نابودی ماهنورد چینی بعد از 31 ماه
سازمان مدیریت علم، فناوری و صنعت دفاع ملی چین به تازگی اعلام کرد که عملکرد ماهنورد این کشور موسوم به Yutu یا Jade Rabbit متوقف شد. اطلاعات جمعآوری شده از طریق این ماهنورد بیش از 100 مقاله علمی را درباره کره ماه تولید کرده است که کشف لایه پنهان از جریانهای گدازهای جزء آنها بوده است.
استفاده از آیینههای نانویی در ساخت تلسکوپ ماهوارههای مکعبی
شرکت لایت ویت تلکسوپ با همکاری سازمان ملی هوانوردی و فضایی آمریکا (ناسا)، اقدام به تولید آیینهای از جنس رزین و نانولوله کربنی کرده است که در ساخت تلسکوپهای مورد استفاده در ماهوارههای کوچک به کار می رود.
نخستین ماهواره ویژه مخابراتی چین راهی فضا شد
چین که برنامه فضایی پرهزینهاش را نماد ظهور خود در بین قدرتهای جهان تلقی میکند، در سال گذشته میلادی (2015)، 19 ماموریت فضایی انجام داد و از قصد خود برای انجام بیش از 20 ماموریت فضایی در سال جاری میلادی (2016) خبر داده است.
هواپیمای جدید ایرباس جایگزین ماهوارهها
برای ارسال هواپیمای فاقد بال و بلند پرواز جدید ایرباس به لایه استراتوسفر زمین دیگر نیازی به سامانه پرتاب گرانقیمت موشکی نیست بلکه کافیست تا با نصب هواپیمای دوکاره در قسمت بیرونی یک هواپیمای بلند پرواز عملیات صعود تا مدار زمین را با هزینه کمتر انجام داد.
ماهواره مصباح آماده پرتاب است/ماهواره ناهید در مراحل نهایی
معاون فناوری فضایی سازمان فضایی ایران گفت: ماهواره مصباح که با همکاری ایران و ایتالیا طراحی و ساخته شده، آماده پرتاب است. ماهواره ناهید نیز مراحل نهایی ساخت خود را طی می کند و امسال پرتاب می شود. تاکنون طراحی و ساخت ماهواره های رصد، نوید، ظفر، دوستی و آت ست در دستور کار سازمان فضایی ایران بوده است.
پرتاب ماهوارههای دانشجویی از سوی سازمان «اپسکو»
رییس سازمان فضایی ایران با تاکید بر برگزاری مسابقه دانشجویی ماهواره مکعبی در کشورهای عضو اپسکو گفت: برندگان ملی این مسابقات میتوانند به سازمان اپسکو معرفی شوند و این سازمان نیز با هزینههای پایین به پرتاب ماهوارههای دانشجویی اقدام کند.
دو ماهنامه هواپيما
دورهی انتشار: دو ماهنامه
موضوع: اطلاع رساني، خبري، تحليلي و پژوهشی
صاحب امتياز: مسعود حبيبي قهرمان نژاد
بالن تحقیقاتی ناسا، جایگزین ماهواره
ناسا بیش از 30 سال است از بالنهای بدون فشار برای مطالعه و جمعآوری دادههای جوی زمین به جای ماهوارههای گرانقیمت استفاده میکند. این سازمان فضایی تاکنون بیش از 1700 بالن علمی تحقیقاتی را به جو زمین فرستاده است.
ماهنامه «فناوری فضایی»، شماره 6
ماهنامه علمي، خبري و تحليلي فناوي فضايي، جديدترين نشريه علمي كشور است كه با تهيه آن از انواع مطالب، گزارشها و تحلیلهای جذاب و متنوع در حوزه فضا و فناوریهای فضایی، آخرین اکتشافات و پیشرفتهای این حوزه باخبر خواهيد شد.
دو ماهواره دانشجویی تا پایان سال به فضا پرتاب میشود
رئیس سازمان فضای ایران امروز سه شنبه در نشست خبری از پایان طراحی و ساخت ماهواره «ناهید ۱»، «آت ست» و ماهواره «دوستی» خبر داد و گفت: تا پایان امسال یکی از ماهواره های «ناهید ۱» و یا «آت ست» به عنوان ماهواره های مخابراتی و همچنین ماهواره دوستی به عنوان ماهواره سنجشی به فضا پرتاب خواهد شد.