گامی تازه در گردشگری فضایی: پرواز آزمایشی کپسول فضایی سرنشین دار شرکت بلو اوریجین
شرکت بلو اوریجین، یکی از شرکت های فعال در زمینه گردشگری فضایی، موفق شد کپسول فضایی سرنشین دار خود را به همراه یک مانکن به نام «Mannequin Skywalker» توسط راکت قابل بازگشت «نیوشپارد» به مرز فضا پرتاب کند.
استرالیاییها موفق به ساخت نمونه اولیه خودرو پرنده الکتریکی شدند (+تصاویر)
این خودروی پرنده در واقع یک هواپیمای تیزرو است که قادر به حمل انسان نیز هست. این خودرو پرنده میتواند یک نفر را حمل کند و سرعت آن به ۲۵۰ کیلومتر در ساعت میرسد. موتور این هواپیما برقی و قدرت آن ۵۰ مگاوات است.
برای نخستین بار: به کارگیری همزمان موشک و فضاپیمای کارکرده در ماموریت فضایی اسپیس ایکس (+تصاویر)
ایلان ماسک بنیانگذار شرکت اسپیسایکس در صفحه اینستاگرام خود اعلام کرد که در ماموریت روز سه شنبه هفته جاری (دسامبر 2017) برای نخستین بار از موشک و فضاپیمایی استفاده میکند که پیشتر در ماموریتی در ماه ژوئن به کار رفته است.
تحلیل نوارهای صوتی ماموریت آپولو با فناوری تشخیص گفتار
هدف از این کار تنها نگهداری و بازسازی نوارهای صوتی ماموریتهای فضایی نیست بلکه دانشمندان قصد دارند اطلاعات بیشتری از عملکرد پرسنل ناسا تحت استرس نخستین ماموریت به ماه بشر به دست آورند.
طراحی ربات پرندهای که کارمندان را وادار به ترک محل کار میکند (+تصاویر)
پژوهشگران ژاپنی ربات پرندهای طراحی کردهاند که اگر کارمند بیش از وقت تعیین شده کار کند، شروع به پخش آهنگ میکند و کارمندان را وادار به ترک محل کار میکند.
نمایشگاه هوایی سنگاپور (ایرشو سنگاپور 2018)
این نمایشگاه هوایی سنگاپور در رده بزرگترین ایرشوهای جهان از جمله ایرشوی لوبورژه پاریس در فرانسه و ایرشوی فارنبرو در انگلستان، ایرشو دبی در امارات متحده عربی, ایروشو ماکس در روسیه قرار دارد.
حضور «شبکه یکپارچه هوافضا، هوانوردی و هواپیمایی» در هشتمین نمایشگاه صنایع هوایی و فضایی ایران
هشتمین نمایشگاه بینالمللی صنایع هوایی و فضایی ایران در تاریخ 7 تا 10 آذر 96 در محل مرکز نمایشهای هوایی برگزار گردید. در این نمایشگاه، «شبکه یکپارچه هوافضا، هوانوردی و هواپیمایی» یا «منظومه» حضوری فعال داشت.
روزنامه روسی: روسیه جایگاه خود در بازار جهانی خدمات فضایی را از دست میدهد
روزنامه روسی 'ار ب کا' در مقاله ای با اشاره به سقوط یا مفقود شدن 19 ماهواره روسی و خارجی که با یک موشک ماهواره بر روسی پرتاب شده بود، خاطرنشان کرد: روسیه جایگاه پیشروی خود در بازار جهانی خدمات فضایی را از دست میدهد.
راهاندازی ۱۵ سامانه فضایی ایران تا پایان برنامه ششم
«در جهت در اختیار قرار دادن توانمندیهای فناوری فضایی در کشور، راهاندازی ۱۵ سامانه مرتبط با فضا، تا پایان برنامه ششم توسعه به سازمان فضایی ایران تکلیف شده است»
فعال شدن موتورهای کاوشگر فضایی وویجر 1 پس از 37 سال (+تصاویر)
ناسا پس از 37 سال با موفقیت دستور روشن شدن موتورهای کاوشگر فضایی "وویجر1" (Voyager 1) را ارسال نمود. این آزمایش در 28 نوامبر در "آزمایشگاه پیشرانه جت" ناسا در پاسادینا کالیفرنیا توسط تیم کنترل ماموریت انجام شد.
ایلان ماسک خودروی جدید تسلا را توسط راکت «فالکون هوی» به مدار مریخ میفرستد
ایلان ماسک، مدیرعامل شرکت اسپیسایکس، با پیام توییتری اعلام کرده است موشک فالکون هوی را در ژانویه ۲۰۱۸ میلادی به مدار مریخ خواهد فرستاد. همچنین ماسک در توییتی دیگر عنوان کرده است محموله این موشک Roadster خودروی جدید تسلا خواهد بود.
با تأیید ناسا، شرکت اسپیس ایکس برای حمل بار به ایستگاه فضایی از "راکت کارکرده" فالکون 9 استفاده می کند
اسپیسایکس در ماموریت آتی ناسا برای نخستین بار از موشکی استفاده میکند که پیشتر در ماموریتی در ماه ژوئن به کار رفته است. ناسا تائید کرده در ماه دسامبر شرکت اسپیسایکس با کمک یک موشک استفاده شده فالکون ٩ محمولهای به ایستگاه فضایی بینالمللی میفرستد.
نخستین ایرشوی هوافضایی ترکیه با نام «Eurasia2018» / برنامهریزی ایران برای حضور در اوراسیا 2018
ترکیه اولین نمایشگاه هوافضا یا ایرشو بزرگ خود را با نام «Eurasia2018» سال آینده از 25 تا 29 آوریل (پنجم تا نهم اردیبهشت 97) برگزار خواهد کرد.
همکاری سه شرکت اروپایی ایرباس، رولز-رویس و زیمنس برای ساخت هواپیماهای برقی تا سال 2020
روزنامه «تایمز» در گزارشی از همکاری سه شرکت اروپایی ایرباس، رولز-رویس و زیمنس برای ساخت هواپیماهای برقی تا سال 2020 خبر داد. بر اساس توافق صورت گرفته رولزرویس قرار است ژنراتور و پروانه موتور، شرکت آلمانی زیمنس موتورهای جدید و ایرباس نیز مخزن باتری را تولید کنند.
توافق روسیه با امارات برای آموزش یک فضانورد اماراتی برای اعزام به فضا
'دنیس مانتوروف' وزیر صنعت و تجارت روسیه در کمیسیون بین دولتی روسیه و امارات متحده عربی گفت: طبق توافقات حاصله بین آژانس فضایی دولتی 'روس کاسموس' روسیه و امارات، روسیه اولین فضانورد امارات متحده عربی را برای اعزام به فضا آموزش خواهد داد.
تحول در ماموریتهای فضایی با نسل جدید ماهوارههای کوچک ناسا/ «دلینجر» راه را برای «ماهوارههای مکعبی» مطمئنتر هموار میکند
ماهواره دلینجر (Dellingr) که ابعاد یک جعبه کفش را دارد و در تاریخ 20 نوامبر از "ایستگاه فضایی بینالمللی" به مدار نزدیک زمین پرتاب شد، نه تنها برای انجام عملیات علمی بلکه برای نشان دادن امکان تولید ماهواره های مکعبی قدرتمند و قابل اطمینان با میزان شکست کمتر، طراحی میشود.
نمونه پروازی «ماهواره مکعب ایرانی» ساخته میشود
«ساخت ماهواره مکعب ایرانی ابتدا به عنوان یک مسابقه دانشجویی درنظر گرفته شد اما قرار است پس از طراحی و ساخت نمونه مهندسی این ماهواره توسط دانشگاهها، یک نمونه پروازی از این ماهواره نیز ساخته شود».
گزارش تصویری از هشتمین نمایشگاه بین المللی صنایع هوایی و فضایی ایران
هشتمین نمایشگاه بین المللی صنایع هوایی و فضایی ایران روز سه شنبه 7 آذر 96 در محل نمایشگاه هوایی تهران افتتاح شد. این نمایشگاه تا 10 آذرماه برای بازدید دایر است. در ادامه تصاویری از نمایشگاه ارائه شده است.
ارائه توانمندیهای هوافضای ایران در یک نمایشگاه بینالمللی (7 تا 10 آذر 96)
هشتمین نمایشگاه بینالمللی صنایع هوایی و فضایی ایران در تاریخ 7 تا 10 آذر 96 در محل مرکز نمایشهای هوایی (روبروی پارک ارم) برگزار میگردد. روسيه، چين، تركيه، كرواسي، اتريش، آلمان، تونس، هند و مالزي كشورهايي هستند كه امسال در نمايشگاه بهعنوان شركتكننده يا غرفهدار حضور دارند.
دکتر منطقی: مسابقات طراحی و ساخت هواپیمای بدون سرنشین، یکی از الگوهای موفق در میان فعالیتهای ترویجی صنعت هوایی کشور است
منطقی برگزاری جزیرهای مسابقات و جشنوارهها بدون دنبال کردن هدف و مأموریتی مشخص را اتلاف هزینههای مالی و انسانی در دانشگاههای کشور عنوان کرد.
گروه خودروسازی جیلی به دنبال ساخت خودرو پرنده
شرکت خودروسازی «جیلی» چین با خرید شرکت ترافوجیا/ترافوگیا (Terrafugia) که در زمینه ساخت خودروهای پرنده کار میکند میخواهد با کمک فارغالتحصیلان MIT در بخش ساخت خودروهای پرنده هم وارد شود.
برگزاری کارگاههای آموزشی در حاشیه هشتمین نمایشگاه صنایع هوایی و فضایی ایران (آذر 96)
همزمان با هشتمین نمایشگاه بینالمللی صنایع هوایی و فضایی ایران در تاریخ 7 تا 10 آذر 96 در محل مرکز نمایشهای هوایی (روبروی پارک ارم) چندین کارگاه آموزشی برگزار خواهد شد. برای آگاهی بیشتر میتوانید به تارنمای نمایشگاه به نشانی www.tehranairshow.com مراجعه نمایید.
مسابقه ماهواره دانشجویی مکعب ایرانی، زمینهساز همکاریهای بینالمللی
این مسابقه به لحاظ همکاری بینالمللی در مدار قرار گرفتن ماهواره ساخت ایران توسط اپسکو (APSCO) اهمیت دارد. همچنین طبیعتا این مسابقه برای دانشگاهها و دانشجوهایی که در این زمینه فعالیت میکنند نیز حائز اهمیت است.
ویرجین گلکتیک با همکاری بوم به دنبال ساخت هواپیمای مسافربری فراصوت/ریچارد برانسون در جستجوی آینده حمل و نقل هوایی (+تصاویر)
شرکت «ویرجین گلکتیک» با همکاری شرکت بوم (Boom) قصد دارد مدت سفرهای هوایی طولانی را به طرز چشمگیری بکاهد. در همین راستا هواپیمایی خواهد ساخت که با دو برابر سرعت صوت پرواز میکند.
بویینگ در برابر ایرباس؛ چه کسی پیروز نبرد دبی شد؟
شرکت هایی مانند بمباردیه کانادا و امبرائر برزیل به دنبال شکست دادن یکدیگر در بازار جت های کوچک هستند، اما نبرد اصلی بین هواپیماهای تجاری ایرباس اروپا و بویینگ ایالات متحده شکل می گیرد.
تصاویر نمایشگاه هوایی دبی 2017؛ یکی از بزرگترین رویدادهای صنعت هوافضای جهان
نمایشگاه هوایی دبی که یکی از بزرگترین رویدادهای صنعت هوافضای جهان است از سال ۱۹۸۶ هر دو سال یکبار برگزار میشود. تصاویر زیر نمایشگاه هوایی دبی ۲۰۱۷ را نشان میدهند.
ماهنامه صنایع هوافضا، شماره 130، آبان 96
دربرگیرنده اخبار و مطالب روز و مقالات علمی حوزه هوافضا، شماره 130، آبان 96
توزیع در گیشههای روزنامه فروشی سراسر کشور
آزمایش موفقیت آمیز فضاپیمای «دریم چیسر» (+تصاویر)
فضاپیمای قابل بازیابی "دریم چیسر" (Dream Chaser) نخستین تست پس از تلاش نافرجام پیشین خود را با موفقیت انجام داد. این فضاپیما یکی از سه قراردادی است که ناسا برای ارسال تجهیزات به ایستگاه فضایی بینالمللی منعقد کرده است.
مدیریت نگهداری هواپیما
ترجمه و تالیف: مهندس امیر مهدوی و مهندس ملیحه آورزمانی
ناشر: انتشارات شهبازی
سال چاپ: پاییز 1396
صفحات: 160 صفحه
بها: 16000 تومان
دکتر مسعود برومند، دانشیار دانشکده هوافضای دانشگاه امیرکبیر، به سمت معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم منصوب شد
طی حکمی از سوی دکتر منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری دکتر مسعود برومند معاون پژوهشی دانشگاه امیرکبیر را به سمت معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم منصوب کرد. وی هم اکنون دانشیار دانشکده مهندسی هوافضای دانشگاه صنعتی امیرکبیر با تخصص توربوماشین و توربین گاز است.