تصویر ناسا از جشن فضا در کوتاهترین شب سال
تقریبا ساعاتی پس از انقلاب زمستانی، یک باد خورشیدی قوی جریان پیدا کرد و تودهای از ذرات پرانرژی را از سمت میزبان منظومه شمسی به میدان مغناطیسی زمین کوبید که منجر به نمایش شفقهای قطبی در شمال کانادا شد.
ماهواره لیزری ناسا برای حفاظت از قطب
اداره ملی هوانوردی و فضایی آمریکا، ناسا، اعلام کرده است که سیستم تازه لیزریای را برای حفاظت از محیط زیست قطب فعال کرده است. ماهواره CALIOP که از سال 2006 مشغول به کار شده بود، یکی از فعالیتهای زیستمحیطی ناسا محسوب میشود که از مدار زمین، به بررسی اقیانوس منجمد و غیرمنجمد برای یافتن پلانکتونها میپرداخت.
کاوشگرهای برتر مسابقه Lunar XPrize گوگل سال آینده به ماه می روند
کاوشگر دو گروه از شرکت کنندگان مسابقه Lunar XPrize به میزبانی گوگل سال آینده به ماه می رود. یکی از اهداف این مسابقه تشویق بخش خصوصی برای همکاری در پروژه های فضایی است و این توافق نمونه بزرگی از همکاری گروه های خصوصی برای برداشتن یک گام بزرگ در زمینه اکتشاف فضا است.
پروژه ارسال مرسولات پستی با پهپاد در کیش/تجاریسازی پروژههای فضایی
رییس پژوهشگاه فضایی ایران با اشاره به فعالیت های این پژوهشگاه در بخش فنی و مهندسی گفت: پروژه ارسال مرسوله های پستی با استفاده از پهپاد به صورت پایلوت در کیش اجرا خواهد شد. حدادپور ادامه داد: در طول 30 سال گذشته هزار پروژه افتخار آمیز در پژوهشگاه انجام شده است و سعی داریم تجاری سازی آن را انجام دهیم.
نخستین ماهواره نظارت بر کربن جهان توسط چین راهی فضا شد
چین امروز پنجشنبه نخستین ماهواره سنجش دی اکسید کربن جهان را با یک فروند راکت «لانگ مارچ 2 دی» به فضا پرتاب کرد. آکادمی علوم چین وزن این ماهواره را 620 تن ذکر کرده و اعلام کرد که به مدار 700 کیلومتری بالاتر از سطح زمین پرتاب شده است و اصلی ترین ماموریت آن سنجش و ارزیابی کربن در جو است.
طراحی و ساخت ماهواره ظفر تا سال آینده به اتمام میرسد
دو ماهواره سنجشی امیرکبیر و ماهواره مخابراتی ناهید در مراحل پایانی تجمیع و تست ماهواره قرار دارد و بهزودی آماده پرتاب خواهد شد. طراحی بالن مخابراتی تدبیر ۱ (بام) انجام شده و آزمایش بالن مقید نیز به زودی انجام خواهد شد.
اهمیت دانش فضایی از دیدگاه امنیت، اقتصاد و رفاه ملی/داشتن ماهواره سنجش از راه دور حیاتی است
رئیس مرکز ملی فضایی ایران از افزایش رفاه ملی به عنوان سومین اهمیت دانش فضایی نام برد و اظهار داشت: «بسیاری از کشورها برای کاهش تلفات جادهای از دانش فضایی برای یافتن نزدیکترین محل خدمات بیمارستانی بهره میبرند».
موشک سوخت جامد ژاپن با موفقیت به فضا پرتاب شد
در تازهترین تلاش ژاپن برای ماندن در بازار پرتابهای موشکی، این کشور یک موشک سوخت جامد را با موفقیت به فضا پرتاب کرد. این موشک هشت متری که اپسیلون-۲ نام دارد، دیروز (سهشنبه) از پایگاه فضایی یوچینورا در جنوب ژاپن به فضا پرتاب شد و ماهوارهای را برای بررسی تشعشات اطراف زمین، در مدار قرار داد.
ماهنامه صنایع هوافضا، شماره 121، آذر 95
دربرگیرنده اخبار و مطالب روز و مقالات علمی حوزه هوافضا، شماره 121، آذر 95
توزیع در گیشههای روزنامه فروشی سراسر کشور
فضاپیمای کاسینی؛ گامهای پایانی ماموریت 20 ساله
ماموریت 20 ساله فضاپیمای کاسینی با سقوط این فضاپیما به سطح سیاره زحل در ماه سپتامبر 2017 به پایان میرسد و تا قبل از آن باکیفیتترین عکسها از حلقههای زحل را ارسال خواهد کرد. کاسینی در دوران ماموریت خود عکسهای فوقالعادهای از زحل و حلقههای اطراف آن به زمین ارسال کرده است.