آزمایش موفقیتآمیز هواپیمای شخصی الکتریکی دانشگاه مونیخ آلمان
مبتکران دانشگاه مونیخ آلمان با پشتیبانی و سرمایهگذاری سازمان فضایی اروپا موفق شدند نخستین پرواز یک هواپیمای نمونه عمود پرواز را، که برای استفاده شخصی طراحی شده است، با پیروزی پشت سر بگذارند.
تأخیر در پروژه فرود روی مریخ روسیه-اروپا
پروژه فرود و اکتشاف روی مریخ که پروژهای مشترک میان سازمان فضایی فدرال روسیه و سازمان فضایی اروپاست و قرار است در دو مرحله انجام شود، شامل یک ماهواره مریخگرد و یک مرکز فرود روی مریخ به همراه یک مریخنورد است که میتواند تا عمق دو متری سطح را حفاری و نمونهبرداری و آزمایش کند.
آمادگی کاوشگر ژاپن برای بررسی سیاره ناهید
کاوشگر "آکاتوسکی" ژاپن در اصل قرار بود در دسامبر 2010 به سیاره ناهید برسد، اما خراب شدن موتور باعث شد فضاپیما هدف خود را از دست داده و به مدار اطراف خورشید برود اما در دسامبر 2015 کنترلگرهای آکاتسوکی آن را مجددا به سمت سیاره هدایت کردند و اکنون این فضاپیما برای آغاز عملیات علمی خود آماده شده است.
برنامههای سازمان انرژی اتمی روسیه برای سفر شتابانتر به مریخ با استفاده از موتور فضایی هستهای
سفر بین سیاره ای نیازمند فضاپیماهایی با موتورهای بهینه سازی شده است. از این رو سازمان انرژی اتمی روسیه اعلام کرد، به دنبال ساخت موتور فضایی هسته ای است تا سفر به مریخ آسانتر صورت بگیرد.
اگزومارس و جستجوی حیات در مریخ
هنگامی که اگزومارس در ماه اکتبر آینده به سیاره سرخ برسد به چند بخش تقسیم می شود. فضاپیمای اصلی در مدار مریخ می ماند و یک کاوشگر کوچک به نام شیاپارالی (Schiaparelli)، روی سطح مریخ می نشیند.
اکسومارس؛ ماموریتی برای یافتن رگه هایی از حیات بر مریخ
آیا پروژه اکسومارس (Exomars) خواهدتوانست امکان وجود حیات در گذشته و حال مریخ را یک بار و برای همیشه اثبات کند؟ برای پاسخ به این سوال و توضیح بیشتر یکی از مریخ شناسان برتر اروپا، استاد کتی کوانتان ناتاف از دانشگاه لیون فرانسه به چند سوال یورونیوز پاسخ می گوید.
سازمان فضایی اروپا به دنبال ساخت پایگاه دائمی در کره ماه
پروژه آپولو، یکی از بزرگترین پروژههای فضایی بود که در اوایل سالهای ۱۹۶۰ میلادی آغاز شد و طی ده سال فرود انسان را روی کره ماه ممکن ساخت. آژانس فضایی اروپا قصد دارد پایگاهی دائمی روی سطح کره ماه بسازد. قرار است سازمانهای مختلف فضایی و فضانوردان از سراسر جهان به این ایستگاه دسترسی داشته باشند.
ابداع شیوه ای برای کنترل هواپیماهای بدون سرنشین
سازمان هواپیمایی فدرال آمریکا نوعی هواپمای بدون سرنشین با نام «SkyTracker» را تولید کرده اند که با گشت زنی در اطراف فرودگاهای این کشور اقدام به شناسایی دیگر هواپیماهای بدون سرنشین می کند.
ناامیدی پژوهشگران از برقراری ارتباط با فضاپیمای فیله
پژوهشگران اروپایی می گویند که نسبت به برقراری ارتباط دوباره با فضاپیمای فیله، ربات کاوشگر اروپایی ناامید شده اند. این ربات کاوشگر حدود یک سال قبل بر سطح یک دنباله دار فرود آمد و قرار بود که اطلاعاتی را از فضا به دانشمندان بفرستند. اما باتریهای خورشیدی آن از کار افتاد و در نتیجه ارتباطش با زمین قطع شد.
۸ برنامه توسعه فضایی/ ماهواره ملی تا ۱۴۰۴ در مدار قرار می گیرد
ایجاد فرصت عادلانه برای فعالان عرصه فضا، تولید بومی علوم فضایی، تمرکز بر سیاست گذاری در عرضه فضا، ایجاد قدرت علمی و تاثیرگذار با استفاده از ظرفیت منابع انسانی نخبه و نیز ورود کشور به بازار صنایع فضایی از دیگر برنامه های مد نظر برای ۵ سال آینده کشور است.