آزمایشگاه تونل باد، دانشگاه صنعتی شیراز
امروزه اهمیت آزمایشهای تجربی آیرودینامیکی روی مدل اجسام کاملا مشهود و به اثبات رسیده است. در همین راستا دانشکده مهندسی مکانیک و هوافضای دانشگاه صنعتی شیراز اقدام به راهاندازی تونل باد مادون صوت جهت مطالعات آیرودینامیکی نموده است.
آمادگی کاوشگر ژاپن برای بررسی سیاره ناهید
کاوشگر "آکاتوسکی" ژاپن در اصل قرار بود در دسامبر 2010 به سیاره ناهید برسد، اما خراب شدن موتور باعث شد فضاپیما هدف خود را از دست داده و به مدار اطراف خورشید برود اما در دسامبر 2015 کنترلگرهای آکاتسوکی آن را مجددا به سمت سیاره هدایت کردند و اکنون این فضاپیما برای آغاز عملیات علمی خود آماده شده است.
آغاز آموزش فضانوردان بر روی فضاپیمای اوریون برای سفر تاریخی به سیاره سرخ
فضاپیمای اوریون به عنوان سیستم انتقال فضایی بعدی ناسا طراحی شده و میتواند انسانها را به مدار زمین و ورای آن انتقال دهد. این پیمایه، سنگبنای برنامه اداره ملی هوانوردی و فضایی آمریکا، ناسا، برای ارسال انسان به سیاره سرخ است.
سومین فرود موفقیتآمیز راکت رفت و برگشت شرکت بلو اورجین
هدف نهایی شرکت بلو اوریجین حمل گردشگران فضایی به ارتفاعات زیر مداری در کپسول راکت است که در آنجا می توانند از بی وزنی و دقایقی تماشای زمین قبل از بازگشت لذت ببرند. انتظار می رود که نخستین پرواز های سرنشین دار این شرکت سال آینده صورت گیرد و مسافرانی که هزینه سفر پرداخت کرده اند، می توانند از اوایل سال 2018 با این راکت پرواز کنند.
برنامههای سازمان انرژی اتمی روسیه برای سفر شتابانتر به مریخ با استفاده از موتور فضایی هستهای
سفر بین سیاره ای نیازمند فضاپیماهایی با موتورهای بهینه سازی شده است. از این رو سازمان انرژی اتمی روسیه اعلام کرد، به دنبال ساخت موتور فضایی هسته ای است تا سفر به مریخ آسانتر صورت بگیرد.
اگزومارس و جستجوی حیات در مریخ
هنگامی که اگزومارس در ماه اکتبر آینده به سیاره سرخ برسد به چند بخش تقسیم می شود. فضاپیمای اصلی در مدار مریخ می ماند و یک کاوشگر کوچک به نام شیاپارالی (Schiaparelli)، روی سطح مریخ می نشیند.
چگونه فاجعه «چلنجر» کاوشهای فضایی را برای همیشه دگرگون کرد؟
فاجعه ای که بلندپروازی های انسان را محدود کرد و باعث شد از آن پس نگاه واقعبینانهتری به کاوشهای فضایی داشته باشیم: سی سال پیش، شاتل فضایی «چلنجر» از پایگاه فضایی ناسا در فلوریدای آمریکا به فضا پرتاب شد، سی و هفت ثانیه بعد منفجر شد، و هر هفت سرنشین آن کشته شدند.
شادباش نوروز
... فرّاش باد صبا را گفته تا فرش زمرّدین بگسترد و دایه ابر بهاری را فرموده تا بنات نبات را در مهد زمین بپرورد، درختان را به خلعت نوروزی قبای سبز ورق در بر کرده و اطفال شاخ را به قدوم موسم ربیع کلاه شکوفه بر سر نهاده ... (سعدی)
پورتال هوافضای ایران فرارسیدن جشن نوروز را به همهی ایرانیان شادباش میگوید.
اکسومارس؛ ماموریتی برای یافتن رگه هایی از حیات بر مریخ
آیا پروژه اکسومارس (Exomars) خواهدتوانست امکان وجود حیات در گذشته و حال مریخ را یک بار و برای همیشه اثبات کند؟ برای پاسخ به این سوال و توضیح بیشتر یکی از مریخ شناسان برتر اروپا، استاد کتی کوانتان ناتاف از دانشگاه لیون فرانسه به چند سوال یورونیوز پاسخ می گوید.
ماهنامه صنایع هوافضا، شماره 115، ویژهنامه نوروزی
دربرگیرنده اخبار و مطالب روز و مقالات علمی حوزه هوافضا، اسفند 94 و فروردین 95، ویژهنامه نوروزی
توزیع در گیشههای روزنامه فروشی سراسر کشور