ریزماهوارهها
این روزها کاربرد ماهوارهها در زندگی روزانه انکارناپذیر شده است. از ارتباطات گرفته تا کاربردهای پزشکی همه با فناوری فضایی ممکن شده و یا بهبود یافتهاند. در این میان، میکرو/نانوماهوارهها به علت امکان ساخت و پرتاب راحت، سریع و ارزان و به علت کم وزن بودن، به طور خاص در دو سال اخیر رشد چشمگیری داشتند.
جیپیاس (GPS) چیست؟
سامانهی موقعیتیاب جهانی (جیپیاس) به سامانهای متشكل از 28 ماهواره اطلاق می شود كه هر یك از آنها با قرار گیری در یك آرایش مثلثی (3 تایی) می توانند قسمتی از كره زمین را تحت پوشش قرار داده و ناوبری نمایند.
تعريف علم سنجش از دور
سنجش از دور دانش پردازش و تفسير تصاويری است که حاصل ثبت تعامل انرژی الکترومغناطيس و اشياء می باشند.
روسیه در حال ساخت پایگاه فضایی اختصاصی
روسیه با هدف تسهیل دسترسی مستقل به فضا، در حال ساخت پایگاه فضایی اختصاصی وستوچنی است. به گزارش سرویس فناوری ایسنا، پایگاه فضایی بایکنور از سال 1994 تا 2050 میلادی توسط آژانس فضایی فدرال روسیه – روسکاسموس – اجاره شده و این کشور سالانه مبلغ 115 میلیون دلار به عنوان اجارهبها به کشور قزاقستان پرداخت میکند.
ارسال یک کاوشگر روباتیک به سطح ماه با پولهای اهدایی
براساس گزارشهای منتشر شده، هزینه ساخت و ارسال این کاوشگر روباتیک که می تواند به بیش از 500 میلیون پوند برسد، قرار است از سوی افراد علاقه مند پرداخت شود.
گفته می شود، افراد اهدا کننده می توانند به میزان پول اهدایی شان ، عکس ها، متن و یا «دی ان ای» خود را که در درون یک کپسول زمان قرار داده خواهد شد، در سطح کره ماه دفن کنند.
ماهنامه صنایع هوافضا، شماره 102، آبان 93
دربرگیرندهی اخبار و مطالب روز و مقالات علمی حوزه هوافضا
در این شماره میخوانید: تب تند کروز هواپایه در اروپا، تقویت توان بازدارندگی راهبردی روسیه تا سال 2020، توسعه موشکهای راهکنشی با سرجنگی نامتعارف، الزامات تضمین ماموریت در سازمانهای فضایی، پرتاب ماهواره از باند فرودگاه به مدار، و ...
توزیع در گیشههای روزنامه فروشی سراسر کشور
اعزام همزمان ۵ ماهواره با یک فضاپیما به مدار زمین توسط روسیه
سازمان فضایی روسیه روز گذشته خبر پرتاب موفقیت آمیز یک راکت فضاپیمای جدید را اعلام کرد که حامل ۵ ماهواره بود . بر اساس گزارش های واصله ، هر ۵ ماهواره مورد نظر با موفقیت در مدار زمین قرار گرفتند . راکت فضاپیمای مورد استفاده در این عملیات فضائی بر پایه تغییر کاربری و تبدیل یک موشک نظامی بین قاره ای بالستیک به راکت فضاپیما ساخته شده است.
نام چین به عنوان نخستین کشور آسیایی که به ماه رسید، ثبت شد
فضا پیمای آزمایشی موسوم به "Xiaofei" که توسط چین ساخته شده و ده روز پیش به فضا اعزام شده بود توانست پس از انجام ماموریت خود و رسیدن به مدار ماه ، بدون هیچ گونه مشکل خاصی به زمین باز گردد. به این ترتیب چین به عنوان نخستین کشور آسیایی و سومین کشور دنیا به شمار میرود که توانست به ماه دسترسی پیدا کند. پیش از این کشورهای آمریکا و روسیه توانسته بودند فضاپیماهای خود را به ماه فرستاده و ماموریتهایی را در قمر زمین انجام دهند.