فراخوان عمومی ناسا برای استخدام «متخصص سیاستگذاری محافظتهای سیارهای»
ناسا سیاستهای محافظتی مشترکی را در تمام ماموریتهای خود به سیارات، اجرام فضایی منظومه خورشیدی و هر ماموریتی که با استفاده از فضاپیما در خارج از جو زمین انجام میشود، اعمال میکند تا از ایجاد آلودگی مستقیم و یا غیرمستقیم در اهداف فضایی جلوگیری نماید.
تفاهمنامه همکاری میان سازمان فضایی ایران و دانشگاه کاشان در زمینه علوم و اکتشافات فضایی (رصدخانه ملی کامو)
مقدمات ایجاد رصدخانه ملی کامو در سال 82 آغاز شد و پس از اندازه گیری بیش از 40 قله کوه در مناطق مختلف کشور 12 سال طول کشید تا منطقه «کامو» کاشان، به عنوان مناسب ترین قله برای استقرار تلسکوپ های حرفه ای نجومی انتخاب شد.
نمایشگاه آرمیا 2017 روسیه
آنچه که آرمیای امسال را قدری متفاوت میکند، تمرکز آرمیا 2017 روی سامانههای هوایی، هواپایه، جنگندهها و پهپادها است. آرمیا امسال طوری روی سامانههای هوایی تمرکز کرده که گویی این نمایشگاه در پی گرفتن جایگاه ماکس است.
پرتاب نخستین پرتابگر فضایی «فالکون 9 سنگین» اسپیسایکس در ماه نوامبر (+تصاویر)
طبق اعلام ایلان ماسک بنیانگذار شرکت اسپیس ایکس، نخستین پرتابگر بزرگ فضایی این شرکت تحت عنوان فالکون سنگین (Falcon Heavy) در ماه نوامبر به فضا پرتاب خواهد شد.
پرتاب آزمایشی ماهوارهبر سیمرغ به فضا (+تصویر و ویدیو)
پایگاه ملی فضایی امام خمینی (ره) با پرتاب آزمایشی ماهوارهبر سیمرغ به فضا به طور رسمی افتتاح شد. ماهوارهبر سیمرغ قادر است ماهواره های تا وزن ۲۵۰ کیلوگرم را در مدار ۵۰۰ کیلومتری زمین قرار دهد.
فضانورد کهنهکار از آمادگی برای سفر طولانی فضایی میگوید
نسپولی می گوید سفر به فضا انسان را جوان می کند: «لذتِ کشف یکی از چیزهایی است که به شما حس سرخوشی میدهد و حسی است که برخلاف کودکان، خیلی از بزرگسالها آن را از دست میدهند. بنابراین با رفتن به فضا کسی نمیداند شاید دوباره جوان میشوید.»
پاویون ملی محصولات دانشبنیان در نمایشگاه ماکس 2017 برگزار میشود
در نمايشگاه بينالمللی هوافضای ماکس 2017 بیش از 15 شرکت دانشبنیان در پاویون ملی جمهوری اسلامی ایران حضور خواهند یافت. این پاویون با هدف حمایت از حضور شرکتهای دانشبنیان و همچنین معرفی محصولات و خدمات دانشبنیان در جهت توسعه بازار و افزایش صادرات برپا می شود.
شعار هفته جهانی فضا ۲۰۱۷: کاوش جهان جدید در فضا
"کاوش جهان جدید در فضا" (Exploring New Worlds in Space) شعاری است که انجمن هفته جهانی فضا در سال 2017 برای این مراسم جهانی در نظر گرفته است.
ششمین دوره مسابقات ملی کن ست ایران، بهمن 96
ششمین دورهی مسابقات ملی کنست ایران به همت پژوهشگاه هوافضا، با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و نظارت مرکز ملی فضایی ایران در بهمنماه 96 برگزار میشود.
امکان بازدید همگانی از کپسول فضایی شرکت بلو اوریجین
شرکت خصوصی بلو اوریجین در نمایشگاه هوایی ویسکانسین به بازدیدکنندگان اجازه میدهد پس از بالا رفتن از موشک و کپسول و نشستن روی صندلیهای آن، به تماشای تصاویر شبیهسازی پرواز به مدار زمین که با استفاده از فیلمهای واقعی ضبط شده خود این موشک است بنشینند
آغاز آزمایشهای پایانی تلسکوپ فضایی جیمز وب، بزرگترین تلسکوپ فضایی جهان (+تصاویر)
تلسکوپ فضایی جیمز وب قرار است طبق برنامه یک سال و اندی دیگر با راکت اروپایی آریان پرتاب شود. این تلسکوپ حاوی تجهیزاتی برای رسوخ حتی بیشتر از تلسکوپ هابل در عمق کیهان است؛ به طوری که برای ردیابی نور اولین ستارگانی که در جهان روشن شدند تلاش خواهد کرد.
نخستین ماهواره غنا وارد مدار زمین شد
این ماهواره مکعبی کوچک که تنها یک کیلوگرم وزن دارد، حاصل پروژهای دو ساله است که 40 هزار پوند هزینه داشته است و برای رصد خطوط ساحلی غنا و آغاز ماجراجوییهای فضایی این کشور مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
سنجاب پرنده به ماموریتهای خطرناک میرود
آزمایشگاه تحقیقاتی ارتش آمریکا در حال ساخت پهپادهای نظامی جدید با الهام از نوع خاصی از سنجابهای پرنده است. طراحی این پهپاد هنوز نهایی نشده است، اما پیشبینی میشود وزن آن کمتر از ۴۵۰ گرم باشد.
با هدف تحقق سفرهای هایپرسونیک در آینده صورت گرفت: تولید ماده سرامیکی جدید با قابلیت تحمل دمای 3000 درجه سانتیگراد
دانشمندان نوع ماده سرامیکی جدیدی ارائه دادهاند که راه را برای تحقق سفرهای هوایی و فضایی و همچنین ساخت سامانههای دفاعی هایپرسونیک (اَبَرصوت) هموار خواهد کرد.
طبق پژوهشهای جدید، سطح مریخ از آنچه دانشمندان تصور میکردند، خطرناکتر و سمیتر است
سطح مریخ از آنچه دانشمندان تصور میکردند، خطرناکتر و سمیتر است. مطالعات نشان میدهد تابش اشعه ماورای بنفش از خورشید موجب فعال شدن ترکیبات کلرین و در نتیجه تبدیل آنها به میکروبهای قوی در خاک این سیاره سرخ میشود.
برگزاری دوره مشترک هوافضا میان دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی و روسیه
معاون امور بین الملل دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی گفت: این دانشگاه دوره مشترک کارشناسی ارشد با یکی از دانشگاه های کشور روسيه در حوزه هوافضا برگزار مي کند.
سالن هوافضای پاریس، از مأموریتهای فضایی مشترک گرفته تا تجربهی راهپیمایی در فضا/رییس ناسا: تلاش می کنیم حدود دهه ۲۰۳۰ میلادی انسان را در نزدیکی مریخ مستقر کنیم
شاید رفتن به مریخ در ذهن هر کسی که اینجا در پاریس است نباشد اما هدف مشترک همه کسانی است که در بخش هوافضا کار می کنند. آژانس فضایی اروپا و ناسا، هر دو در سال ۲۰۲۰ مریخ نورد به فضا خواهند فرستاد. روبرت لایتفوت، رئیس ناسا میگوید که برای سفر به مریخ هم به مریخنورد نیاز هست و هم به فضانورد.
بوئینگ به دنبال ساخت هواپیمای مسافربری هایپرسونیک (اَبَرصوت) است
شرکت بوئینگ به دنبال ساخت و عملیاتیکردن هواپیماهای مسافربری هایپرسونیک (اَبَرصوت) ظرف یک دهه آینده است. مدیرعامل بوئینگ اعلام کرده است که شرکتش باید مطمئن شود به اندازه کافی مسافر با توان خرید بلیط این هواپیماها و در نتیجه مقرون به صرفه بودن فرآیند ساخت آنها وجود دارد.
پرواز آزمایشی بالگرد خودکار ایرباس
بالگرد خودکار ساخت شرکت ایرباس نخستین پروازهای آزمایشی خود را از سر گذراند. سخه دموی سامانه خودکار VSR700 Optionally Piloted Vehicle (OPV) اخیرا آزمایشهای پرواز خود را انجام داده و قرار است نخستین پرواز نمونه اولیه و کامل این فناوری سال آینده انجام شود.
تصاویری از پنجاه و دومین دوره نمایشگاه هوایی پاریس 2017
52-امین دوره نمایشگاه بینالمللی هوایی پاریس که یک از بزرگترین رویداد هوافضا در جهان به شمار میرود، از 19 ژوئن با حضور امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه آغاز شده و تا ۲۵ ژوئن ادامه خواهد داشت. در این رویداد جذاب افزون بر دستاندرکاران عمده و کلیدی حوزه هوافضا، مسئولان آژانس فضایی اروپا و سازمان ملی هوانوردی و فضایی ایالات متحده، ناسا، هم حضور دارند.
قرارداد همکاریهای جدید پژوهشگاه فضایی با 7 دانشگاه/تهیه 450 مستند از پروژههای پژوهشی و فناوری در سال 96
معاون پژوهش و فناوری پژوهشگاه فضایی ایران، گفت: با دانشگاه های خواجه نصیرالدین طوسی ، دانشگاه شیراز ، دانشگاه صنعتی شیراز، دانشگاه اصفهان، دانشکده علوم وفنون نوین دانشگاه تهران، دانشگاه تبریز و دانشگاه علامه طباطبایی قرارداد همکاری امضا شده است.
زبالههای فضایی چگونه از بین برده میشوند؟ (بخش دوم)
به گفته پژوهشگران ناسا بیش از ۵۰۰ هزار قطعه زباله فضایی در مدار زمین وجود دارد که با سرعتی حدود 29 هزار کیلومتر بر ساعت برسند، این زبالهها همواره توسط این سازمان تحت نظر قرار دارند.
زبالههای فضایی چگونه از بین برده میشوند؟ (بخش یکم)
تولید این زبالهها از 60 سال پیش که اسپوتنیک، نخستین ماهواره فضایی، به مدار زمین فرستاده شد، آغاز شده است و هر بار قراضه فضاپیماهایی به آنها اضافه شد که با سرعت هزاران مایل در ساعت دور زمین در حال گردش به دور زمین هستند.
پرتاب 4 ماهواره و 190 کیلوگرم محموله به فضا توسط فضاپیمای باری پروگرس روسیه
مرکز هدایت پروازهای فضایی روسیه اعلام کرد: فضاپیمای باری «پروگرس اماس-6» حامل 2.4 تن محموله ازجمله چهار ماهوراه تحقیقاتی، 190 کیلوگرم مواد غذایی، سوخت، آب، اکسیژن و تجهیزات مورد نیاز فضانوردان ایستگاه فضایی بین المللی است.
توافق روسیه و قزاقستان برای تسریع در روند ساخت راکت حامل جدید سایوز 5
دو کشور روسیه و قزاقستان برای تسریع در روند ساخت مشترک راکت حامل جدید سایوز-5 و همچنین زیرساختهای مورد نیاز در پایگاه فضایی بایکونور قزاقستان به توافق رسیدند.
ماهنامه صنایع هوافضا، شماره 126، خرداد 96
دربرگیرنده اخبار و مطالب روز و مقالات علمی حوزه هوافضا، شماره 126، خرداد 96
توزیع در گیشههای روزنامه فروشی سراسر کشور
رونمایی از مریخنورد آموزشی ناسا با هدف الهامبخشی و آموزش نسل جوان (+تصاویر)
این مریخنورد آموزشی ناسا تا حد زیادی شبیه به آثار علمی-تخیلی سینماست اما با این حال قرار است در هفتههای آتی طی یک تور آموزشی در سواحل شرقی آمریکا به نمایش گذاشته شود.
"یاسمین مقبلی" یکی از 12 برگزیدهی ناسا در 2017 برای آموزش دوسالهی فضانوردی (+تصاویر)
"یاسمین مقبلی" به عنوان یکی از 12 برگزیده ناسا در سال 2017 برای آموزش دوسالهی فضانوردی برگزیده شده است. او که یک ایرانیتبار زادهی آلمان و بزرگشدهی آمریکا است، تحصیلات خود را در رشتهی هوافضا ادامه داده است و همچنین آموزشهای مرتبط در زمینهی خلبانی را با موفقیت گذرانده است.
اهمیت ماهواره «سنتینل 2» سازمان فضایی اروپا در رصد سیاره زمین
ماهواره های سنتینل در قالب طرح کوپرنیک و با همکاری آژانس فضایی اروپا و اتحادیۀ اروپا به فضا پرتاب شده و قرار است تا سال ۲۰۲۰ و با هزینه های بالغ بر هشت میلیارد یورو ادامه یابد. این ماهواره قرار است طی مدت ماموریت خود، تصاویری را از شرایط جوی اتمسفر زمین و تغییرات آب و هوایی این سیاره به زمین ارسال کند.
سفرهای شگفتانگیز فضاپیمای کاسینی-هویگنس به کیوان
ماموریت فضایی کاسینی-هویگنس در سال ۱۹۹۷ میلادی مشترکا توسط سازمان ملی هوانوردی و فضایی ایالات متحده آمریکا (ناسا)، آژانس فضایی اروپا و آژانس فضایی ایتالیا برای مطالعه سیاره «کیوان» آغاز شد. کاسینی-هویگنس شامل مدار گرد «کاسینی» و فرودگر «هویگنس» است.