اعزام همزمان ۵ ماهواره با یک فضاپیما به مدار زمین توسط روسیه

سازمان فضایی روسیه روز گذشته خبر پرتاب موفقیت آمیز یک راکت فضاپیمای جدید را اعلام کرد که حامل ۵ ماهواره بود . بر اساس گزارش های واصله ، هر ۵ ماهواره مورد نظر با موفقیت در مدار زمین قرار گرفتند . راکت فضاپیمای مورد استفاده در این عملیات فضائی بر پایه تغییر کاربری و تبدیل یک موشک نظامی بین قاره ای بالستیک به راکت فضاپیما ساخته شده است.

چهاردهمین کنفرانس انجمن هوافضای ایران

چهاردهمین کنفرانس انجمن هوافضای ایران، 12 تا 14 اسفندماه 1393 توسط سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران و در شهر تهران برگزار می شود. كمیته علمی كنفرانس از كلیه دانشجویان، پژوهشگران، صاحب نظران و متخصصان در رشته‌های مختلف مرتبط با هوافضا دعوت می­نماید مقالات اصیل خود را در یکی از 7 محور اصلی این کنفرانس حداکثر تا بیستم آذر ماه 1393 به دبیرخانه این کنفرانس ارسال نمایند.

فرود اضطراری هواپیمای حامل ماهواره Astra ۲G

 

هواپیمای باری غول پیکر "Ruslan" که از مسکو به سمت پایگاه فضایی بایکونور در قزاقستان پرواز می کرد، به دلیل نقص فنی در یک فرودگاه بین راه فرود اضطراری داشت. این هواپیما حامل قطعات و ابزارهای مربوط به ماهواره Astra ۲G بود که به آژانس فضایی اتحادیه اروپا تعلق داشته و قرار است در زمستان سال جاری به مدار زمین فرستاده شود.

سپر حرارتی و کاربرد آن در ساخت فضاپیما

اگر فضاپیمایی از فضای بیکران به سمت زمین در حال بازگشت باشد، ناگزیر است که در سرعت های خیلی بالا وارد جو شود. این سرعت های بالا شروع می کند به گداختن سطح در تماس با هوا. بنابراین ما مجبوریم از موادی استفاده کنیم که مقاومت لازم را داشته باشند.

ماهواره‌های مکعبی و فاجعه پسامد فضایی

ماهواره مکعبی (CubeSat) نوعی ماهواره است که ظاهر و ساختاری متفاوت از ماهواره های معمولی دارد. همان طور که از نامش پیدا است، این ماهواره مکعبی شکل است و هر ضلع آن تنها 10 سانتی متر طول دارد و حداکثر وزن آن هم 1.3 کیلوگرم است.

آغاز دوباره پروژه‌ ماهواره «آت ست» وابسته به دانشگاه امیرکبیر

مدیر پروژه طراحی و ساخت ماهواره امیرکبیر «آت ست» زمان پرتاب این ماهواره را به فضا تا انتهای تابستان ۹۴ اعلام کرد. دکتر سید مصطفی صفوی درخصوص آخرین وضعیت طرح کلان ملی ماهواره آت ست به  ایرنا گفت: اکنون طراحی و ساخت مدل مهندسی ماهواره آت ست به پایان رسیده و وارد مرحله مدل فضایی شده است که در حال تست و تجمیع مدل فضایی هستیم.

بلندپروازی عربی در فضا


امارات متحده عربی اعلام کرده به زودی سازمان فضایی خود را به منظور اجرای پروژه‌ای بسیار بلندپروازانه ایجاد خواهد کرد؛ طرحی جاه‌طلبانه و بزرگ که حتی بسیاری از قدرت‌های برتر فضایی امروز جهان نیز درباره آن با احتیاط سخن به میان می‌آورند. آنها می‌خواهند تا هشت سال دیگر، نخستین کاوشگر بی‌سرنشین دنیای عرب را بر سطح سرخ سیاره بهرام (مریخ) فرود آورند. ادامه نوشتار

طراحی سازه‌های هوافضایی، آشنایی با ماهواره‌بر و اصول بارگذاری آن، جلد 1

نویسنده: مرتضی رحیمی
ناشر: انتشارات یامهدی (عج)
سال چاپ: 92
شمار صفحات: 158

چهاردهمین کنفرانس انجمن هوافضای ایران

چهاردهمین کنفرانس هوافضای ایران در اسفند 93 برگزار می‌شود.

چهاردهمین کنفرانس انجمن هوافضای ایران

سازمان پژوهشهاي علمي و صنعتي ايران ميزبان چهاردهمین کنفرانس مهندسی هوافضای ایران در اسفند سال 93 است.

تبلیغات
ایران سرور - خرید هاست دامین سرور هاست ابری