ساخت هواپیمای غول پیکر «استراتولانچ» با هدف دسترسی ساده تر به فضا (+تصاویر)
هواپیمای غول پیکر با نام «استراتولانچ» دارای طول دو سر بال 385 فوت (معادل 117 متر) است که آن را به بزرگترین هواپیما با چنین طول بالی تبدیل کرده و این هواپیما با وزنی معادل 227 تن، قادر است وزنی بیش از دو برابر وزن خود را روی 28 چرخ و محموله موشک خود را نیز با بهرهگیری از 6 موتور بزرگ 747، حمل کند.
پرواز آزمایشی بالگرد خودکار ایرباس
بالگرد خودکار ساخت شرکت ایرباس نخستین پروازهای آزمایشی خود را از سر گذراند. سخه دموی سامانه خودکار VSR700 Optionally Piloted Vehicle (OPV) اخیرا آزمایشهای پرواز خود را انجام داده و قرار است نخستین پرواز نمونه اولیه و کامل این فناوری سال آینده انجام شود.
زبالههای فضایی چگونه از بین برده میشوند؟ (بخش دوم)
به گفته پژوهشگران ناسا بیش از ۵۰۰ هزار قطعه زباله فضایی در مدار زمین وجود دارد که با سرعتی حدود 29 هزار کیلومتر بر ساعت برسند، این زبالهها همواره توسط این سازمان تحت نظر قرار دارند.
زبالههای فضایی چگونه از بین برده میشوند؟ (بخش یکم)
تولید این زبالهها از 60 سال پیش که اسپوتنیک، نخستین ماهواره فضایی، به مدار زمین فرستاده شد، آغاز شده است و هر بار قراضه فضاپیماهایی به آنها اضافه شد که با سرعت هزاران مایل در ساعت دور زمین در حال گردش به دور زمین هستند.
پهپادی که همچون پرندگان فرود میآید (+تصاویر)
پژوهشگران در مرکز طراحی و مهندسی دریایی اروپا (BMT) و دانشگاه بریستول در بریتانیا یک پهپاد بال ثابت را توسعه دادند که میتواند مانند پرندگان به زمین فرود آید.
خرید خودرو پرنده مسافربر توسط دوبی
مقامات شهر دوبی در امارات متحده عربی اعلام کردهاند که خودرو پرنده چهارملخه خودکاری که روی برجالعرب پرواز میکرد، امتحان خود را پس داده است و به زودی به ناوگان حمل و نقل شهری میپیوندند.
پرندههای انسانبر در آسمان
هلیکوپترهای دارای سرنشین که برای پروازهای شخصی طراحی و ساخته میشوند، قرار است در آیندهای نزدیک وارد سیستم حمل و نقل شوند. از تولیدات صنعتی میتوان به پرنده eHang ساخت کشور چین و طرحهای نامشخصی اشاره کرد که هنوز به مرحله اجرا نرسیدهاند.
توقف و واسپاری پهپادهای خورشیدی اینترنترسان گوگل/جایگزینی با پروژه بالونهای اینترنترسان
اکنون مشخص شده است که به فاصله اندکی از این واسپاری، پروژه پهپادها در سال 2015 به فراموشی سپرده شده است. دلیل این شرکت برای زمین گذاشتن پروژهای که به مرحله آزمایش رسیده بود، خروج از صرفه اقتصادی و خطرناک بودن آن اعلام شده است.
طراحی و ساخت ماهواره ظفر تا سال آینده به اتمام میرسد
دو ماهواره سنجشی امیرکبیر و ماهواره مخابراتی ناهید در مراحل پایانی تجمیع و تست ماهواره قرار دارد و بهزودی آماده پرتاب خواهد شد. طراحی بالن مخابراتی تدبیر ۱ (بام) انجام شده و آزمایش بالن مقید نیز به زودی انجام خواهد شد.
خداحافظی با «روزتا»، پایان ماموریت کاوشگر فضایی اروپا
پایان ماموریت «روزتا» روز جمعه با «خودکشی» این سفینه به پایان رسید. این فضاپیما بهگونه ای طراحی نشده بود تا به زمین بازگردد.
روز جمعه ۹ مهر (۳۰ سپتامبر) روز مهمی برای دست اندکاران این پروژه بزرگ بینالمللی در آژانس فضایی اروپایی بود. در این روز رزتا در مسیر برخورد عمدی با این ستاره دنباله دار قرار گرفت.