آکادمی فضانوردی اروپا
آکادمی فضانوردی اروپا تنها مرکز آموزش فضانوردان در اروپاست. این مرکز در شهر کلن آلمان واقع شده و به آماده سازی فضانوردان برای انجام ماموریتهایشان، پرواز به مدار زمین و بازگشت دوباره به خانه هایشان می پردازد.
روسیه به فضانوردان آمریکا دست کمک دراز کرده است
سیاست از نظر جهانی بر فضانوردی نیز از جمله بر ایستگاه بینالمللی فضایی اثر می گذارد. هر چند که کرپراسیون موشکی- فضایی روسیه و ناسای آمریکا تلاش میکنند در امور سیاسی مداخله نکنند. ولی همیشه موفق نمی شوند. خطر گذشته نشان داد که فضانوردان و کشتیهای روسیه همیشه آماده اند در صورت لزوم به کمک آمریکایی ها شتافته و آنها را از فضا تخلیه کنند.
انتخاب شرکای فضایی جدید ناسا
ناسا با هدف توسعه قابلیتهای فضایی جدید، چهار شرکت آمریکایی را بعنوان شرکای فضایی تجاری این سازمان انتخاب کرد. به گزارش ایسنا، در بیانیهای که از سوی ناسا منتشر شد، شرکتهای ATK Space Systems، Final Frontier Design، Space Exploration Technologies و United Launch Alliance بعنوان شرکای فضایی تجاری جدید این آژانس معرفی شدند.
ماهنامه فضانورد شماره 167، آذر 1393
بررسی اثرات فیزیولوژیکی پرش از لبه فضا به همراه گزارش ویژه پرتاب نخستین فضاپیمای اوریون به فضا، از دیگر مقالات خواندنی شماره آذر و دیماه ۹۳ ماهنامه فضانورد است. همچنین در این شماره گفتگوی ویژه «فضانورد» با آناتولی سالاویف فضانورد روس و رکوردار راهپیمایی در فضا را بخوانید.
مرکز ملیفضایی راه درآمدزایی از فضا را باز میکند
متاسفانه با وجود ظرفیتهای موجود در بخش خصوصی تا کنون نهادهای فضایی بالادستی مثل سازمان فضایی کشور توجه خاصی به این بخش نداشتهاند و اگر مرکز ملی فضایی تاسیس شود میتوان به بهبود این روند امیدوار بود زیرا چنین مرکزی با دستور رییس جمهور باید از تمامی ظرفیتهای موجود کشور استفاده کند.
گشتی در ماجراهای فضایی 2014
در سال گذشته میلادی دستاوردهای مهمی در سفرهای فضایی انجام شد که نخستین پرتاب آزمایشی فضاپیمای اوریون و انفجار موشک آنتارس بخشی از مهمترین دستاوردها به شمار میرود.
تاثیر ماموریت فضایی بر زندگی مردم زمین چیست؟
به گزارش یورونیوز، در سازمان فضایی اروپا (ESA) بخشی با نام «دفتر برنامه انتقال فناوری» وجود دارد که ساده کردن استفاده از فناوری فضایی را به عنوان هدف خود برگزیده است.
فناوری مورد استفاده در سفینه روزتای سازمان فضایی اروپا، برای استفاده در بخش های گسترده ای از زندگی روزمره انسان بازتعریف شده اند. از تشخیص بیماری و یافتن حشرات ریز گرفته تا ساخت نسل تازه زیردریایی ها.
روسیه و آمریکا قرارداد فروش موتور موشک های فضایی امضا کردند
به گزارش ایرنا، ریانووستی روز چهارشنبه اعلام کرد: شرکت آمریکایی فضایی 'اوربیتال' با شرکت روسی 'انرگوماش' قراردادی برای خرید موتور موشک های فضایی از نوع 'ار.دی-181' امضا کرد. ارزش قرارداد حدود یک میلیارد دلار اعلام شده است و مطابق آن شرکت انرگوماش موتور موشک های فضایی 'ار.دی-181' به شرکت آمریکایی تحویل و در نصب موتور به موشک و آزمایش آن شرکت خواهد کرد.
هند قدرتمندترین موشک خود را با موفقیت آزمایش کرد +تصاویر
هند امروز (پنجشنبه) بزرگترین موشک تاریخ فضایی این کشور را که حامل کپسولی بود که می تواند روزی برای اعزام فضانوردان مورد استفاده قرار بگیرد، با موفقیت پرتاب کرد. به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، این موشک که برای حمل ماهوارههای بزرگ مخابراتی طراحی شده است، از پایگاه فضایی سریهاریکوتا Sriharikota در ایالت آندراپرادش در جنوب هند به فضا پرتاب شد.
ماهنامه صنایع هوافضا، شماره 103، آذر 93
دربرگیرندهی اخبار و مطالب روز و مقالات علمی حوزه هوافضا
در این شماره میخوانید: دو سانحهی مهم، چالشی جدید در صنعت فضایی آمریکا؛ گزارشی از نمایشگاه هوافضای ژوهای 2014؛ دومین تمرین ناتو با اِس300، و ...
توزیع در گیشههای روزنامه فروشی سراسر کشور
ابراز تمایل فضانورد روس برای همکاری با ایران در زمینه علوم فضایی
به گزارش ایرنا، «الکساندر الکساندروف» عصر دوشنبه در اصفهان افزود: درصورت ساخت ماهواره های کوچک توسط ایران، ما برای پرتاب آن ها با کمترین هزینه به فضا آمادگی داریم.
حضور «الکساندروف» کیهاننورد روس در ایران
الکساندر الکساندروف، مشهورترین سرنشین فنی ایستگاههای سالیوت 7 و میر برای شرکت در یکصد و سی و هفتمین نشست باشگاه نجوم اصفهان به این شهر سفر خواهد کرد.
سال ۲۰۱۴ آغاز عصر جدید جاهطلبی انسان در فضا+تصاویر
کم نیستند کارشناسانی که میگویند سال ۲۰۱۴ یکی از تاریخیترین و به یادماندنیترین دورانهای بشر در عرصه فضاست. به گزارش خبرگزاری مهر، درحالی که به روزهای پایانی سال ۲۰۱۴ نزدیک میشویم بررسی کوتاه اتفاقات مهم فضایی جهان بازگوکننده برآیندی است که نشان میدهد موفقیتهای به دست آمده در این عرصه تقریبا جایی برای خودنمایی ناکامیها باقی نمیگذارد.
رونمایی راکت فضاپیمای فوق سنگین روسیه
دولت روسیه در نظر دارد جهت پیشبرد برنامه های فضایی خود از جمله ساخت ایستگاه جدید فضایی بینالمللی، اکتشافات ماه و مریخ، نسل جدیدی از راکتهای فضاپیمای فوق سنگین بسازد. در همین زمینه طرح اولیه راکتی بسیار پیشرفته و فوق سنگین که توانایی حمل سفینههایی با وزن نود تن را دارد، فردا به صورت رسمی ارائه خواهد شد. برخی از کارشناسان، این طرح را در راستای رقابت فضایی روسیه و آمریکا در پی آزمایش موفقیتآمیز فضاپیمای اوریون توسط ناسا میدانند.
اخباری هیجانانگیز از ماموریتهای فضایی اروپا تا نیم قرن بعد
سال ۲۰۱۴ برای منظومه خورشیدی سال فوقالعادهای بوده است. بشر توانست روی دنبالهدار، یک روبات قرار دهد و نیز فضانوردهای جدیدی را به فضا بفرستد. برنامهریزی برای همه نوع مأموریتهای فضایی مختلف آغاز شده است.
از سرنوشت ماهوارههای دانشگاهی چه خبر؟
بسیاری از کارشناسان بر این باورند که پروژههای ماهوارههای دانشجویی از ابتدا نه با هدف ساخت یک محصول صنعتی و تجاری، بلکه بهمنظور آموزش نیروها و ایجاد ساختارهای قدرتمند پژوهشی در دانشگاهها تعریف شده بودند؛ چراکه دانشگاهها همواره بستری مناسب برای پرورش نیروهای متخصص و جایگاهی برای رشد ایدههای جدید بودهاند.
مونتاژ کاوشگر مریخنورد فراست (Insight) توسط لاکهید مارتین+تصاویر
شرکت لاکهید مارتین شروع به مونتاژ و ورود به مرحلهی تست و عملیات پرتاب کاوشگر فراست (InSight) ناسا که مجهز به ابزارهای لرزهنگاری و نقشهبرداری میباشد، کرده است.
برنامهی کانادا برای ارسال مریخنورد کوتوله
هر روز رقیب تازه ای وارد مسابقه رسیدن به مریخ می شود. اخیرا شرکتی در کانادا اعلام کرده که تا اواخر سال ۲۰۱۸ مریخ نورد کوتوله به مریخ می فرستد. بر این اساس، یک مریخ نشین و یک مینی مریخ نورد کوتوله به نام Beaver طی 4 سال آینده راهی سیاره سرخ خواهند شد. البته این شرکت برای عملی کردن برنامه اش بیکار نبوده و طی فراخوانی جهانی از علاقندان به توسعه برنامه های فضایی در گوشه و کنار دنیا خواسته که به این پروژه کمک کنند.
بررسیهای انجام گرفته درباره علل انفجار سفینه فضایی
بررسی فیلمهای جدید مشاهده شده نشان میدهد که لحظاتی پس از روشن شدن موتورها ناگهان دود خارج شده از اگزوز موتورهای موشک تغییر رنگ داده و موشک به طور ناگهانی آتش گرفته و ذوب شده است و شعلههای آتش و حرارت ناشی از آن بر روی افرادی که تا 2 کیلومتری صحنه حضور داشتهاند اثر گذاشته است.
سازمان فضایی به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری واگذار شد
به گزارش باشگاه خبرنگاران، طی حکمی از سوی رئیس جمهور به سورنا ستاری، سازمان فضایی ایران زیر نظر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرار گرفت.