تاخیر در پرتاب فضاپیمای «اوریون»+تصاویر

پرتاب فضاپیمای اوریون حداقل تا فردا به تاخیر افتاد. به گزارش مهر، عوامل مختلفی دست به دست هم دادند تا پرتاب آزمایشی فضاپیمای اوریون به تاخیر بیفتد. قرار است این فضاپیما در زمانی که حدودا سال ۲۰۳۰ اعلام شده فضانوردان را به مریخ اعزام کند. البته سفر به ماه و سیارکها نیز از جمله اهداف بلندمدتی است که ناسا از طراحی و ساخت این فضاپیما دنبال می‌کند.

نخستین همایش یافته‌های نوین در هوافضا و علوم وابسته، سال 94

نخستین همایش یافته‌های نوین در هوافضا و علوم وابسته، سال 94 با مشارکت علمی تعدادی از دانشگاه ها و نیز سازمان‌های مربوطه برگزار خواهد شد. 

افزایش حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان هوایی و هوانوردی در برنامه ششم توسعه

 

اختیاری خواستار ورود رسانه‌ها به ابهام‌زدایی و عمومیت‌بخشی به واژه هوانوردی عمومی شد و اظهار کرد: ما متوجه زمان‌بر بودن فرهنگسازی در این بخش هستیم از این‌رو می‌خواهیم با بهره‌گیری از ابزار رسانه شاهد توسعه و پیشرفت تکنولوژی در هوانوردی عمومی باشیم.

معرفی برترین طرح‌های چهارمین دوره مسابقات کن ست

چهارمین دوره مسابقات کن‌ست ایران که مرحله پایانی آن از روز جمعه هفتم آذر ماه 93 آغاز شده بود، پس از سه روز رقابت میان تیم‌های شرکت کننده، با ارائه گزارش عملیات از سوی تیم‌ها و اعلام برندگان نهایی به پایان رسید.

ماهنامه فضانورد شماره 166، آبان 1393 منتشر شد

 

ماهنامه فضانورد شماره 166، با ده‌ها مطالب جذاب و خواندنی در ۵۶ صفحه منتشر شد. در این شماره از نحوه عملکرد سامانه‌های فرود کاوشگرهای ایرانی آشنا و پرونده‌ای درباره نقش روبات‌ها در آینده کاوش‌های فضایی باز شده است. همچنین ...

طراحی نسل جدید کاوشگرهای ایرانی

رئیس پژوهشکده سامانه‌های فضانوردی از طراحی و ساخت نسل جدید کاوشگرها با هدف برنامه‌ریزی برای اعزام سرنشین به زیر مدار زمین خبر داد و گفت: برای رسیدن به این هدف 5 پرواز را در دستور کار داریم. دکتر محمد ابراهیمی در مراسم افتتاحیه چهارمین دوره مسابقات کن‌ست ایران با اشاره به لزوم انجام کار تیمی و کسب تجربه در حوزه هوافضا اظهار داشت: پروژه های فضایی در قالب کار دانشجویی آغاز شده و در نهایت با تلاش مضاعف به یک محصول و نتیجه نهایی تبدیل می‌شود.

کاوشگر فضایی

کاوشگر فضایی سفینه‌ای بی سرنشین است که برای کاوش منظومه شمسی به فضا پرتاب می‌شود. کاوشگر حامل تجهیزات و دوربینهایی جهت گردآوری اطلاعات و ارسال آن به زمین بصورت علایم رادیویی است.

سفینه فضایی

کار بر روی یک سفینه فضایی از کجا شروع می‌شود؟ این کار از تعیین وظایفی که یک سفینه باید انجام دهد آغاز می‌گردد. دامنه این وظایف ، حجم و مشخصات وسایل علمی لازم برای نصب در آن را مشخص می‌کند.

آغاز به کار چهارمین دوره مسابقات کن‌ست ایران در سطح ملی

 

چهارمین دوره مسابقات کن‌ست ایران در سطح ملی با حضور 16 تیم از دانشگاه‌های مختلف کشور آغاز به کار کرد. این مسابقات در چندین مرحله طراحی شده که مرحله پایانی آن شامل رهاسازی کن‌ست‌ها از ارتفاع و آزمودن آنها است که با حضور شرکت‌کنندگان صورت می‌گیرد.

روسیه و چین طرح‌های جهش مشترک به فضا را می‌پرورانند

روسیه و چین قصد دارند جهش مشترکی جهت مطالعه فضا را انجام دهند.
به گفته‌ی لو زلیونی رئیس انستیتو تحقیقات فضایی آکادمی علوم روسیه دانشمندان دو کشور در ژانویه 2015 برنامه همکاری در این رشته را هماهنگ خواهند کرد. هر کدام دارای 15 - 20 پیشنهاد در باره آزمایش‌های مشترک دارد و باید این پیشنهادها را در یک برنامه‌ منسجم کرد.

هند ماهواره‌ خدماتی به فضا پرتاب مي‌کند

نارندرا مودی نخست وزیر هند روز چهارشنبه در نشست سران کشورهای منطقه در نپال اعلام کرد: دهلی‌نو قصد دارد به منظور ارائه خدمات به همه کشورهای جنوب آسیا ظرف دو سال ماهواره‌ای را به فضا پرتاب کند.

موتورهای فضایی یونی

دانشمندان برای پژوهش‌های فضایی و بررسی سیارات دوردست فضای بیرونی به فضاپیماهایی نیاز دارند که بتوانند فواصل بسیار زیاد را با کمترین هزینه ممکن طی کنند. شاید موتورهای یونی بتوانند فضاپیماها را به دوردست‌ترین نقاط ممکن هدایت کنند.

خیز روسیه برای تبدیل شدن به قدرت شماره یک فضایی

 

روسیه در نظر دارد تا در قالب برنامه‌ای درازمدت بار دیگر جایگاه و اعتبار گذشته‌اش به عنوان پیشگام اکتشافات فضایی را به دست آورد. آکادمی علوم روسیه با بیان این چشم‌انداز فضایی، از پروژه‌های جاه‌طلبانه برنامه فضایی فدرال روسیه خبر داد.

چین به‌ دنبال ارائه قوانین فضایی خود در سال ۲۰۲۰

آژانس فضایی ملی چین (سی‌ان‌اس‌آ CNSA)گفته‌است: چین همواره از قانون بین‌المللی فضا پیروی کرده و تلاش عظیمی برای معرفی قوانین خود تا سال ۲۰۲۰ دارد. ژو داژه مدیر سی‌ان‌اس‌آ اعلام کرد که چین هم‌اکنون سیاست‌ها و قوانینی را در مدیریت پرتاب‌های فضایی داخلی، ثبت اشیا فضایی و کاهش و جلوگیری از تولید زباله‌های فضایی در طی کارگاه قانون فضا در سال 2014، تنظیم کرده‌ است.

گزارش اعزام فضاپیمای سایوز به ایستگاه فضایی بین‌المللی

 

بامداد روز دوشنبه، سه فضانورد تیم جدید فضانوردان ایستگاه بین‌المللی فضایی به همراه فضاپیمای روسی با نام Soyuz TMA-15M که به وسیله راکت فضاپیمایی با همین نام حمل می شد، به مدار زمین فرستاده شد.

پایگاه‌های فضایی فراموش‌شده‌ی ناسا+تصاویر

یک عکاس آمریکایی در مدت 25 سال با سفر به مناطق مختلف این کشور، مجموعه تصاویری از سایت‌های فضایی متروکه ناسا تهیه کرده است.
به گزارش ایسنا، این سایت‌های پرتاب فضایی که تا چند دهه قبل برای انجام مأموریت‌های مهم فضایی از جمله انتقال فضانوردان به مدار زمین مورد استفاده قرار گرفته بودند، اکنون به مکان‌هایی متروک و فراموش‌ شده تبدیل شده‌اند.

برنامه کاربردی کاوشگر خورشیدی (Solar Explorer) ویژه‌ی تلفن همراه+دریافت فایل

با استفاده از این نرم‌افزار که رزولوشن اچ دی نیز دارد می‌توانید اجرام آسمانی را در منظومه شمسی مشاهده کرده و اطلاعات کاملی در خصوص هریک از آن‌ها به دست آورید.

سه فضانورد عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی شدند+تصاویر

 

سه فضانورد روسی، آمریکایی و ایتالیایی با فضاپیمای سایوز روسیه به ایستگاه فضایی بین‌المللی اعزام شدند.
این فضانوردان برای یک ماموریت شش‌ماهه، ساعاتی پیش با فضاپیمای سایوز از پایگاه فضایی بایکونور قزاقستان به ایستگاه فضایی بین المللی عزیمت کردند.

ریزماهواره‌ها

این روزها کاربرد ماهواره‌ها در زندگی روزانه انکارناپذیر شده‌ است. از ارتباطات گرفته تا کاربردهای پزشکی همه با فناوری فضایی ممکن شده و یا بهبود یافته‌اند. در این میان، میکرو/نانوماهواره‌ها به علت امکان ساخت و پرتاب راحت، سریع و ارزان‌ و به علت کم وزن بودن، به طور خاص در دو سال اخیر رشد چشم‌گیری داشتند.

جی‌پی‌اس (GPS) چیست؟

سامانه‌ی موقعیت‌یاب جهانی (جی‌پی‌اس) به سامانه‌ای متشكل از 28 ماهواره اطلاق می شود كه هر یك از آنها با قرار گیری در یك آرایش مثلثی (3 تایی) می توانند قسمتی از كره زمین را تحت پوشش قرار داده و ناوبری نمایند.

پرتاب نخستین هواپیمای فضایی اروپا به فضا

به گزارش ایسنا، این خبر را شرکت «فضایی آریان» پس از تاخیر سه‌ماهه به دلیل تنظیم برنامه پرواز این ماموریت اعلام کرد. این سامانه بدون‌سرنشین که به اندازه یک خودرو است، توسط موشک سبک اروپا به نام «وگا» (Vega) و طی پروازی 100 دقیقه‌ای به مدار پایین زمین فرستاده می‌شود و در آنجا طرح‌هایی را برای ساخت نوعی سامانه فضایی شاتل‌مانند و قابل استفاده دوباره ارائه می‌دهد.

مديريت خلاق در برنامه‌هاي پهپادي دارپا+دریافت نسخه‌ الکترونیکی

نویسنده: Jeffrey A. Drezner
مترجم: امير توكلي كاشي
تهیه‌کننده: موسسه رها، راهبرد فردا
سال انتشار: 1385

سياست‌هاي مالي و حمايتي در صنعت هواپيماسازي غيرنظامي+دریافت نسخه‌ الکترونیکی

نویسنده: امیر توکلی کاشی
تهیه‌کننده: موسسه رها، راهبرد فردا-تهیه شده برای شرکت هواپیماسازی ایران (هسا)
سال انتشار: 1388

تبلیغات
گپ جی پی تی -  چت جی پی تی 4o پلاس
خرید و قیمت محصولات برند دی جی آی DJI
فناوری چاپ سه‌بعدی - پرینت سه‌بعدی در هوافضا - پرینتر سه‌بعدی
پهپاد - ربات پرنده - کوادکوپتر - مولتی کوپتر - درون
خودرو پرنده - ماشین پرنده- تاکسی هوایی - ایر تاکسی - خودرو هوایی - اتومبیل پرنده
فهرست پادکست‌های مرتبط با هوانوردی، فضا و هوافضا
خرید و قیمت محصولات برند دی جی آی DJI
کتاب دانستنی های علم پرواز - علیرضا علی حسینی - دیجی کالا
خرید تلسکوپ
صفحه اینستاگرام پورتال هوافضای ایران (ایران هوافضا)
کانال تلگرام پورتال هوافضای ایران (ایران هوافضا)
کتاب پرواز، تاریخ کامل هوانوردی
دیکشنری هوانوردی و هوافضا چکاوک
مرجع کامل سنسور ها، ابزار دقیق و سیستم های اندازه گیری
دیوار هوافضا
ایران سرور - خرید هاست دامین سرور هاست ابری
دستیار هوش مصنوعی AvalAi
خرید و قیمت محصولات برند دی جی آی DJI