تبدیل کاوشگر به حامل ماهوارههای مکعبی
سازمان اکتشافات هوافضای ژاپن (JAXA) قصد دارد یک کاوشگر را به حاملی برای ماهوارههای مکعبی تبدیل کند. گواهی ایمنی این کاوشگر در ماه اکتبر صادر شده و اولین محموله آن یک ماهواره سه کیلوگرمی ساخت دانشگاه توکیو است که به مدار بیضوی زمین در ارتفاع حدود ۲۰۰ کیلومتری پرتاب خواهد شد. هدف از این کار کاهش هزینههای پرتاب و ایجاد امکان پرتاب با هزینههای چند میلیون دلار است.
گزارش رئیس پژوهشگاه هوافضا از وضعیت فناوری هوافضا در ایران
به گزارش ایسنا، بر پایهی اسناد بالادسـتی نظام، هوافضا از اهمیت ویـژهای برخوردار و در نقشـه جامع علمی کشـور، هوافضـا دارای اولویت «الف» است. تخمین بازار بیش از 3 هزار میلیارد دلار هواپیماهای تجاری تا 20 سـال آینده و افزایش تقاضا برای مشاهده زمین از طریق ماهوارهها موجب شده است که تا در سند هوافضا در دو بخش هوایی و فضایی، اهداف کلانی در نظر گرفته شود.
پرتاب نخستین ماهواره کوانتومی ضد هک جهان به فضا توسط چین
این ماهواره که کار ساخت آن از سال 2008 در موسسه فیزیک شانگهای وابسته به آکادمی علوم چین آغاز شد، در چارچوب برنامه کوانتومی چین تهیه و به فضا پرتاب شد تا بتواند زمینه ساز ایجاد شبکه جهانی ارتباطات کوانتومی چین از سال 2030 باشد.
چین نخستین ماهواره کوانتومی ضد هک جهان را به فضا پرتاب میکند
چین نخستین ماهواره ارتباط کوانتومی جهان را در چند روز آینده به فضا پرتاب میکند که از ویژگیهای امنیتی فوقالعاده بالای ضدهک برای جلوگیری از شنود و رهگیری برخوردار است. اگر این ماهواره با موفقیت عمل کند، میتواند راه را برای یک سیستم ارتباطی ضدهک هموار کند.
امضای قرارداد پرتاب نخستین ماهواره "واقعیت افزوده" به فضا
شرکت SpaceVR به تازگی قراردادی را برای پرتاب ماهواره واقعیت افزوده خود به ایستگاه فضایی بینالمللی در سال 2017 توسط یک موشک فالکون 9 امضا کرده است. شرکت SpaceVR قصد دارد این فناوری را به عنوان یک سرویس اشتراکی به فروش برساند که در آن، دارندگان تجهیزات سازگار با واقعیت افزوده میتوانند بر روی تصاویر ثبت شده توسط دوربینهای 360 درجه ماهواره Overview 1 زوم کنند.
ناسا در حال آمادهسازی برای پرتاب فضاپیما در نزدیکی سیارک «بنو»
ناسا در حال آمادهسازی برای پرتاب یک فضاپیما در نزدیکی سیارک «بنو» است؛ به گفته دانشمندان این سیارک میتواند در اواخر قرن 22 با زمین برخورد کند. فضاپیمای OSIRIS-Rex از ایستگاه نیروی هوایی کیپ کاناورال فلوریدا در هشتم سپتامبر 2016 (18 شهریور 95) به فضا پرتاب خواهد شد.
کمرنگ شدن اطلاعرسانی فعالیتهای فضایی به دلیل جهتدار شدن فعالیتهای حوزه هوافضا
رئیس مرکز ملی فضایی ایران با بیان اینکه در سالهای اخیر فعالیتها در حوزه هوافضا عمیقتر شده است، گفت: اخیرا شنیده میشود که فعالیتهای فضایی کاهش یافته یا کمرنگ شده است، در حالیکه این فعالیتها به صورت جدی ادامه دارد. وی تصریح کرد: ترجیح میدهیم پس از به نتیجه رسیدن طرحها در این حوزهها اقدام به انتشار موضوع کنیم.
نخستین ماهواره ویژه مخابراتی چین راهی فضا شد
چین که برنامه فضایی پرهزینهاش را نماد ظهور خود در بین قدرتهای جهان تلقی میکند، در سال گذشته میلادی (2015)، 19 ماموریت فضایی انجام داد و از قصد خود برای انجام بیش از 20 ماموریت فضایی در سال جاری میلادی (2016) خبر داده است.
پرتاب ماهوارههای دانشجویی از سوی سازمان «اپسکو»
رییس سازمان فضایی ایران با تاکید بر برگزاری مسابقه دانشجویی ماهواره مکعبی در کشورهای عضو اپسکو گفت: برندگان ملی این مسابقات میتوانند به سازمان اپسکو معرفی شوند و این سازمان نیز با هزینههای پایین به پرتاب ماهوارههای دانشجویی اقدام کند.
برنامهی جدید اسپیس ایکس: فرود همزمان ۳ راکت
پس از پرتاب و فرود موفقیتآمیز روز دوشنبه راکت فالکون ۹ این شرکت در پایگاه فضایی کیپ کاناورال فلوریدا، حالا اسپیسایکس از هدف جدید خود رونمایی کرده است: فرود آوردن همزمان سه راکت. ایلان ماسک در پیام توئیتری خود نوشت: دو راکت از مجموع سه راکت این مجموعه به طور همزمان و راکت سوم هم کمی پس از آنها فرود خواهد آمد.