.
آزمایش چتر نجات کاوشگر مریخ سازمان فضایی اروپا
برنامه "اگزومارس" (ExoMars) یا دگرزیستشناسی مریخ (Exobiology on Mars) یک ماموریت گسترده شناسایی مریخ برای جستجو پیرامون وضعیت زیستی در مریخ و بنمایههای زندگی و زندگی مریخی، در گذشته یا حال است.
مریخنشین اروپایی «شیاپارلی» به دلیل یک باگ کامپیوتری سقوط کرده است
«آندرا اکومازو»، مدیر ماموریتهای سیارهای آژانس فضایی اروپا، میگوید که تمام اینها نشانگر این موضوع هستند که اشکال پیشآمده، نرمافزاری است. تیم پروژهی اگزومارس میخواهد تا فرود شیاپارلی را بازسازی کند تا مشکل اصلی را در بیاورند.
آژانس فضایی اروپا: نتیجه عملیات فرود کاوشگر شیاپارلی روی مریخ موفقیتآمیز است
مدیران آژانس فضایی اروپا صبح پنجشنبه در جریان یک نشست خبری اعلام کردند که عملیات فرود کاوشگر اسکیاپارلّی (شیاپارلی) (Schiaparelli) روی سیاره مریخ در مجموع با موفقیت انجام شده است اگرچه تمام مراحل، دقیقا آنطور که پیش بینی می شد عملی نشده است. از جمله اینکه ارسال سیگنال از سوی کاوشگر قبل از فرود روی مریخ، متوقف شده است.
اگزومارس؛ مدارگرد در مدار مریخ؛ و زمین در انتظار سیگنالی از شیاپارلی
سطح نشین اسکیاپارلّی (شیاپارلی) (Schiaparelli) برای فرود از ارتفاع ۱۲۱ کیلومتری مریخ با فوق-سرعت ۲۱ هزار کیلومتر در ساعت و تا زمانی که سرعتش به حداقل ۱۰کیلومتر برسد وارد جو مریخ شده و در این مدت حرارت ۱۷۰۰ درجه سانتیگرادی را تحمل کرده است.
مأموریت اگزومارس از ابتدا تا امروز (+تصاویر)
نام اگزومارس در اصل مخفف عبارت Exobiology on Mars یا «دگرزیست شناسی» در مریخ است. هدف این مأموریت، فرود آمدن بر مریخ و سپس بررسی احتمال حیات باکتری ها بر روی آن بوده است. سرانجام روز یکشنبه، پس از سفری ۹۰۰ هزار کلیومتری، دو بخش اصلی این سفینه از هم جدا شدند.