تفاهمنامه همکاری میان سازمان فضایی ایران و دانشگاه کاشان در زمینه علوم و اکتشافات فضایی (رصدخانه ملی کامو)
مقدمات ایجاد رصدخانه ملی کامو در سال 82 آغاز شد و پس از اندازه گیری بیش از 40 قله کوه در مناطق مختلف کشور 12 سال طول کشید تا منطقه «کامو» کاشان، به عنوان مناسب ترین قله برای استقرار تلسکوپ های حرفه ای نجومی انتخاب شد.
تفاهم نامه همکاری میان سازمان فضایی ایران و دانشگاه کاشان به منظور همکاری در زمینه علوم و اکتشافات فضایی و توافق نامه مسابقه تاسواره ها با حضور رئیس سازمان فضایی ایران و رییس دانشگاه کاشان عصر یکشنبه در دانشگاه کاشان امضاء شد.
دکتر بهرامی معاون وزیر و رییس سازمان فضایی ایران عصر یکشنبه در حاشیه انقعاد تفاهم نامه سازمان فضایی ایران با دانشگاه کاشان در گفت و گو با خبرنگاران اظهارکرد: همه فعالیت های فضایی جمهوری اسلامی ایران با اهداف صلح آمیز انجام می شود.
وی با بیان این که ایران سابقه خوبی در طراحی و ساخت ماهواره های سنجشی داشته است، افزود: به همین منظور مرکزی در سال 1350 در ماهدشت کرج تجهیز و فعال شده است. رئیس سازمان فضایی ایران ابراز امیدواری کرد با فعال تر شدن این مرکز بانک اطلاعات ماهواره های سنجشی در ماهدشت تشکیل شود تا تمام اطلاعاتی که در سالیان طولانی فراهم شده است به صورت دیجیتال آماده و در دسترس علاقمندان قرار گیرد.
دکتر بهرامی خاطرنشان کرد: در ساخت ماهواره های سنجشی با چند دانشگاه کشور همکاری می کنیم و چند ماهواره نیز در حال ساخت است که ماهواره «پیام امیرکبیر» یکی از آن ها است که در کمتر از یکسال آینده آماده پرتاب می شود.
بهرامی هم چنین با بیان اینکه ماهواره «ظفر» در دو سال آینده آماده پرتاب می شود، تصریح کرد: ماهواره «دوستی» نیز در نوبت پرتاب است که امیدواریم پرتاب آن نیز انجام شود.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص ماهواره های مخابراتی نیز گفت: مذاکرات بین المللی مفصلی انجام شده تا بتوانیم با تامین ماهواره مخابراتی نیازهای کشور را برآورده کنیم.
رئیس سازمان فضایی ایران همچنین یادآور شد: برای ساخت ماهواره های مخابراتی داخلی نیز همکاری های مناسبی با پژوهشگاه فضایی ایران داشته ایم. وی بااشاره به قرارداد ساخت ماهواره «ناهید 1» با پژوهشگاه فضایی ایران افزود: هم اکنون در حال انجام آزمایش های نهایی ماهواره ناهید 1 هستیم و هم چنین پس از عقد قرارداد طراحی و ساخت ماهواره ناهید 2، در این پژوهشگاه طراحی مفهومی ماهواره «ناهید 2» شروع شده و گام های نخست آن در حال انجام است.
رئیس دانشگاه کاشان در حاشیه امضای این تفاهم نامه اظهار کرد: این تفاهم نامه در ارتباط با رصد خانه ملی در شهر کامو از توابع کاشان است.
وی افزود: دانشگاه کاشان دراین تفاهم نامه متعهد شده زیر ساختهای لازم را برای راه اندازی یک مرکز پژوهشی در زمینه علوم و اکتشافات فضایی فراهم کند و سازمان فضایی ایران نیز در انجام کارهای تحقیقاتی و فعالیت های ترویجی همکاری لازم را خواهد نمود.
مقدمات ایجاد رصدخانه ملی کامو در سال 82 آغاز شد و پس از اندازه گیری بیش از 40 قله کوه در مناطق مختلف کشور 12 سال طول کشید تا منطقه «کامو» کاشان، به عنوان مناسب ترین قله برای استقرار تلسکوپ های حرفه ای نجومی انتخاب شد.
شهر کامو از توابع بخش قمصر، در حدود 80 کیلومتری کاشان قرار دارد.
در همین مراسم نیز توافق نامه دیگری بین سازمان فضایی ایران با دانشگاه کاشان با موضوع مسابقه تاسواره ها به امضای طرفین رسید. این توافق نامه در زمینه استفاده از ظرفیت های موجود طرفین و همکاری در راستای برگزاری هر چه بهتر مسابقه تاسواره ها بود.
منابع: ایرنا، سازمان فضایی ایران، مهر
- 11 آبان ماه 1403
رونمایی از نسل جدید لباس فضانوردان ناسا با همکاری شرکت «اکسیوم اسپیس» و برند مد «پرادا» (+تصاویر) - 27 مهر ماه 1403
کامیابی آزمایش شرکت اسپیس ایکس در بازگرداندن پیشران موشک به سکوی پرتاب: گامی بسیار بلند در جهت اقتصادی کردن و آسان کردن سفر به فضا - 6 مهر ماه 1403
ایلان ماسک: ۵ «استارشیپ» بیسرنشین به مریخ میفرستیم (+مجموعه تصاویر) - 27 شهریور ماه 1403
فهرست پادکستهای مرتبط با هوانوردی، فضا و هوافضا - 27 شهریور ماه 1403
فهرست نوشتارهای مرتبط با فناوری پرینت سهبعدی - 27 شهریور ماه 1403
فهرست نوشتارهای مرتبط با پهپادها و رباتهای پرنده