7 فناوری روزمره که مدیون ناسا هستیم
امروزه ما وجود برخی از نوآوریهایی که به طور روزمره از آنها استفاده میکنیم را مدیون ناسا هستیم. ناسا از سال 1976 به طور سالانه شروع به منتشر کردن لیست ابزار آلات و فناوریهایی کرده که از نوآوریهای این شرکت الهام گرفته شدهاند.
بهمن 95؛ رقابت پایانی در پنجمین دوره مسابقات ملی کن ست ایران
مسابقات کن ست، سال گذشته به خاطر تغییرات ساختاری و مدیریتی و جابجایی از سازمان فضایی به وزارت علوم، دچار وقفه و برگزار نشد ولی امسال بعد از بزرگداشت روز ملی فضا (14 بهمن ماه 95) در نیمه دوم بهمن شاهد برگزاری رقابتهای نهایی این مسابقات خواهیم بود و برترینها نیز اوایل اسفند معرفی خواهند شد.
دکتر منطقی: همکاری با ایرباس برای ساخت قطعات هواپیما به زودی آغاز میشود
دکتر منوچهر منطقی با اشاره به همکاری ایران و ایرباس برای ساخت قطعات، گفت: قطعهسازان مهمترین حلقه در زنجیره ساخت هواپیما هستند و برای تولید هواپیما باید سه گروه فعال باشند که یک گروه که مهم ترین قسمت در پروسه ساخت هواپیما محسوب می شوند، قطعه سازان هستند.
به مناسبت روز جهانی هواپیمایی کشوری: تاریخچهای کوتاه از هوانوردی عمومی و سازمان ایکائو
بدین منظور در هفتم دسامبر 1944 در ضمن تنظیم و امضا پیمان حمل و نقل هوایی معروف به پیمان شیکاگو، سازمان بینالمللی هوانوردی غیرنظامی با نام اختصاری "ایکائو" پایه گذاری و به صورت رسمی در ششم می 1947 آغاز به فعالیت کرد.
فضاپیمای کاسینی؛ گامهای پایانی ماموریت 20 ساله
ماموریت 20 ساله فضاپیمای کاسینی با سقوط این فضاپیما به سطح سیاره زحل در ماه سپتامبر 2017 به پایان میرسد و تا قبل از آن باکیفیتترین عکسها از حلقههای زحل را ارسال خواهد کرد. کاسینی در دوران ماموریت خود عکسهای فوقالعادهای از زحل و حلقههای اطراف آن به زمین ارسال کرده است.
آخرین وضعیت ساخت موتور هواپیمای ۱۵۰ نفره/کمبود اعتبار مانع اجرا
براساس تقسیم فعالیت و وظایفی که بین این سازمان با دانشگاهها و مراکز پژوهشی براساس اعتبارات شورای عتف صورت گرفته مقرر شد، دانشگاه صنعتی امیرکبیر مجری محوری در بخش هواپیما، دانشگاه صنعتی اصفهان مجری همکار در بخش اویونیک و دانشگاه علم و صنعت ایران ساخت موتور هواپیما را برعهده گیرند.
رئیس مرکز ملی فضایی ایران: افزایش امنیت و اقتصاد، هدف توسعهی کاربریهای فضایی
منوچهر منطقی رییس مرکز ملی فضایی ایران در خصوص اهداف مرکز ملی فضایی بیان کرد: هدف ما در راستاری توسعه کاربرهای فضایی، ایجاد امنیت و اقتصاد است و با توجه به اینکه محدودیت بودجه و منابع داریم سعی کرده ایم نگاهی کاملا کاربردی به این موضوع داشته باشیم.
ارائهی پانل تخصصی فضایی در «ششمین کنفرانس بینالمللی و دهمین کنفرانس ملی مدیریت فناوری»، آذر 95
پانل تخصصی مرکز ملی فضایی تحت عنوان همکاری های بین المللی جهت توسعه کاربری فناوری های فضایی با هدف توسعه اقتصادی کشور در ششمین کنفرانس بین المللی مدیریت فناوری ارائه می گردد.
نوآوری پژوهشگر ایرانی در زمینهی ساختوسازهای خودکار در مریخ و ماه (+تصاویر)
پژوهشگر ایرانی دانشگاه کالیفرنیای جنوبی با طراحی و ساخت پرینترهای سهبعدی روش نوینی را در ساخت اتوماتیک سازههای ساختمانی در مدت کم ارائه داده و در تلاش است تا با همکاری ناسا اقدام به ساخت سازه در مریخ و ماه کند.
آیا میتوان سیارکها را از مسیرشان منحرف کرد؟/ پروژه «آیدا» طرح مشترک ناسا و اِسا، جسورانهتر از روزتا
آژانس فضایی اروپا و ناسا فضاپیمای کوچکی را به فضا میفرستند تا ببینند اگر سیارکی در مسیر حرکت خود به کره زمین برخورد کند، چه اتفاقی رخ میدهد. برنامه آژانس فضایی اروپا در این طرح مشترک، «ماموریت برخورد به سیارک» یا «اِیم» نام دارد. این آژانس قرار است در اکتبر سال ۲۰۲۰ میلادی فضاپیمای «ایم» را به مجموعه سیارکهایی که «دیدیموس» نام دارند، بفرستد.