پروژه کوپرنیک اروپا؛ ماهواره رصدگر در مدار زمین قرار گرفت
این ماهواره بخشی از پروژه 8.4 میلیارد یورویی رصد و مشاهده زمین موسوم به کوپرنیک است و از پیش بینی فصل و موقع برداشت محصولات کشاورزی گرفته تا مواجه با بحران های زیست محیطی و بلایای طبیعی در خدمت بشر خواهد بود.
آشنایی با شیوهی ساخت موتور پرتابه فضاپیماها (+فیلم)
موتور پرتابه فضاپیماها ماشینهایی پرقدرت با مهندسی دقیق هستند که فضانوردان و ماهواره ها را به مدار زمین می فرستند.
نیروی قرار دادن فضانوردان و ماشینهای فضایی در فضا از موتورهای پرتابه فضاپیما صادر می شود. موتورهایی که با سوخت جامد یا مایع، یا هر دو کار میکنند.
جزئیاتی از ماهواره فجر/ مروری بر 4 مدارگرد ایرانی
ماهواره فجر که پس ماهواره های 'امید' ، 'رصد' و 'نوید' چهارمین ماهواره ایرانی در مدار زمین محسوب می شود که توسط متخصصان سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع و شرکت صنایع الکترونیک ایران ساخته شده است و مرکز هدایت و کنترل عملیات فضایی کشور به کمک شبکه ایستگاههای زمینی بومی عهده دار پشتیبانی و نظارت بر عملیات بهره برداری ماهواره فجر است.
آغاز دوباره پروژه ماهواره «آت ست» وابسته به دانشگاه امیرکبیر
مدیر پروژه طراحی و ساخت ماهواره امیرکبیر «آت ست» زمان پرتاب این ماهواره را به فضا تا انتهای تابستان ۹۴ اعلام کرد. دکتر سید مصطفی صفوی درخصوص آخرین وضعیت طرح کلان ملی ماهواره آت ست به ایرنا گفت: اکنون طراحی و ساخت مدل مهندسی ماهواره آت ست به پایان رسیده و وارد مرحله مدل فضایی شده است که در حال تست و تجمیع مدل فضایی هستیم.
مرکز پژوهشی سامانههای پرتاب فضایی، دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی
نظر به اهمیت دستیابی به دانش مدرن طراحی سامانههای هوافضایی در کشور، به ویژه در حوزهی طراحی سیستمها، هستهی اولیهی این مرکز تحت عنوان آزمایشگاه تحقیقاتی بهینهسازی طراحی چندموضوعی (MDO) در مهر ماه سال 1382 فعالیت خود را در انشکده مهندسی هوافضای دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی آغاز نمود.
سازمان فضایی ایران
...براساس ماده 8 و 9 مصوبه 68159 مورخ 22/9/1382 مجلس شوراي اسلامي، شوراي عالي فضايي با رياست رئيسجمهور و عضويت نهادهاي ذيربط تشكيل گرديد و براساس همين مصوبه سازمان فضايي ايران بنیاد نهاده شد.