متلب (MATLAB)
متلب (به انگلیسی: MATLAB) یک محیط نرمافزاری برای انجام محاسبات عددی و یک زبان برنامهنویسی نسل چهارم است. متلب برای گروههای مختلف مهندسان رشتههای مختلف از جمله مهندسی برق، مکانیک، هوافضا، رایانه و... کاربرد بسیاری دارد.
نرمافزار اِن ایکس (NX)
نرمافزار اِن ایکس (NX) که پیشتر یونیگرافیکس (Unigraphics) نامیده میشد، محصول شرکت زیمنس پی ال ام آمریکا (شاخه نرمافزاری و اتوماسیون شرکت زیمنس آلمان)، یکی از توانمندترین نرمافزارهای جامع طراحی به کمک رایانه، مهندسی به کمک رایانه و ساخت به کمک رایانه است.
نخستین جشنواره ملی ایدههای فضایی
با توجه به پیشرفتهای کشور عزیزمان ایران در حوزههای گوناگون علمی و پژوهشی و حضور پررنگ جوانان در این عرصه، سازمان فضایی ایران در نظر دارد با توجه به پتانسیلهای موجود در صنعت فضایی، نخستین جشنواره ملی در خصوص ایدههای برتر در حوزه فضا را در مهرماه سال 93 برگزار نماید.
برای آگاهی بیشتر میتوانید به تارنمای سازمان فضایی ایران به نشانی www.isa.ir مراجعه نمایید.
ارائه کارگاه آموزشی در حاشیه همایش ایمنی در حمل و نقل هوایی
بیست و دو عنوان کارگاه آموزشی توسط اساتید و کارشناسان برجسته صنعت هوایی در حاشیه نخستین کنفرانس ایمنی در حمل و نقل هوایی ارائه خواهد شد. به شرکتکنندگان در این دورهها مدرک معتبر سازمان هواپیمایی کشوری اعطا میشود. فهرست عناوین و مشخصات کارگاه ها در ادامه آمده است. علاقهمندان میتوانند برای آگاهی بیشتر با شماره تلفن 02177263343 تماس حاصل نمایند.
نخستین همايش ايمني در حمل و نقل هوايي
نخستین همايش ايمني در حمل و نقل هوايي در تاریخ ۳ و ۴ تير ۱۳۹۳ توسط سازمان هواپمايي كشوري با مشاركت شركتها ، انجمن ها و مراكز علمي و تخصصي صنعت هواپيمايي برگزار ميشود. در اين همايش، كارگاه هاي آموزشي تخصصي توسط صاحب نظران و خبرگان هوافضايي ارايه خواهد شد.
نشریه علمی-پژوهشی مهندسی هوانوردی
دورهی انتشار: دوفصلنامه
موضوع: علمي-پژوهشی (فنی مهندسی)
صاحب امتياز: دانشگاه علوم و فنون هوایی شهید ستاری
نشریه «پیشرانش هوافضایی»
چاپ دستاوردهای علمی-پژوهشی در نشریه «پیشرانش هوافضایی»
انجمن مهندسی پیشرانش هوافضایی ایران
انجمن مهندسی پیشرانش هوافضایی ایران به منظور گسترش و پیشبرد و ارتقای علمی علوم و فناوری هوافضای کشور درحوزه پیشرانش و توسعه کیفی نیروهای متخصص و بهبود بخشیدن به امور آموزشی و پژوهشی در این زمینه با همت جمعی از اساتید و متعهدان دانش در سال ۱۳۸۹ به تائید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری رسید.
سومین کنفرانس انجمن پیشرانش هوافضایی ایران
سومین کنفرانس انجمن پیشرانش هوافضایی ایران با همکاری دانشگاه صنعتی مالک اشتر-اصفهان، شاهینشهر، مجتمع دانشگاهی مکانیک و هوافضا در تاریخ ۳۰ مهر و ۱ آبان ۱۳۹۳ برگزار میگردد.
نخستین کنفرانس ملی ناوبری
نخستین کنفرانس ملی ناوبری به همت دانشگاه صنعتی شریف، پژوهشکده علوم و فناوری شهید کاظمی در بهمن 1393 برگزار میشود.
نخستین کنفرانس ملی ناوبری - بهمن 93
امروزه سنسورها و تجهیزات متنوعی به منظور اندازهگیری شتاب، موقعیت مرکز جرم و سرعت زاویهای یک جسم وجود دارد. یکی از حوزههای بسیار مهم در زمینه ناوبری که در کاربردهای عملی و صنعتی همچون صنعت هوافضا بسیار مورد توجه است، استفاده مناسب از این تجهیزات و خروجی سنسورهای مختلف برای تعیین موقعیت و جهتگیری در لحظههای مختلف از حرکت جسم است.
آشنایی با دیوار صوتی
دیوار صوتی (sound barrier) اصطلاحی است که در پرواز با سرعت حدود صوت و فراصوت مطرح میشود.
سامانههای ترمز هواپیما
پیشرفتهای به وجود آمده در فناورب مواد، روشهای طراحی و آزمونهای بعد از ساخت موجب گردیده که در کیفیت و کارایی ترمزهای هواپیماهای جت امروزی به طور چشمگیری بهبود حاصل شود و بدون اینکه فضای بیشتری را اشغال کند دارای وزن کمتری نسبت به ترمزهای قدیمی باشد.
دانشکده صنعت هواپیمایی کشوری
اين دانشکده برنامههاي آموزشي آكادميك خود را همسو با وزارت علوم، تحقيقات و فناوري و با توجه به نیازمندیهای صنعت هوانوردی اجرا مي نمايد و در حال حاضر در 4 رشته اصلی تعمير و نگهداري هواپيما، مراقبت پرواز، الكترونيك و مخابرات و در مقاطع کاردانی و کارشناسی دانشجو میپذیرد.
همایش حمل و نقل هوایی ایران، آسیبشناسی و چالشها
همایش «حمل و نقل هوایی، آسیبشناسی و چالشها» در تاریخ 30 و 31 اردیبهشت ماه 93 به همت انجمن علمی حمل و نقل هوایی برگزار میشود.
همایش حمل و نقل هوایی ایران، آسیبشناسی و چالشها
همایش «حمل و نقل هوایی، آسیبشناسی و چالشها» در تاریخ 30 و 31 اردیبهشت ماه 93 به همت انجمن علمی حمل و نقل هوایی برگزار میشود.
از محورهای این همایش مدیریت، اقتصاد و بهرهوری، طراحی و برنامهریزی، سوانح و حوادث، تحریم و محدودیتها، خصوصیسازی و مشتریمداری، بازارگرایی، بهداشت و پزشکی هوایی است.
فراخوان پژوهشهای مشترک علمی در پرتاب کاوشگرهای فضایی ایران
پژوهشکده سامانههای فضانوردی قصد دارد بخشی از کاوشگرهای فضایی را به محمولههای علمی ـ اکتشافی اختصاص دهد تا با بررسی جنبههای مختلف توسعه علوم فضایی، زمینه انجام پژوهشهای مشترک علمی را با دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی کشور در حوزه فضا و دیگر حوزههای علمی مرتبط فراهم کند. برای آگاهی بیشتر و شیوهی تنظیم پیشنهادیه (پروپوزال) به فایل راهنمای تنظیم پروپوزال (اینجا) و یا به نشانی www.ari.ac.ir مراجعه نمایید.
معرفی فعالیتهای فضانوردی به آیندهسازان
پژوهشکده سامانههای فضانوردی اشاعه فرهنگ فضایی ایران و ضرورت آشنایی و دستیابی به فناوری فضایی را در میان سطوح مختلفی علمی، دانشگاهی، دانشآموزی در دستور کار خود قرار داده است. به این منظور هر ساله با اجرای مراسم هفته جهانی فضا (برای جوانان و نوجوانان)، کارشناسان متخصص را به مراکز علمی، دبیرستانها، و نمایشگاههای متعدد اعزام میکند تا با ارائه سمینارهای علمی متعدد این قشر از جامعه را با فناوریهای روز جهان و ایران آگاه سازد.
انجمن بینالمللی حمل و نقل هوایی، یاتا (IATA)
انجمن حمل و نقل بین المللی هوایی در سال ۱۹۴۵ توسط بسیاری از شرکتهای هوایی برای حل مسائل و مشکلاتی که در اثر گسترش سریع حمل و نقل هوایی در پایان جنگ جهانی دوم به وجود آمده بود بنیان نهاده شد.
سازمان بینالمللی هواپیمایی کشوری، ایکائو (ICAO)
سازمان بینالمللی هواپیمایی کشوری، ایکائو (ICAO) در سال ۱۹۴۷ بر اساس پیمان شیکاگو به عنوان بخشی از سازمان ملل متحد پایهگذاری شد. مرکز آن در مونترال کانادا است.
سازمان هواپیمایی کشوری (CAA)
سازمان هواپیمایی کشوری (CAA) یک سازمان دولتی ایران است که وظیفهٔ سیاستگذاری، برنامهریزی، تدوین آییننامهها و استانداردها، انتخاب و ساماندهی ناوگان هوایی کشور، ساخت و گسترش فرودگاههای کشور و عقد قراردادهای بینالمللی در امور حمل و نقل هوایی را به عهده دارد، و به عنوان طرف ایرانی ایکائو شناخته میشود.
پایگاه اطلاعرسانی صنعت هواپیمایی کشور
برای ورود به پایگاه اطلاعرسانی صنعت هواپیمایی کشور کلیک کنید.
ماهنامه فضانورد شماره 160 فروردین 1393
ماهنامه «خبرهای هوافضایی» با پیشینهای سیزده ساله در اطلاعرسانی جدیدترین خبرهای هوافضایی، از بهمن ماه ۱۳۹۱ با محتوایی غنیتر و ظاهری آراستهتر با نام «فضانورد» در اختیار خوانندگان قرار گرفت. این ماهنامه وابسته به پژوهشکده سامانههای فضانوردی (پژوهشگاه هوافضای سابق) است. برای دریافت این ماهنامه کلیک کنید.
زبان برنامهنویسی فرترن (FORTRAN)
فرترن یا فورترن (FORTRAN مخفف FORmula TRANslation) زبان برنامهنویسی مفسری است (ایستای کامپایل شده). زبان برنامهنویسی فورترن زبانی ساده و محاسباتی است و پروژههای بسیاری از رشتههای فنی مهندسی [بهویژه هوافضا] به کمک این زبان نوشته و اجرا شدهاست.
ستاد توسعه فناوری و صنایع دانشبنیان هوایی و هوانوردی
ستادهای توسعه فناوری و صنایع دانشبنیان هوایی، دریایی، و همچنین مرکز ملی فضایی به انضمام فعالیتهای مربوط به توسعه فناوریهای ریلی و جادهای، در قالب ستاد توسعه فناوریهای حوزه فضایی و حملونقل پیشرفته پیگیری خواهد شد.
انتشارات اندیشگاه فناوریهای نوین ناشر تخصص حوزه هوافضا و هوانوردی
این انتشارات توسط شبکه متخصصان ارشد هوافضا و هوانوردی اداره میشود.
بیست و هفتمین نمایشگاه کتاب تهران، مصلای تهران، سالن بیست و یک ناشران دانشگاهی، غرفه پنجاه و یک
دهم تا بیستم اردیبهشت ماه 1393
ده صبح تا هشت بعدازظهر
کتب، نشریات و فیلمها دارای تخفیف نمایشگاهی
کمیته دائمی تشعشعات فضایی
كميته دائمی تشعشعات فضايی به منظور تبیین سیاست های کلان در زمینه تشعشعات فضایی حول فعالیتهای پژوهشی هوافضایی تشکیل گردیده است و هدف از تشکیل آن آشنايی و ايجاد زمينههای همكاری و تعامل به منظور ارتقای سطح دانش پژوهشگران فضایی در زمینه تشعشعات فضایی مخرب و سیاستگذاری اهداف علمی و راهبردی در این حوزه می باشد.
کاوشگر پژوهش، پژوهشکده سامانههای فضانوردی
«کاوشگر پژوهش»، جدیدترین دستاورد از طرح کاوشگرهای فضایی ایران است. پیش از این، پژوهشگران و محققان ایرانی توانستهاند در بازة سالهای 1385 تا 1391، 7 کاوشگر تماماً ایرانی را با موفقیت به فضا پرتاب و آزمایش کنند.
ششمین دوره مسابقات دانشآموزی-دانشجویی هوافضا دانشگاه امیرکبیر
ششمین دوره مسابقات ملی دانشآموزی-دانشجویی هوافضا در سال 93 توسط دانشکده هوافضا دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار میشود. مهلت نامنویسی در این مسابقات تا پایان فروردین 93 تمدید شده است.
پژوهشهای زیست فضایی
توسعه دانش بشری در حوزه زیستفضایی دستاوردهای زیادی برای سفرهای فضایی در بر داشته است و نقش حیوانات به عنوان نخستین مسافران فضا بر کسی پوشیده نیست. البته مطالعات زیستی در فضا منحصر به حضور حیوانات در فضا نیست و بخش زیادی از پژوهشها بر روی گیاهان، سلولها و سایر ارگانیسمهای زیستی صورت میپذیرد.