آشنایی با کاوشگر فضایی
کاوشگر فضایی عبارت است از محموله علمیـپژوهشی که به وسیله یک پرتابکننده به فضا انتقال مییابد و ضمن ارسال و مخابره نتایج، در بازگشت به زمین، بازیابی و نتایج آزمایشهای علمی و تحقیقاتی از آن استخراج میشود.
پژوهشکده مواد و انرژی، پژوهشگاه فضایی ایران
پژوهشکده مواد و انرژی از پژوهشکده های پژوهشگاه فضایی ایران است که در اصفهان قرار دارد. حوزه های ماموریتی این پژوهشکده در مواد و فناوریهای ساخت و شکل دهی، مولدهای انرژی، آشکارسازها و ماشین آلات و تجهیزات ویژه است.
پژوهشکده مکانیک، پژوهشگاه فضایی ایران
این واحد پژوهشی در سال ۱۳۶۵ با هدف تامین بخشی از نیازهای فنی و مهندسی صنایع کشور و ارائه خدمات به این بخش ها به عنوان مرکز در شیراز تاسیس شده و وابسته به پژوهشکده مهندسی وزارت جهاد کشاورزی بوده که در سال ۱۳۸۹ به سازمان فضایی ایران منتقل شده و اکنون از پژوهشکده های وابسته به پژوهشگاه فضایی ایران است.
پژوهشکده رانشگرهای فضایی، پژوهشگاه فضایی ایران
مرکز تحقیقات مهندسی در آذربایجان شرقی از سال ۱۳۶۴ فعالیت خود را آغاز نمود. این مرکز در سال ۱۳۹۰ در پژوهشگاه فضایی ایران با عنوان پژوهشکده رانشگرهای فضایی ارتقاء یافته و ادامه فعالیت می دهد.
پژوهشکده سامانههای ماهواره، پژوهشگاه فضایی ایران
پژوهشکده تحقیقات فضایی در سازمان فضایی ایران، با مجوز شورای گسترش آموزش عالی، به منظور پاسخ گویی به بخشی از نیازهای پژوهشی کشور در زمینه فناوریهای فضایی در سال ۱۳۸۶ راه اندازی شد و اینک با عنوان پژوهشکده سامانههای ماهواره در پژوهشگاه فضایی ایران فعالیت دارد.
پژوهشکده سامانههای حمل و نقل فضایی، پژوهشگاه فضایی ایران
این پژوهشکده از سال ۱۳۶۲ در عرصههای مختلف علمی و فنی به اجرای پروژههای متنوع کاربردی در راستای نیازهای ملی فعالیت داشته و از سال ۱۳۸۹ به سازمان فضایی ایران انتقال یافته است. پژوهشکده سامانههای حملونقل فضایی در حال حاضر یکی از پژوهشکدههای سیستمی پژوهشگاه فضایی ایران می باشد.
ماهنامه فضانورد
دورهی انتشار: ماهنامه
زبان: فارسي
صاحب امتياز: پژوهشکده سامانههای فضانوردی، پژوهشگاه فضایی ایران
پژوهشگاه فضایی ایران
این پژوهشگاه که در بدو تشکیل در ذیل سازمان فضایی ایران شروع به فعالیت کرده است، از بهمن ۱۳۹۳ بر اساس ابلاغیه شورای عالی اداری، به وزارت ارتباطات و اطلاعات منتقل و به فعالیت خود در این وزارت ادامه می دهد.
مسابقات دانشآموزی و دانشجویی طراحی و ساخت سامانههای هوافضایی
قطب علمی سامانههای هوافضایی وابسته به دانشکده مهندسی هوافضای دانشگاه شریف هرساله مسابقات دانشآموزی و دانشجویی با عنوان طراحی و ساخت سامانههای هوافضایی را برگزار میکند. دانشآموزان و دانشجویان علاقهمند میتوانند از طریق وبگاه این مسابقات به نشانی http://www.asdc.ir/fa پیگیر برگزاری مسابقات و شیوهی نامنویسی در آن باشند.
مرکز تحقیقات قابلیت اطمینان، پژوهشکده سامانههای فضانوردی
با توجه به نیاز روز افزون و لزوم ایجاد مرکزی برای جذب نخبگان و ارائه خدمات فنی و مهندسی به مراکز علمی و صنعتی کشور، پژوهشکده سامانههای فضانوردی اقدام به تاسیس مرکز تحقیقات قابلیت اطمینان نموده است.
چهارمین دوره مسابقات ملی کن ست ایران
چهارمین دوره مسابقات کنست ایران، نیمه دوم مهرماه سال ۱۳۹۳، توسط پژوهشکده سامانههای فضانوردی وابسته به پژوهشگاه فضایی ایران برگزار میگردد. نامنویسی چهارمین دوره مسابقات کن ست ایران از اول اسفندماه ۱۳۹۲ آغاز شده و مهلت آن تا ۲۳ فروردین ماه ۱۳۹۳ خواهد بود.
چهارمین دوره مسابقات ملی کن ست ایران
چهارمین دوره مسابقات کنست ایران، نیمه دوم مهرماه سال ۱۳۹۳، توسط پژوهشکده سامانههای فضانوردی وابسته به پژوهشگاه فضایی ایران برگزار میگردد. نامنویسی چهارمین دوره مسابقات کن ست ایران از اول اسفندماه ۱۳۹۲ آغاز شده و مهلت آن تا ۲۳ فروردین ماه ۱۳۹۳ خواهد بود.
قطب علمی مهندسی هوافضای محاسباتی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر
قطب علمی مهندسی هوافضای محاسباتی دانشکده مهندسی هوافضا دانشگاه صنعتی امیرکبیر، درسال 1385 به تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری رسید. این قطب، نخستین و تنها کرسی قطب علمی کشور در رشتهی مهندسی هوافضا میباشد.
قطب علمی سامانههای هوافضایی، دانشگاه صنعتی شریف
قطب علمی سامانه های هوافضایی یکی از نهادهای متخصص و تراز اول کشور در طراحی و ساخت سامانه های هوافضایی است که با تلاشها و پیگیریهای فراوان گروهی از اساتید دانشکده مهندسی هوافضای دانشگاه صنعتی شریف در سال ۱۳۸۸ تأسیس و پا به عرصه وجود نهاد.
جشنواره کارگاههای آموزشی هوافضا-فرصتی برای دانشجویان و علاقهمندان هوافضا
برای آگاهی بیشتر میتوانید به پایگاه اینترنتی سیزدهمین کنفرانس انجمن هوافضای ایران مراجعه نمایید.
برای مشاهده «فايل چکيده» و «سرفصلهاي کارگاهها» بر روی آن کلیک کنید.
به شرکتکنندگان در کارگاهها، گواهي انجمن هوافضاي ايران داده ميشود.
ماهنامه صنایع هوافضا، شماره 94، دی ماه 92
در این شماره می خوانید: آیا سرعت مهمتر از پنهانکاری می شود؟ - تلاش روسیه برای منع صادرات موتور راکتی به آمریکا - مخازن سوخت مایع را سبک تر کنیم - چهارمین نمایشگاه توانمندی های صنایع هوافضایی ایران - لبه های دانش و فناوری هوافضای جهان در سال 2013 - دفاع از کروز - گزارشی از سیزدهمین نمایشگاه هوافضای دبی - فراخوان سیزدهمین کنفرانس انجمن هوافضای ایران - موشک کروز خا-55
سیزدهمین کنفرانس انجمن هوافضای ایران
دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران در راستای رشد و ارتقای علوم و فناوری هوافضای کشور، سیزدهمین کنفرانس انجمن هوافضای ایران را در اسفند ماه 1392 برگزار مینماید.
سیزدهمین کنفرانس انجمن هوافضای ایران
دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران در راستای رشد و ارتقای علوم و فناوری هوافضای کشور، سیزدهمین کنفرانس انجمن هوافضای ایران را در اسفند ماه 1392 برگزار مینماید. برای آگاهی بیشتر میتوانید به تارنمای کنفرانس به نشانی www.aero2014.ias.ir مراجعه نمایید.
نخستین همایش و نمایشگاه تخصصی فناوریهای نوین سنجش از دور، نقشهبرداری و تصویربرداری هوایی
نخستین همایش و نمایشگاه تخصصی فناوریهای نوین سنجش از دور، نقشهبرداری و تصویربرداری هوایی، در تاریخ 14 و 15 آبان 1392 در سالن جابربن حیان دانشگاه صنعتی شریف برگزار میشود. برای آگاهی بیشتر میتوانید به تارنمای www.aerialmapping.ir مراجعه نمایید.
.
چهارمین نمایشگاه ملی توانمندیهای صنایع هوایی و فضایی ایران
چهارمین نمایشگاه ملی توانمندیهای صنایع هوایی و فضایی ایران به همت اتحادیه صنایع هوایی و فضایی ایران از مورخ 5 تا 8 آذر ماه 1392 در مصلای بزرگ امام خمینی (ره) تهران برگزار خواهد شد. برای آگاهی بیشتر میتوانید به تارنمای www.tehranairshow.ir مراجعه نمایید.
ماهواره«شریف»در صف پرتاب سازمان فضایی ایران
دریافت نرمافزار ++Notepad
با این نرمافزار آسانتر برنامهنویسی کنید.
نرم افزار کتیا (CATIA)
هنگامی که وارد محیط کاری نرمافزار CATIA میشوید، با فهرستی از برنامههای متفاوت روبرو میشوید که آموختن هرکدام از آنها لازمهی یادگیری تخصص خاصی میباشد. پس باید تا کنون متوجه شده باشید که آموختن نرمافزار CATIA به طور کامل امکانپذیر نمیباشد و افراد گوناگون هر کدام در زمینهی کاری و تخصصی خود میتوانند بخشی از نرمافزار را فرا بگیرند.
«کنجکاوی» پرتره خود را از مريخ مخابره کرد/ دانشمند ناسا: مریخ، شبیه خانۀ ما «زمین» است
مسئولان هدایت کاوشگر سازمان ملی هوافضای آمریکا، ناسا با نام «کیوریاسیتی» یا «کنجکاوی» از موفقیت عملیات فرود آن ابراز خشنودی کردند. این سازمان پس از دریافت نخستین تصاویر از مریخنورد «کنجکاوی» میگوید این سیاره همانندی بسیاری به زمین دارد. یکی از موضوعهایی که کارشناسان مأموریت دو و نیم میلیارد دلاری کاوشگر ناسا را مشغول کرده، تعیین مسیر بعدی حرکت آن بر سطح مریخ است. بعضی از دانشمندان ناسا می گویند که ممکن است در گذشته مریخ برای موجودات ذره بینی قابل زیست بوده باشد. منبع: انتخاب
نخستین دوره مسابقات سراسری پهپاد دانشجویی در شمالغرب
به منظور گسترش علوم وابسته به طراحي و ساخت وسايل پرنده، دانشگاه صنعتي مالک اشتر يک دوره مسابقه طراحي و ساخت هواپيماي بدون سرنشين را برگزار ميکند. این مسابقات در 15 بهمن 1391 دانشگاه صنعتی ارومیه برگزار میشود.
نخستین کنفرانس انجمن پیشرانش هوافضایی ایران
برای ارائهی دستاوردهای تحقیقاتی و ایجاد ارتباط بین پژوهشگران صنعتی و دانشگاهی و هماهنگی و همفکری و ارتقاء سطح دانش و فناوری در دو زمینهی تحقیقاتی سیستمهای پیشرانش هواپیما و حمل و نقل فضایی، اولین کنفرانس انجمن پیشرانش هوافضایی ایران در دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار میشود.
دوازدهمین کنفرانس انجمن هوافضای ایران
دوازدهمین کنفرانس انجمن هوافضای ایران در ۱۳۹۱ است به میزبانی دانشکدهی مهندسی هوافضا، دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلیتکنیک تهران) برگزار میشود. برای آگاهی بیشتر میتوانید به پایگاه اینترنتی کنفرانس به نشانی http://aero2013.ias.ir مراجعه نمایید. آخرین مهلت ارسال چکیده مقالات دوصفحهای ۳۰ مهرماه ۱۳۹۱ میباشد.
دوازدهمین کنفرانس انجمن هوافضای ایران
دانشکدهی مهندسی هوافضا، دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلیتکنیک تهران) میزبان دوازدهمین کنفرانس انجمن هوافضای ایران در ۱۳۹۱ است.
پژوهشكده علوم و فناوری فضا، دانشگاه صنعتی امیرکبیر
پژووهشکده علوم و فناوری فضا به منظور پاسخگویی به نیازهای کشور در زمینه طراحی، ساخت و کاربرد محصولات فضایی و اجرای پروژههای فضایی با تصویب شورای گسترش آموزش عالی با پشتیبانی سازمان فضایی ایران، در دانشگاه صنعتی امیرکبیر بنیان نهاده شد.
سومین دوره مسابقات دانش آموزي طراحی و ساخت سامانه هاي هوافضايي دانشگاه صنعتي شريف
سومین دوره مسابقات طراحی و ساخت سامانههای هوافضایی در بخش دانشآموزی به همت قطب علمی سامانههای هوافضایی دانشکدهی مهندسی هوافضا دانشگاه صنعتی شریف در آبان ماه ۱۳۹۱ برگزار میشود.