کشاورزی در فضا برای سفرهای طولانی فضایی

مهندسان فضایی آلمانی سرگرم ساختن ماهواره ای هستند که روی آن در فضا، گوجه فرنگی به عمل بیاورند. دلیل انتخاب گوجه فرنگی این بوده که براحتی در دوربین دیده می شود. مرکز هوافضای آلمان فضاپیمای موسوم به “یو- کراپیس” را تابستان آینده به فضا پرتاب می کند. این فضاپیما در حالی که بذرها در آن جوانه می زنند به دور زمین خواهد گشت.

اسپیس ایکس راکت فالکون 9 را با موفقیت پرتاب کرد

اما طبق معمول، پرتاب ماهواره هدف اصلی این ماموریت نبود بلکه هدف اصلی چند دقیقه پس از پرتاب و زمانی تحقق یافت که مهندسان اسپیس ایکس طبقه اول این راکت را روی یک سکوی شناور در اقیانوس اطلس فرود آوردند.

اگزومارس در کدام قسمت سیاره سرخ باید نشانه‌های حیات را جست‌وجو کند؟

در طول سال ۲۰۱۶، فضاپیمای اگزومارس (Exomars) اینک به سوی مریخ می‌رود و مأموریتش جست‌وجوی نشانه‌های حیات در این سیاره است. وقتی در ماه اکتبر به مقصد برسد، کاوشگری را به سوی سطح سیاره خواهد فرستاد. این کاوشگر، نخستین فرود کنترل شده ابزاری روی سطح سیاره سرخ خواهد بود.

تخصیص بودجه ناسا برای هشت طرح بلندپروازانه فضایی

سازمان هوانوردی و فضایی آمریکا (ناسا) به تازگی از تخصیص بودجه برای هشت طرح بلندپروازانه فضایی جدید خبر داده است که شامل ساخت زیستگاه‌های جدید دور از سیاره زمین، یک سیستم میدان مغناطیسی، اتاق خواب عمیق برای فضانوردان مسافر به مریخ و چند توقفگاه در مسیر این سیاره سرخ‌فام می شود.

سامانه جهت‌یابی «اگنوس»، ایمنی پرواز در اروپا

سیستم جهت یابی ماهواره ای «اگنوس»، فناوری جدید سیستم ماهواره ای در اروپاست که ایمنی پرواز در دید کم را بیشتر می کند. پیشتر ۱۰ درصد پروازها به خاطر شرایط نامناسب جوی لغو می شد، در حالیکه در دانمارک هر سال حدود ۳۰۰ سانحه رخ می دهد.

اطلاعیه سازمان فضایی ایران در خصوص «مسابقه ماهواره دانشجویی مکعب ایرانی»

سازمان فضایی ایران در حال برگزاری نخستین دوره مسابقات طراحی و ساخت ماهواره های مکعبی در ایران است. این مسابقات با هدف ارتقای صنعت فضایی کشور و همچنین تربیت و جذب نیروی انسانی متخصص و ایجاد ارتباط مستقیم و پایدار صنعت و دانشگاه برگزار خواهد شد.

نخستین دوره مسابقه ماهواره دانشجویی مکعب ایرانی، 1395

سازمان فضایی ایران نخستین دوره مسابقات طراحی و ساخت ماهواره‌های مکعبی در ایران را با عنوان «مسابقه ماهواره دانشجویی مکعب ایرانی» برگزار می‌نماید.

بوئینگ از رقابت فضایی با اسپیس‌ایکس جا ماند

شرکت بوئینگ و شرکت اسپیس‌ایکس، دو امید برتر ناسا برای دستیابی به یک فضاپیمای مخصوص حمل انسان به فضا تا سال 2017 بودند اما براساس آخرین اعلام، فضاپیمای «استارلاینر» بوئینگ که یکی از این دو امید بود، تا سال 2018 قادر به حمل هیچ فضانوردی نخواهد بود.

معاون علمی و فناوری رییس جمهور خبر داد؛ مشارکت بیشتر دانشگاه‌ها در حوزه فضایی

رییس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به تحولات حوزه فضایی در دوره اخیر گفت: در بخش زیرساخت فناوری های فضایی برای حضور شرکتهای خصوصی و دانش بنیان تحولات عظیمی رخ داده است، که امیدوارم این تحولات تسریع شود.

پرتاب ماهواره دوستی در سال جاری

رئیس سازمان فضایی ایران با تاکید بر اینکه ماهواره زهره از دستور کار خارج نشده است، از پرتاب ماهواره دوستی در سال جاری خبر داد.

تبلیغات
ایران سرور - خرید هاست دامین سرور هاست ابری
فناوری چاپ سه‌بعدی - پرینت سه‌بعدی در هوافضا - پرینتر سه‌بعدی
پهپاد - ربات پرنده - کوادکوپتر - مولتی کوپتر - درون
خودرو پرنده - ماشین پرنده- تاکسی هوایی - ایر تاکسی - خودرو هوایی - اتومبیل پرنده
فهرست پادکست‌های مرتبط با هوانوردی، فضا و هوافضا
صفحه اینستاگرام پورتال هوافضای ایران (ایران هوافضا)
کانال تلگرام پورتال هوافضای ایران (ایران هوافضا)
کتاب دانستنی های علم پرواز - علیرضا علی حسینی - دیجی کالا
کتاب پرواز، تاریخ کامل هوانوردی
مرجع کامل سنسور ها، ابزار دقیق و سیستم های اندازه گیری
دیکشنری هوانوردی و هوافضا چکاوک
فهرست کانال‌ها و گروه‌های هوافضا و هوانوردی ایران در تلگرام
دیوار هوافضا
ایران سرور - خرید هاست دامین سرور هاست ابری
دستیار هوش مصنوعی AvalAi