«اسپیسایکس» نتیجه آخرین آزمایش «کپسول اژدها» را منتشر کرد
شرکت فضایی خصوصی SpaceX که متعلق به میلیاردر اینترنتی، ایلان ماسک است، همزمان روی دو پروژه «فرود آرام» کار میکند و امروز نتایج شگفتانگیز آخرین آزمایش فضاپیمای خود را در اختیار عموم گذاشته است.
رقابت راکتهای رفت و برگشت؛ بلواوریجین یک موفقیت دیگر بهدست آورد
راکت رفت و برگشت «شپرد» متعلق به شرکت فضایی خصوصی «بلو اوریجین» موفق شد برای بار دوم به نزدیکی مدار پایین زمین برود و با موفقیت بهصورت عمودی فرود بیاید.
ماهوارههای مکعبی، آینده اکتشفات فضایی
پس از گذشت ۱۰ سال از ساخت و پرتاب اولین نانوماهواره، امروزه تمام آژانسهای فضایی، صنایع هوافضا و گروه های تحقیقاتی به تواناییهای بالقوه این ماهوارههای مینیاتوری برای ماموریتهای فضایی پی برده اند. اغلب این ماهوارهها توسط دانشجویان ساخته و به فضا پرتاب میشود.
دور جدید قراردادهای ناسا برای ماموریتهای خصوصی به ایستگاه فضایی بینالمللی
اداره ملی هوانوردی و فضایی آمریکا، ناسا از دور بعدی شراکت خود با شرکتهای خصوصی آمریکایی برای پرتاب ماموریتهای «تامین محموله ایستگاه فضایی بینالمللی» خبر داد. ناسا هفته گذشته اعلام کرد که حداقل شش قرارداد ماموریت تامین مجدد محموله ایستگاه فضایی را با شرکت اوربیتال ساینس، سیرا نوادا و اسپیسایکس امضا کرده است.
چین به دنبال رکوردزنی در پرتابهای فضایی 2016
چین انجام بیش از 20 ماموریت فضایی را برای سال 2016 در دستور کار قرار داده است که این بیشترین تعداد ماموریت در یک سال است. شرکت علم و فناوری و هوافضای چین اعلام کرد که قصد دارد در کنار فعالیتهایی فضایی مورد نظر، به راهاندازی آزمایشگاه فضایی، فضاپیمای سرنشیندار و پرتاب دو موشک نیز بپردازد.
ناسا در اعماق فضا اقامتگاه ویژه فضانوردان می سازد
اداره ملی هوانوردی و فضایی آمریکا، ناسا دستور طراحی اقامتگاه فضایی ویژه نخستین فضانوردان مأموریت مریخ را از کنگره دریافت کرد.
سریعترین هواپیمای جهان چگونه سر از موزه درآورد؟
از SR-۷۱ Blackbird به عنوان سریعترین هواپیمای تاریخ یاد می شود که به طرز مرموزی برای همیشه راهی موزه شد. گفته می شود بالا بودن هزینه های تعمیر و نگهداری این هواپیما علت اصلی زمینگیر شدن آن بوده است.
ماهنامه «فناوری فضایی»، شماره 2، آذر 94
در اين شماره همچنين مطالبي همچون سفينه هاي عجيب ناسا، تغيير و تحولات سازمان فضايي روسيه، تلاش براي يافتن حيات در مريخ، مخابرات ماهواره اي نظامي و گزارش اختصاصي از نمايشگاه هوافضاي دبي منتشر شده است.
ماهواره چینی در جستجوی یافتن معمای ماده تاریک
فناوری جدید علوم فضایی چین که در میان مردم این کشور با نام اختصاری «پادشاه میمون» شناخته می شود بخشی از یک تلاش همه جانبه و مشارکتی میان آکادمی علوم این کشور و چندین انستیتو علمی و دانشگاههای ایتالیا از جمله دانشگاه جنوای این کشور محسوب می شود.
آینده کره خاکی در گفتگو با کارشناسان
زمانی که اولین فضانوردان جرات رفتن به ماه را پیدا کردند از آنجا نگاهی به زمین انداختند و زیبایی این سیاره هستی بخش را دریافتند. در چند دهه اخیر ماهواره های بسیاری برای مشاهده زمین به فضا فرستاده شده اند. ماهواره ای که می توانند نگاهی نو و دقیق و همراه با مشخصات جدیدی درباره زمین به ما بدهند.