خلاصه مدیریتی کتاب سياستهاي مالي و حمايتي در صنعت هواپيماسازي غيرنظامي+دریافت نسخه الکترونیکی
توضیحات: خلاصهی مدیریتی
تهیهکننده: موسسه رها، راهبرد فردا
داستان سفر به فضا، از رویا تا واقعیت+دریافت نسخه الکترونیکی
نویسنده: سیروس برزو
ناشر: به سفارش سازمان فضایی ایران
تعريف علم سنجش از دور
سنجش از دور دانش پردازش و تفسير تصاويری است که حاصل ثبت تعامل انرژی الکترومغناطيس و اشياء می باشند.
اتحاد فضایی روسیه و چین بر علیه غرب
مقامات دو کشور برای انجام فعالیتهای تازه علوم هوافضا و گسترش همکاریهای مشترک توافق کرده و آژانس فضایی روسیه به صورت رسمی از آغاز همکاری های علمی و پژوهشی مشترک با کشور چین از ابتدای سال آینده میلادی خبر داد.
روسیه در حال ساخت پایگاه فضایی اختصاصی
روسیه با هدف تسهیل دسترسی مستقل به فضا، در حال ساخت پایگاه فضایی اختصاصی وستوچنی است. به گزارش سرویس فناوری ایسنا، پایگاه فضایی بایکنور از سال 1994 تا 2050 میلادی توسط آژانس فضایی فدرال روسیه – روسکاسموس – اجاره شده و این کشور سالانه مبلغ 115 میلیون دلار به عنوان اجارهبها به کشور قزاقستان پرداخت میکند.
دکتر سورنا ستاری: ایران نیازمند آغاز مگاپروژکتها در صنعت هوایی است
دکتر ستاری: باید تلاش کنیم همان اتفاقی که در ساخت توربین های صنعتی رخ داده است در صنعت توربین های هوایی نیز اتفاق بیفتد زیرا کشور به این توربین ها نیاز جدی دارد. از همین رو تمامی کسانیکه در این حوزه فعالیت می کنند مورد حمایت جدی و کامل معاونت قرار می گیرند.
ارسال یک کاوشگر روباتیک به سطح ماه با پولهای اهدایی
براساس گزارشهای منتشر شده، هزینه ساخت و ارسال این کاوشگر روباتیک که می تواند به بیش از 500 میلیون پوند برسد، قرار است از سوی افراد علاقه مند پرداخت شود.
گفته می شود، افراد اهدا کننده می توانند به میزان پول اهدایی شان ، عکس ها، متن و یا «دی ان ای» خود را که در درون یک کپسول زمان قرار داده خواهد شد، در سطح کره ماه دفن کنند.
فضاپیماهایی که پرینت گرفته میشوند
چاپگر سه بعدی، دستگاهی جذاب برای تولید اشیای سه بعدی از مدلهای سه بعدی و یا دادههای الکترونیکی است. این روبات صنعتی از طریق فرآیندهای افزایشی و لایه به لایه، تحت کنترل کامپیوتر کار میکند.
آسیاییها پیشتازان آیندهی فضا
به نظر می رسد هند و چین به عنوان قدرتهای اقتصادی نوظهور جهان در یک هدف ویژه فرازمینی اشتراک نظر داشته باشند: تلاش برای رسیدن به مریخ. گرچه عمر فعالیتهای فضایی این دو کشور به بیش از چند دهه نمی رسد اما با پیشرفتهای خیره کننده ای که در عرصه فضا داشته اند گوی سبقت را به طرز خلاقانه ای از سایر رقبا ربوده و برای اینکه دور تازه مریخ گشایی های بشر را به نام خود بزنند رقابت شانه به شانه ای را به پیش می برند.
هفتمین نمایشگاه بینالمللی صنایع هوایی و هوانوردی ایران
هفتمین نمایشگاه بینالمللی صنایع هوایی و هوانوردی ایران از 27 تا 30 آبان ماه به منظور ارایه توانمندیهای صنایع داخلی و خدمات هوایی کشور با حضور 100 شرکت داخلی و خارجی در جزیره کیش برگزار میشود.
آزمایش نفسگیر پرتاب فضاپیمای «اوریون»
این روزها دانشمندان ناسا برای پرتاب آزمایشی فضاپیمای اوریون (نسل بعدی فضاپیماهای سازمان فضایی آمریکا) لحظه شماری می کنند. با خروج این فضاپیما از آشیانه و قرار گرفتن در سکوی پرتاب، همه منتظرند تا قدرتمندترین راکت ساخت دست بشر این فضاپیما را از ایستگاه نیروی هوایی کیپ کاناورال در فلوریدا پرتاب کند.
ماهنامه صنایع هوافضا، شماره 102، آبان 93
دربرگیرندهی اخبار و مطالب روز و مقالات علمی حوزه هوافضا
در این شماره میخوانید: تب تند کروز هواپایه در اروپا، تقویت توان بازدارندگی راهبردی روسیه تا سال 2020، توسعه موشکهای راهکنشی با سرجنگی نامتعارف، الزامات تضمین ماموریت در سازمانهای فضایی، پرتاب ماهواره از باند فرودگاه به مدار، و ...
توزیع در گیشههای روزنامه فروشی سراسر کشور
آغاز مریخگشایی ناسا
درحالی که هنوز بوی انفجار فضاپیمای حامل تجهیزات ناسا در جزیره والوپ ویرجینیا به مشام میرسد و خرده قطعات فضاپیمای خصوصی ویرجین گلکتیک در صحرای موهاوی به طور کامل گردآوری نشده است، ناسا از برنامهی قریبالوقوعش جهت پرتاب آزمایشی فضاپیمای اوریون-نسل جدید فضاپیماهای آمریکا- خبر میدهد.
شغل آینده فرزندان و اشتباه فراگیر پدر و مادرها
... اکثرشان می خواهند پزشک شوند، یا مهندس، یا معلم یا خلبان!
اعزام همزمان ۵ ماهواره با یک فضاپیما به مدار زمین توسط روسیه
سازمان فضایی روسیه روز گذشته خبر پرتاب موفقیت آمیز یک راکت فضاپیمای جدید را اعلام کرد که حامل ۵ ماهواره بود . بر اساس گزارش های واصله ، هر ۵ ماهواره مورد نظر با موفقیت در مدار زمین قرار گرفتند . راکت فضاپیمای مورد استفاده در این عملیات فضائی بر پایه تغییر کاربری و تبدیل یک موشک نظامی بین قاره ای بالستیک به راکت فضاپیما ساخته شده است.
دومین ناکامی فضایی غرب در طول چهار روز+تصاویر
فضاپیمای گردشگری SpaceShipTwo سرنوشتی جز سقوط مرگبار نداشت.
نام چین به عنوان نخستین کشور آسیایی که به ماه رسید، ثبت شد
فضا پیمای آزمایشی موسوم به "Xiaofei" که توسط چین ساخته شده و ده روز پیش به فضا اعزام شده بود توانست پس از انجام ماموریت خود و رسیدن به مدار ماه ، بدون هیچ گونه مشکل خاصی به زمین باز گردد. به این ترتیب چین به عنوان نخستین کشور آسیایی و سومین کشور دنیا به شمار میرود که توانست به ماه دسترسی پیدا کند. پیش از این کشورهای آمریکا و روسیه توانسته بودند فضاپیماهای خود را به ماه فرستاده و ماموریتهایی را در قمر زمین انجام دهند.
چهاردهمین کنفرانس انجمن هوافضای ایران
چهاردهمین کنفرانس انجمن هوافضای ایران، 12 تا 14 اسفندماه 1393 توسط سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران و در شهر تهران برگزار می شود. كمیته علمی كنفرانس از كلیه دانشجویان، پژوهشگران، صاحب نظران و متخصصان در رشتههای مختلف مرتبط با هوافضا دعوت مینماید مقالات اصیل خود را در یکی از 7 محور اصلی این کنفرانس حداکثر تا بیستم آذر ماه 1393 به دبیرخانه این کنفرانس ارسال نمایند.
فرود اضطراری هواپیمای حامل ماهواره Astra ۲G
هواپیمای باری غول پیکر "Ruslan" که از مسکو به سمت پایگاه فضایی بایکونور در قزاقستان پرواز می کرد، به دلیل نقص فنی در یک فرودگاه بین راه فرود اضطراری داشت. این هواپیما حامل قطعات و ابزارهای مربوط به ماهواره Astra ۲G بود که به آژانس فضایی اتحادیه اروپا تعلق داشته و قرار است در زمستان سال جاری به مدار زمین فرستاده شود.
انفجار موشک فضایی ناسا پس از پرتاب+تصاویر
موشک حامل سفینه فضایی باری چند ثانیه پس از پرتاب، در آسمان منفجر شد. این سفینه حامل تدارکات و کالاهای مورد نیاز فضانوردان بود که عصر روز سهشنبه به وقت محلی از پایگاه ناسا در ساحل ایالت ویرجینیا در شرق آمریکا پرتاب شد اما این ماموریت شکست خورد.
ساخت کارآمدترین موشکهای فضاپیما
گروهی از پژوهشگران آزمایشگاه لوس آلوموس به تازگی موفق به طراحی و ساخت موشکهای فضاپیما با کارآمدی بسیار بالا شدند، این موشکها که تغییراتی در سوختشان داده شده از درجه ایمنی بالا برخوردار بوده و عملکرد بسیار مناسبی از خود نشان میدهد.
انرژی تولیدی بسیار بالا و تحمل شوکهای سخت و ویژگی منحصر به فرد این سوختها است که فرمولاسیون جدید کارایی خوبی به این موشکها داده است.
بازگشت اژدها به زمین
کپسول فضایی بدون سرنشین «دراگون» که حامل یک تن و 450 کیلوگرم بار است روز گذشته (شنبه) از ایستگاه فضایی بین المللی جدا شد و طبق برنامه بر زمین نشست.
«دراگون» که متعلق به شرکت آمریکایی «اسپیس ایکس» است، حامل یک تن و 450 کیلوگرم بار از جمله تجهیزات آزمایش های علمی انجام شده در ایستگاه بین المللی فضایی بود.
ماهنامه فضانورد شماره 165، مهر 1393+دریافت نسخه الکترونیکی
ماهنامه فضانورد که وابسته به پژوهشکده سامانههای فضانوردی است، در ۱۵ سال گذشته به صورت یک نشریه داخلی در تیراژ محدود چاپ و در برخی از سازمانها، دانشگاهها، مراکز و پژوهشکدههای علمی توزیع شده است. برای دریافت نسخهی الکترونیکی این ماهنامه کلیک کنید.
هواپیماهای فوقسبک شخصی
هواپیماهای فوق سبک حتی در مقایسه با یک خودروی معمولی قطعات خیلی کم و سادهای دارد به طوری که یک نفر به راحتی می تواند آن را در پارکینگ خانه مونتاژ کند. البته طبق قوانین ایران کسی که هواپیما را مونتاژ می کند باید مورد تائید هواپیمایی کشوری باشد. همه چیز در مورد این هواپیماها ساده است.