فرود اضطراری هواپیمای حامل ماهواره Astra ۲G
هواپیمای باری غول پیکر "Ruslan" که از مسکو به سمت پایگاه فضایی بایکونور در قزاقستان پرواز می کرد، به دلیل نقص فنی در یک فرودگاه بین راه فرود اضطراری داشت. این هواپیما حامل قطعات و ابزارهای مربوط به ماهواره Astra ۲G بود که به آژانس فضایی اتحادیه اروپا تعلق داشته و قرار است در زمستان سال جاری به مدار زمین فرستاده شود.
ماهنامه فضانورد شماره 165، مهر 1393+دریافت نسخه الکترونیکی
ماهنامه فضانورد که وابسته به پژوهشکده سامانههای فضانوردی است، در ۱۵ سال گذشته به صورت یک نشریه داخلی در تیراژ محدود چاپ و در برخی از سازمانها، دانشگاهها، مراکز و پژوهشکدههای علمی توزیع شده است. برای دریافت نسخهی الکترونیکی این ماهنامه کلیک کنید.
ماهنامه صنایع هوافضا، شماره 101، مهر 93
دربرگیرندهی اخبار و مطالب روز و مقالات علمی حوزه هوافضا
در این شماره میخوانید: ماهوارههای مکعبی در ماه، سامانههای ماهوارهبر هواپرتاب، تجهیز زیردریاییها به موشکهای بالستیک، پایش وضعیت و سلامت سازههای هوافضایی، رادار هواپایه هفتاد سال توسعه
توزیع در گیشههای روزنامه فروشی سراسر کشور
سپر حرارتی و کاربرد آن در ساخت فضاپیما
اگر فضاپیمایی از فضای بیکران به سمت زمین در حال بازگشت باشد، ناگزیر است که در سرعت های خیلی بالا وارد جو شود. این سرعت های بالا شروع می کند به گداختن سطح در تماس با هوا. بنابراین ما مجبوریم از موادی استفاده کنیم که مقاومت لازم را داشته باشند.
انتشار نخستین شماره مطبوعاتی ماهنامه «فضانورد»
ماهنامه فضانورد که وابسته به پژوهشکده سامانههای فضانوردی است، در ۱۵ سال گذشته به صورت یک نشریه داخلی در تیراژ محدود چاپ و در برخی از سازمانها، دانشگاهها، مراکز و پژوهشکدههای علمی توزیع شده است. این پژوهشکده از مهرماه سال ۱۳۹۳ و همزمان با هفته جهانی فضا و اعیاد قربان و غدیر، با هدف توسعه و ترویج دانش فضایی، به انتشار ماهنامه فضانورد در قالبی حرفهای و با توزیع سراسری و فراگیر اقدام نموده است.
ماهوارههای مکعبی و فاجعه پسامد فضایی
ماهواره مکعبی (CubeSat) نوعی ماهواره است که ظاهر و ساختاری متفاوت از ماهواره های معمولی دارد. همان طور که از نامش پیدا است، این ماهواره مکعبی شکل است و هر ضلع آن تنها 10 سانتی متر طول دارد و حداکثر وزن آن هم 1.3 کیلوگرم است.
آغاز دوباره پروژه ماهواره «آت ست» وابسته به دانشگاه امیرکبیر
مدیر پروژه طراحی و ساخت ماهواره امیرکبیر «آت ست» زمان پرتاب این ماهواره را به فضا تا انتهای تابستان ۹۴ اعلام کرد. دکتر سید مصطفی صفوی درخصوص آخرین وضعیت طرح کلان ملی ماهواره آت ست به ایرنا گفت: اکنون طراحی و ساخت مدل مهندسی ماهواره آت ست به پایان رسیده و وارد مرحله مدل فضایی شده است که در حال تست و تجمیع مدل فضایی هستیم.
ماهنامه فضانورد شماره 164، مرداد و شهریور 1393+دریافت نسخه الکترونیکی
ماهنامه «خبرهای هوافضایی» با پیشینهای سیزده ساله، از بهمن ماه ۱۳۹۱ با محتوایی غنیتر و ظاهری آراستهتر با نام «فضانورد» در اختیار خوانندگان قرار گرفت. این ماهنامه وابسته به پژوهشکده سامانههای فضانوردی (پژوهشگاه هوافضای سابق) است. برای دریافت این ماهنامه کلیک کنید.
ماهنامه صنایع هوافضا، شماره 100، شهریور 93
در این شماره می خوانید: اولین آزمایش آنگارا، آخرین وضعیت پروژه اف35، آخرین وضعیت موشکی هواپایه در اروپا، رویارویی با سامانههای بالستیک متحرک راهکنشی، هند و آینده صنعت فضایی، ارتقای سطح توانمندی موشکهای کروز ایران
برای تهیه ماهنامه میتوانید به گیشههای روزنامه فروشی سراسر کشور مراجعه نمایید.
آغاز فاز دوم رقابت طراحی هواپیمای فضایی نظامی
ماه گذشته میلادی آژانس پروژههای تحقیقات پیشرفته دفاعی آمریکا (دارپا) با هدف سرعت بخشیدن به برنامه XS-1، قرارداد مطالعاتی 12 ماههای را با سه شرکت نورتروپ گرومان، بوئینگ و ماستن منعقد کرد.
فاز نخست این رقابت شامل ارائه طرح مفهومی، با ارائه طرح شرکت نورتروپ گرومان طی هفته گذشته پایان یافت؛ این در حالیست که دو شرکت دیگر طرحهای خود را در ماه ژوئیه (تیر ماه) ارائه کردند. ادامه نوشتار