انفجار یکی از موتورهای راکت فالکون 9 شرکت اسپیس ایکس در هنگام آزمایش

شرکت اسپیس ایکس اعلام کرد که یکی از موتورهای راکت نسل جدید آن در هنگام آزمایش منفجر شده است. این انفجار که روز یکشنبه اتفاق افتاده مربوط به موتور «مرلین» است. تعداد 9 نمونه از این موتور در آزمایش راکت «فالکون ۹» به کار رفته است.

لس آنجلس به همت "اوبر" مجهز به ناوگان تاکسی هوایی می‌شود (+تصاویر)

شرکت اوبر اعلام کرده است که شبکه‌ای از هواپیماهای کوچک و الکتریکی به نام «UberAIR» در لس انجلس را به کار خواهد گرفت. این هواپیماهای کوچک ظرفیت چهار نفر را دارند و برای جابه‌‌جایی مسافران در مناطق پرجمعیت به کار می‌روند.

پرواز موفقیت آمیز هواپیمای الکتریکی چین

چین در این هفته، نخستین هواپیمای الکتریکی دونفره خود را مورد آزمایش قرار داد که کارشناسان آن را گامی بزرگ در توسعه صنعت حمل‌ونقل هوایی داخلی چین می‌دانند. پرواز آزمایشی این هواپیما به مدت دو ساعت به طول انجامید.

مریخ‌نورد 2020 ناسا، تیزبین‌ترین ربات کاوشگر سیاره سرخ

مریخ‌نورد آینده ناسا که سال ۲۰۲۰ به این سیاره فرستاده می‌شود ۲۳ دوربین خواهد داشت و لقب تیزبین‌ترین رباتی را گرفته است که به این سیاره قدم خواهد گذاشت. سیستم دوربین به‌کار رفته در این مریخ‌نورد که «Mastcam-Z» نام گرفته، با پرینتر سه‌بعدی ساخته شده است.

موسسه MIT؛ برنده رقابت «طراحی شهر مریخی 2017»

طرح‌های زیادی برای مستعمره شدن مریخ ارائه شده است، اما طرح منحصر به‌ فرد گروهی از موسسه فناوری ماساچوست (MIT) بر اساس ساختار درخت، برنده رقابت‌های طراحی شهر مریخی 2017 شده است.

تولید جاذبه مصنوعی؛ راهی برای سلامت مسافران مریخ

اداره ملی هوانوردی و فضایی آمریکا، ناسا، اعلام کرد که با توجه به یافته‌های مطالعات اخیر پیرامون تغییرات خطرناک در مغز تحت تاثیر فقدان گرانش، به دنبال تولید فناوری جاذبه مصنوعی کم‌حجم و کاربردی برای سفر به مریخ است.

ماهواره های اروپایی برای کشف رازهای وضعیت آب و هوا در زمین

آژانس فضایی اروپا به تازگی ماهواره ای ای به جو زمین فرستاده است که داده های ارزشمندی درباره تغییرات لایه ازون و پیش بینی های وضعیت هوا به زمین می فرستد. ماهواره موسوم به «آئولوس» هم قرار است سال آینده میلادی به فضا فرستاده شود، ابزاری برای سنجش باد از فضا خواهد بود.

ثبت رکوردهای جدید توسط پیشرانه یونی ناسا

پیشرانه یا تراستر X3 نوعی تراستر اثر هال (Hall-effect thruster) است که از جریان یون ها برای هدایت یک فضاپیما استفاده می کند. موشک پلاسما، سرعت بسیار بیشتری نسبت به موشک های پیشرانه شیمیایی تولید می کند.

راه اندازی اینترنت بالنی در مرز مهران با همکاری پژوهشگاه فضایی ایران

فناوری اینترنت بالنی برای ارائه خدمات اینترنت بدون سیم توسط پژوهشگاه فضایی ایران در مرز مهران نصب و در ایام اربعین به کار گرفته می شود.

برنامه شرکت هاورسرف برای ساخت تاکسی پرنده پنج نفره خودران (+تصاویر)

کمپانی «هاورسرف» سازنده نخستین هاوربایک جهان، پرده از برنامه‌های خود برای ساخت تاکسی پرنده پنج نفره خودران برداشته است. بال‌های تاشوی این تاکسی پرنده در کناره‌ها قرار گرفته است و با استفاده از 52 موتور توربوی کوچک کار می‌کند.

هواپیمایی با بال‌های انعطاف پذیر ساخته می‌شود

مهندسان ناسا قصد دارند در ماه نوامبر نمونه اولیه از یک هواپیما با بال‌های نازک، سبک و انعطاف پذیر را آزمایش کنند. این هواپیما که «X-56A» نام گرفته، قرار است در ماه نوامبر پروازهای آزمایشی انجام دهد.

یک گام نزدیکتر به ایجاد پایگاه انسانی در ماه/کشف یک غار بزرگ زیر سطح کره ماه توسط سازمان کاوش های هوافضای ژاپن

آژانس کاوش های هوافضای ژاپن (JAXA) یک غار بزرگ زیر سطح کره ماه کشف کرده که به تایید سازمان‌های فضایی آمریکا و روسیه می‌تواند برای ایجاد یک پایگاه انسانی در این قمر مناسب باشد.

برگزاری اولین مجمع عمومی شبکه یکپارچه هوافضا، هوانوردی و هواپیمایی (منظومه)

شبکه یکپارچه هوافضا، هوانوردی و هواپیمایی یا «منظومه» با برگزاری اولین جلسه مجمع عمومی خود در ۱۸ مهرماه سال ۱۳۹۶ رسما آغاز به کار کرد. هدف از تشکیل این شبکه، ایجاد هم‌افزایی مابین گروه‌های‌ دانشجویی و فعالین حقیقی و حقوقی حوزه‌های مختلف هوافضا عنوان شده است.

ساخت هواپیمای غول پیکر «استراتولانچ» با هدف دسترسی ساده تر به فضا (+تصاویر)

هواپیمای غول پیکر با نام «استراتولانچ» دارای طول دو سر بال 385 فوت (معادل 117 متر) است که آن را به بزرگترین هواپیما با چنین طول بالی تبدیل کرده و این هواپیما با وزنی معادل 227 تن، قادر است وزنی بیش از دو برابر وزن خود را روی 28 چرخ و محموله موشک خود را نیز با بهره‌گیری از 6 موتور بزرگ 747، حمل کند.

جت فراصوت مسافربری بدون پنجره با کابین دیجیتال (+تصاویر)

با تولید یک جت مسافربری فراصوت، پرواز از لندن به نیویورک در کمتر از سه ساعت امکان پذیر می‌شود. سرعت حرکت این جت ۲۱۸۰ کیلومتر در ساعت است. این هواپیما هیچ پنجره‌ای نخواهد داشت و تصاویر ویدیویی زنده محیط اطراف از طریق نمایشگری باریک که بر روی دیواره کابین داخلی نصب شده است، پخش می‌شود.

تاسیس اتحادیه انجمن های علمی دانشجویی هوافضا، هوانوردی و هواپیمایی

«اتحادیه انجمن های علمی دانشجویی هوافضا، هوانوردی و هواپیمایی» در تاریخ ۱۹ مهرماه ۱۳۹۶ با حضور نمایندگان انجمن های علمی کشور تاسیس شد. نخستین مجمع اتحادیه به میزبانی دانشکده هوافضا دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی برگزار شد.

بنیاد غیردولتی توسعه علوم و فناوری ­های هوافضایی (بنیاد هوافضا)

بنیاد غیردولتی، غیر انتفاعی و غیرسیاسی  توسعه علوم و فناوری­ های هوافضای ایران به همت تعدادی از متخصصین و کارشناسان این حوزه فناوری در سال ۱۳۹۱ تاسیس شده است و دارای پروانه فعالیت به شماره ۴۸۰۳۲/۸۳/۸/۱ مورخ ۱۸/۰۴/۹۱ از وزارت کشور است.

نخستین دوره رویداد ملی ایرآپ، 1396

ايرآپ يك رويداد متفاوت و در عين حال قابل لمس است. در واقع يك پل ارتباطي است بين صاحبان ايده و صنعت ، براي اجراي يك طرح استثنائي…
برای آگاهی بیشتر به وبسایت رویداد به نشانی aerup.aut.ac.ir مراجعه نمایید.

ساخت ربات پرنده‌ی بسته‌رسان قفسه‌ای با الهام از روش اوریگامی

پژوهشگران در موسسه پلی‌تکنیک فدرال لوزان (EPFL) سوئیس با الهام از روش اوریگامی موفق به طراحی یک ربات پرنده شدند که می‌تواند همزمان با ارسال محموله، از آن‌ها حفاظت کند. طراحان با تکیه بر هنر باستانی اوریگامی این پهپاد را به گونه‌ای طراحی کردند که قفس آن با یک حرکت باز و بسته می‌شود.

شبکه پهپادی خودکارِ تحویل خون و دارو

یک شرکت تحویل کالا در سوئیس که از ربات پرنده برای ارسال کالا استفاده می‌کند، قصد دارد نخستین شبکه پهپادی خودکار را برای تحویل تجهیزات و لوازم پزشکی و دارویی در سوئیس راه‌اندازی کند.

ارائه طرحی ارزان برای مطالعه 300 سیارک توسط 50 ماهواره کوچک

گروهی از پژوهشگران اروپایی به سرپرستی منجمان فنلاندی طرحی ارائه داده‌اند که با اعزام یک ناوگان از 50 فضاپیمای کوچک به فضا حدود 300 سیارک مورد مطالعه و بررسی قرار بگیرند.

تلاش برای تغییر تعریف FFA از پهپاد کوچک

جدیدترین پژوهش‌های انجام شده توسط مؤسسات مرتبط با تصادفات نشان می‌دهد که پهپادهای سبک‌تر از 1/2 کیلوگرم در صورت سقوط جراحت جدی‌ای به انسان وارد نمی‌کنند و این درحالی‌ است که پهپادهای 11 کیلویی می‌توانند جراحتی معادل 70 درصد به افراد روی زمین وارد کنند.

هشتمین نمایشگاه بین‌المللی صنایع هوایی و فضایی ایران (تهران، آذر 96)

هشتمین نمایشگاه بین‌المللی صنایع هوایی و فضایی ایران در تاریخ 7 تا 10 آذر 96 در محل مرکز نمایش‌های هوایی (روبروی پارک ارم) برگزار می‌گردد. برای آگاهی بیشتر می‌توانید به تارنمای نمایشگاه به نشانی  www.tehranairshow.com مراجعه نمایید.

کاسینی دور نخست نزدیک شدن به کیوان را تکمیل کرد

کاسینی که هیچ گاه این قدر به کیوان نزدیک نشده بود، این بار به قدری به این سیاره عظیم نزدیک شد که حتی وارد جو فوقانی آن شد. این کاوشگر ساعت ۴ و بیست دو دقیقه بامداد دوشنبه به وقت گرینویچ، فقط ۱۶۰۰ کیلومتر بالاتر از ابرهای فوقانی جو کیوان بود.

کاسینی شیرجه نهایی به سوی کیوان را شروع می‌کند

فضاپیمای بین‌المللی کاسینی از مسیر حرکت خود در مدار کیوان منحرف شده تا شیرجه نهایی به سوی این سیاره که باعث نابودی اش خواهد شد را شروع کند. این کاوشگر روز دوشنبه از ۱۲۰ هزار کیلومتری تایتان، قمر کیوان، رد شد که باعث تغییر مسیر آن به اندازه‌ای شد که آن را در مسیر برخورد با این سیاره قرار می‌دهد.

تصاویر برگزیده از خورشیدگرفتگی 2017 آمریکا: کسوف قرن

تقریبا یک قرن است (از ۱۹۱۸) که مردم آمریکا، از این سو تا آن سوی کشور شاهد خورشیدگرفتگی کامل نبوده‌اند. علاوه بر این این نخستین بار از زمان استقلال آمریکا در ۱۷۷۶ است که خورشیدگرفتگی کامل منحصرا خاک آمریکا را از نور خورشید محروم می‌کند.

جایگاه ایران در صنعت ریزماهواره‌ها از دیدگاه رئیس مرکز ملی فضایی ایران

به گفته منطقی، می‌توان با شبکه 24 ماهواره 100 کیلوگرمی همان نتیجه‌ای را دریافت کرد که از ماهواره 7/2 تن می‌توان گرفت، چشم‌انداز دنیا در دو دهه آینده به این سمت پیش می‌رود که افراد می‌توانند ماهواره شخصی داشته باشند و بوسیله موبایل خود آن را کنترل کنند.

شاخص‌های سنجش صنعت هوایی کشور تعریف می‌شود

تعیین و تعریف شاخص‌های سنجش صنعت هوانوردی کشور در سه حوزه فرودگاه، خطوط هوایی و نیروی انسانی در کارگروه هوانوردی ستاد توسعه صنایع دانش‌بنیان هوایی و هوانوردی معاونت علمی آغاز شده است.

نخستین نمایشگاه حمل و نقل هوایی و تجهیزات فرودگاهی، شهریور 96

شرکت جام جت پارس در نظر دارد در تاریخ 24 تا 26 شهریور ماه سال جاری، نمایشگاه حمل و نقل هوایی و تجهیزات فرودگاهی را در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران به نمایش متخصصین و عموم بگذارد.

گوگل جایزه «ماه» را چرب‌تر کرد

جایزه ایکس یا همان مسابقه ایکس‌پرایز (XPRIZE) که گوگل برای سفر به ماه تعیین کرده بود اکنون 4/75 میلیون دلار بیشتر و در مراحل مختلف پرداخت می‌شود.

تبلیغات
ایران سرور - خرید هاست دامین سرور هاست ابری
فناوری چاپ سه‌بعدی - پرینت سه‌بعدی در هوافضا - پرینتر سه‌بعدی
پهپاد - ربات پرنده - کوادکوپتر - مولتی کوپتر - درون
خودرو پرنده - ماشین پرنده- تاکسی هوایی - ایر تاکسی - خودرو هوایی - اتومبیل پرنده
فهرست پادکست‌های مرتبط با هوانوردی، فضا و هوافضا
صفحه اینستاگرام پورتال هوافضای ایران (ایران هوافضا)
کانال تلگرام پورتال هوافضای ایران (ایران هوافضا)
کتاب دانستنی های علم پرواز - علیرضا علی حسینی - دیجی کالا
کتاب پرواز، تاریخ کامل هوانوردی
مرجع کامل سنسور ها، ابزار دقیق و سیستم های اندازه گیری
دیکشنری هوانوردی و هوافضا چکاوک
فهرست کانال‌ها و گروه‌های هوافضا و هوانوردی ایران در تلگرام
دیوار هوافضا
ایران سرور - خرید هاست دامین سرور هاست ابری
دستیار هوش مصنوعی AvalAi