سنجش میزان آلودگی در جو زمین با استفاده از دادههای ماهوارهای و ایستگاههای زمینی
چگونه آلودگی سطح زمین بر جو کره زمین تاثیر می گذارد؟ پژوهشگران دانشگاه برمن در آلمان سعی می کنند با استفاده از دادههایی که ماهوارهها در اختیار قرار می دهند و اندازهگیری روی سطح زمین پاسخ این پرسش را بیایند.
شادباش نوروز
... فرّاش باد صبا را گفته تا فرش زمرّدین بگسترد و دایه ابر بهاری را فرموده تا بنات نبات را در مهد زمین بپرورد، درختان را به خلعت نوروزی قبای سبز ورق در بر کرده و اطفال شاخ را به قدوم موسم ربیع کلاه شکوفه بر سر نهاده ... (سعدی)
پورتال هوافضای ایران فرارسیدن جشن نوروز را به همهی ایرانیان شادباش میگوید.
همکاری بلو اوریجین و یوتلست با هدف پرتاب ماهواره توسط راکت «نیو گلن»
«جف بزوس»، مدیرعامل و مؤسس شرکت آمازون، اعلام کرد که کمپانی «بلو اوریجین» که متعلق به اوست، با همکاری کمپانی فرانسوی «یوتلست» قراردادی امضا کرده است مبنی بر اینکه ماهوارههای ارتباطی را عملیاتی کنند تا از این طریق بتوانند تا سال 2022 ماهوارهای را توسط راکت ساخت این شرکت به فضا پرتاب کنند.
لزوم تعیین تکلیف طرحهای کلان/آخرین اخبار از ماهواره آتست
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به رونمایی از ماهواره «آت ست» (پیام) این دانشگاه در دهه فجر توسط رئیس جمهور گفت: مراحل قرارگیری این ماهواره در اتاق تمیز طی شده و ما آماده هستیم.
پاپآپ؛ خودرو پرنده جدید ایرباس (+تصاویر)
مسافران این خودرو میتوانند با کمک اپلیکیشن خاص این خودرو، هر زمان که نیاز دارند، آن را فراخوانند. این ماشین پرنده مجهز به هوش مصنوعیای است که آن را برای تشخیص اپراتورها، شناسایی مسیر و همچنین یافتن بهترین گزینههای تردد برای سفر در کمترین زمان کمک میکند.
تصاویر: ورود دومین هواپیمای تازه خریداری شده به ایران/نخستین ایرباس A330
امروز دومین هواپیمای تازه خریداری شده از شرکت اروپایی ایرباس در فرودگاه مهرآباد به زمین نشست. این هواپیمای از نوع A330 متعلق به هواپیمایی جمهوری اسلامی، هما، میباشد.
آزمایش سامانه حفظ جان گردشگران فضایی (+تصاویر)
سازمان ناسا خبرهای همکاری خود با اسپیس ایکس را تایید کرده و اعلام کرده است که با این شرکت برای کار بر روی سامانه حفظ حیات کپسول دراگون که گردشگران اسپیس ایکس را به سفر فضایی میبرد، همکاری میکند.
ماهنامه صنایع هوافضا، شماره 124، اسفند 95
دربرگیرنده اخبار و مطالب روز و مقالات علمی حوزه هوافضا، شماره 124، اسفند 95
توزیع در گیشههای روزنامه فروشی سراسر کشور
راهاندازی کتابخانه نرمافزارهای ناسا
باتوجه به اینکه نرمافزارها معمولا چند گام جلوتر از فناوری سختافزاری تغییر میکنند و آنها هستند که سختافزارها را وادار به پیشرفت کردهاند، چنین آرشیوی میتواند مقدمهای برای یک جهش تکنولوژی در سختافزارهای هوانوردی، مدلسازی و برنامهنویسی به شمار رود.
آزمایش جلیقه ضداشعه برای سفر به مریخ
نخستین نمونه عملیاتی این جلیقهها در اواخر سال 2017 قابل استفاده خواهد بود و اولین آزمایش آن نیز روی انسانها صورت نمیگیرد. در صورت موفقیتآمیز بودن آزمایشهای ضروری، از این جلیقه به طور گسترده در سفرهای فضایی استفاده خواهد شد.
ثبت بینالمللی 5 موقعیت مدار فرکانسی ماهوارهای جدید در اتحادیه بینالمللی مخابرات توسط سازمان فضایی ایران
سازمان فضایی ایران ضمن نظارت و جلوگیری از تداخلات فرکانسی نسبت به موقعیتهای مدار فرکانسی ثبت شده برای کشور جمهوری اسلامی ایران، اقدام به ثبت بینالمللی ۵ موقعیت مدار فرکانسی ماهواره ای جدید در اتحادیه بینالمللی مخابرات در مدار زمین آهنگ در سال ۱۳۹۵ نمود.
طراحی و ساخت شبیهساز فضا توسط پژوهشگران دانشگاه شهید بهشتی
پژوهشگران دانشگاه شهید بهشتی با همکاری وزارت ارتباطات موفق به طراحی و ساخت شبیه ساز فضا شدند. در پروژه ساخت شبیهساز فضا، سه سامانه محفظه شبیهساز آزمون حرارتی خلاء، طراحی و ساخته شده که حجم یکی از سامانهها حدود ۱۴ مترمکعب و دو محفظه دیگر دارای حجم ۱.۵ مترمکعب است.
پرتاب ماهواره «دیدهبان» به فضا توسط سازمان فضایی اروپا
ماهوارههای دیدهبان شش مدل ماهواره مختلف از پروژه کوپرنیک هستند که برای مطالعه جنبههای مختلف به فضا فرستاده میشوند و تا بحال دو ماهواره از آنها به فضا پرتاب شده است. این ماهوارهها برای اهداف زیستمحیطی، هواشناسی، تغییرات جوی، نظامی و امنیتی مورد استفاده قرار میگیرند.
رونمایی از موتور موشک «چند بار مصرف» توسط شرکت بلو اوریجین (+تصاویر)
این موتور در موشک گلن که از نوع دو و سه مرحلهای است استفاده خواهد شد. این موشک از نوع قابل استفاده مجدد است و میتواند پس از پرتاب فرود آید و مجددا استفاده شود.
ریچارد برانسون ورود شرکت «ویرجین اوربیت» به عرصه فناوری فضایی را اعلام کرد (+تصاویر)
ریچارد برانسون، رئیس گروه شرکتهای ویرجین و مالک شرکت ویرجین گلکتیک، دیروز ورود شرکت ویرجین اوربیت (Virgin Orbit) به عرصهی فناوری فضایی را اعلام کرد. این شرکت خصوصی قرار است در زمینهی پرتاب ماهوارهها فعالیت کند.
ناسا جت مسافربری فراصوت میسازد
سازمان هوانوردی و فضایی ایالات متحده آمریکا، ناسا، در همکاری با شرکت لاکهید مارتین در حال ساخت یک هواپیمای جت مافوقصوت است. آخرین باری که یک جت مافوق صوت مسافری به پرواز درآمد، اوایل قرن بیست و یکم بود و بعد از بازنشسته شدن کنکورد، دیگر هیچ هواپیمایی جایگزین آن نشد.
اسپیسایکس دو گردشگر فضایی را سال آینده به ماه میبرد
شرکت فناوریهای اکتشافات فضایی «اسپیسایکس» اعلام کرده است در سال ۲۰۱۸ دو مشتری خصوصی را برای گردشگری به اطراف ماه میبرد. ایلان ماسک، بنیانگذار اسپیسایکس، میگوید: «این موضوع به طور خارقالعادهای هیجانآور است».
نهمین دوره مسابقات ملی هوافضا دانشگاه امیرکبیر، اردیبهشت 96
نهمین دوره مسابقات ملی هوافضا در هفته دوم و سوم اردیبهشتماه 96 در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار میشود.
اسکار ایرانی با چاشنی فضایی!/در "فضا" هیچ مرزی وجود ندارد/+ هر آنچه که باید دربارهی این دو ایرانی نامدار بدانید
بامداد امروز "انوشه انصاری" نخستین بانوی گردشگر فضایی جهان و "فیروز نادری" از مدیران پیشین ناسا بر روی صحنه آیین اسکار رفتند تا دومین جایزهی اسکار ایران را به نمایندگی از اصغر فرهادی دریافت نمایند.
رونمایی از «موتورسیکلت پرنده» ساخت شرکت هاورسرف (+تصاویر)
شرکت «هاورسرف» (Hoversurf) اخیرا از یک محصول جالب و هیجانانگیز رونمایی و اعلام کرده است که قصد دارد آن را برای عموم در دسترس قرار دهد البته این وسیله فعلا اصلا امن نیست.
حضور فیروز نادری و انوشه انصاری به نمایندگی از اصغر فرهادی در مراسم اسکار
در پی انتشار بیانیه اصغر فرهادی مبنی بر عدم شرکت در مراسم اسکار با توجه به قانون ممنوعیت ورود مهاجران هفت کشور مسلمان به آمریکا، اصغر فرهادی، انوشه انصاری و پروفسور فیروز نادری را به نمایندگی از خود و فیلم «فروشنده» برای شرکت در هشتاد و نهمین مراسم اسکار معرفی کرد.
همایش آشنایی با موقعیتهای شغلی هوافضا با رویکرد کارآفرینی، دانشگاه امیرکبیر، اسفند 95
همایش «آشنایی با موقعیتهای شغلی هوافضا با رویکرد کارآفرینی» در تاریخ هشتم، دهم و یازدهم اسفند 95 در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار میگردد.
برای آگاهی بیشتر به نشانی sao-aut.ir مراجعه نمایید.
ناسا: کشف 7 سیاره سنگی شبیه به زمین/ امکان وجود آب مایع و حیات در زمین دوم!/تغییر لوگوی گوگل (+عکس و ویدیو)
مقامهای ناسا در کنفرانس خبری مهم خود خبر از کشف ۷ سیاره فراخورشیدی و در حدود اندازه زمین دادند که به دور ستاره کوتولهای در حال چرخش هستند.
خرید خودرو پرنده مسافربر توسط دوبی
مقامات شهر دوبی در امارات متحده عربی اعلام کردهاند که خودرو پرنده چهارملخه خودکاری که روی برجالعرب پرواز میکرد، امتحان خود را پس داده است و به زودی به ناوگان حمل و نقل شهری میپیوندند.
پرندههای انسانبر در آسمان
هلیکوپترهای دارای سرنشین که برای پروازهای شخصی طراحی و ساخته میشوند، قرار است در آیندهای نزدیک وارد سیستم حمل و نقل شوند. از تولیدات صنعتی میتوان به پرنده eHang ساخت کشور چین و طرحهای نامشخصی اشاره کرد که هنوز به مرحله اجرا نرسیدهاند.
هند به دنبال تامین انرژی از ماه تا 2030
یکی از دانشمندان سازمان تحقیقات فضایی هند اظهار کرده که این کشور میتواند انرژی مورد نیاز خود را تا سال 2030 از ماه تامین کند. پرفسور برجسته سازمان فضایی هند و رئیس سابق سازمان هوافضای BrahMos گفت: تمام انرژی مورد نیاز هند میتواند با هلیوم 3 استخراج شده از ماه تامین شود.
پرتاب رکوردساز 104 ماهواره با یک راکت توسط سازمان فضایی هند
ارسال موفقیتآمیز این ماموریت، سازمان تحقیقات فضایی هند را به نخستین سازمان فضایی در جهان تبدیل کرد که چنین تعداد بالایی از ماهواره را بصورت یک جا پرتاب میکند و از رکوردداران قبلی یعنی روسیه با 37 ماهواره و ناسا با 29 ماهواره جلو زد.
تلاش امارات برای پرتاب ماهوارهی مکعبی نایف 1 به فضا (+تصاویر)
مرکز محمد بن رشید و دانشگاه آمریکایی شارجه با همکاری یکدیگر و در ماه جاری میلادی ماهوارهای مکعبی به نام «نایف ۱» را به فضا پرتاب خواهند کرد. فعالیت های امارات برای ساخت ماهواره و فضاپیما از دو سال قبل به طور جدی آغاز شده و کلیه آزمایشهای مربوط به ماهواره «نایف ۱» بر روی زمین با موفقیت انجام شده تا این ماهواره برای پرتاب به فضا آماده شود.
استفاده از پهپاد گردهافشان به جای زنبور عسل
کارشناسان پهپادی را طراحی کردند که همانند زنبورهای عسل عمل گرده افشانی را انجام میدهد. پژوهشگران موسسه ملی علوم و فناوری ژاپن اظهار کردند: هواپیماهای بدون سرنشین، میتوانند قسمتی از تولید موادغذایی در آینده را برعهده گیرند و عمل گردهافشانی زنبورها را انجام دهند.
برنامهی شرکت اکسیوم برای ساخت نخستین ایستگاه فضایی تجاری جهان (+تصاویر)
شرکت اکسیوم (Axiom)، سازنده ایستگاه بینالمللی فضایی تجاری، تصمیم دارد گستره فعالیت های خود را از مدار زمین افزایش دهد. به این ترتیب این ایستگاه پذیرای فضانوردان دولتی و همین طور افرادی خواهد بود که به طور تفریحی و تجاری به فضا سفر می کنند.