نخستین دوره مسابقه ایدههای نو، ارسال سرنشین به ارتفاع زیرمداری زمین
مجتمع هوافضاي دانشگاه صنعتي مالك اشتر با پشتیبانی ستاد توسعه فناوري هوافضا «نخستین دوره مسابقه ایدههای نو، ارسال سرنشین به ارتفاع زیرمداری زمین» را برگزار میکند. آخرین مهلت ارسال ایدهها 10 مرداد 1391 است.
نخستین دوره مسابقه ایدههای نو، ارسال سرنشین به ارتفاع زیرمداری زمین
مجتمع هوافضاي دانشگاه صنعتي مالك اشتر با پشتیبانی ستاد توسعه فناوري هوافضا «نخستین دوره مسابقه ایدههای نو، ارسال سرنشین به ارتفاع زیرمداری زمین» را برگزار میکند. آخرین مهلت ارسال ایدهها 10 مرداد 1391 است. برای آگاهی بیشتر به پایگاه اینترنتی مسابقه به نشانی http://irasri.ir مراجعه کنید.
آزمایش نسل جدید موتورهای موشکی فالکون
شرکت خدمات فضایی خصوصی SpaceX آمریکا موفق شد نسل جدید موتورهای موشکی را برای موشک فالکون سنگین و فالکون 9 آزمایش کند. در آزمایشی که در کارخانه SpaceX انجام شد موتور Merlin 1D به آتش و شلیک کامل مورد نیاز برای ماموریتهای فضایی دست یافت. تولید آتش این موتور به مدت 85 ثانیه با 147 پوند نیروی رانش، بود؛ این میزان برای پرتاب یک موشک فالکون 9 کافی است.
شوالیه سفید ماهواره و توریست به فضا میبرد
شرکت ویرجین گلکتیک اعلام کرده قصد دارد همگام با پرتاب کشتی فضایی دو، یک محموله شامل ماهوارههای تجاری کوچک را نیز در مدار قرار دهد. ریچارد برنسون، مالک بیلیونر شرکت ویرجین گلکتیک اعلام کرد قصد دارد کار خود را در زمینه ماهواره های کوچک تجاری آغاز کند. وی همچنین اعلام کرد در جریان نمایشگاه هوایی که قرار است ماه آینده در بریتانیا برگزار شود تغییرات طراحی ایجاد شده در فضاپیمای توریستی خود با نام کشتی فضایی دو (SS2) را در معرض نمایش قرار خواهد داد. منبع: هیتنا
نخستین پرواز سرنشیندار به ایستگاه فضایی چین تا یک ماه آینده
رسانههای دولتی و سازمان پرواز فضایی سرنشیندار چین از برنامه پرتاب فضاپیما در نخستین مأموریت سرنشیندار به ایستگاه فضایی این کشور در نیمه ماه ژوئن خبر دادهاند.
یک موشک لانگمارچ 2F به انتقال سه فضانورد بر روی یک کپسول شنژو 9 برای نخستین الحاق فضایی سرنشیندار چین در ایستگاه فضایی کوچک تیانگونگ-1 خواهد پرداخت.
منبع: هیتنا
چشم فانتوم پرواز کرد
سرانجام هواپیمای هیدروژنی بدون سرنشین چشم فانتوم (PhantomEye) ساخت شرکت بویینگ نخستین پرواز آزمایشی خود را انجام داد و به مرحله پرواز پایانی نزدیکتر شد. این هواپیما در 1 ژوئن از مرکز پژوهشهای پروازی درایدن ناسا واقع در پایگاه هوایی ادواردز کالیفرنیا پرواز خود را آغاز کرد و تا ارتفاع 4080 پایی اوج گرفت و در مسیر سِیر (کروز) به سرعت 62 نات رسید. این پرواز در مجموع 28 دقیقه به طول انجامید ولی پس از فرود بر بستر یک دریاچه خشک، ارابههای فرود این هوایپما در اثر برخورد با حفرههای زمینی شکسته شد. منبع: هیتنا
برتری مولفههای انسانی یا ضعف هواپیماهای بدون سرنشین؟
هدف از ساخت هواپیماهای بدون سرنشین حذف عامل انسانی از نبردهای هوایی و عملیاتهای تجسسی و در کل کاهش خطرات احتمالی برای خلبانان بوده است. اما آیا هواپیماهای بدون سرنشین می توانند هواپیماهای سرنشیندار را حذف کرده و جایگزین مطمئنی برای آنها باشند؟
مدلسازی و شبیهسازی دینامیک وسایل هوافضایی
نویسنده: پیتر اچ زیبفل
برگردان: دکتر فریبرز ثقفی، مهندس محمد فتحی
ناشر: موسسه انتشارات علمی دانشگاه صنعتی شریف
قطع: وزیری
نخستین كنفرانس ماهواره براي توسعه پايدار
اولين كنفرانس ماهواره براي توسعه پايدار در مهر ماه 91 توسط قطب علمي مخابرات دانشگاه صنعتي اميركبير (پلیتکنیک تهران) برگزار ميشود.
رونمایی از هواپیمای جت دوربرد سسنا
شرکت هواپیماسازی سسنا، جت اداری دوربرد خود را در نمایشگاه هوانوردی اداری اروپا (EBACE) به نمایش گذاشت. این جت اداری که Citation Longitude نام دارد در حالی در سوییس به نمایش در آمد که ویژگیهای جالبی در کابین خلبان خود از جمله کنترل لمسی از طریق یک نمایشگر را دارد. نیازمندیهای لازم برای انجام پروازهای میانقارهای در بردهای بالا بر روی این هواپیما قرار داده شده است. این پرنده که دارای ابعادی میانی است، بردی در حدود 4000 مایل را دارد و میتواند به سرعت کروز (سِیر) بیشینهای برابر 490 نات برسد، همچنین این هواپیما میتواند به عدد ماخ 0.86 در سرعت بیشینه خود برسد. منبع: هیتنا
نخستین کنفرانس ملی آیرودینامیک و هیدرودینامیک
سازمان صنایع هوایی (پژوهشکده سازمان) و دانشکده هوافضای دانشگاه صنعتی شریف در نظر دارد اولین کنفرانس ملی آیرودینامیک و هیدرودینامیک را در نیمه دوم مهر ماه سال 1391 با مشارکت بخشهای مختلف هوایی و فضایی، دریایی و دانشگاهها برگزار نماید.
پژوهشکده شهید رضایی دانشگاه صنعتی شریف
پژوهشکده شهید رضایی در سال 1378 بنیاد گذاشته شد. انجام فعالیتهای پژوهشی و صنعتی جهت بینیاز ساختن کشور در زمینههای گوناگون و کمک به برقراری ارتباط درست میان صنعت و دانشگاه و آماده کردن نیروهای تحصیلکرده جوان برای ورود به محیط کار، از جمله ماموریتهای این پژوهشکده میباشد.
سومین دوره مسابقات طراحی و ساخت هواپیمای بدون سرنشین
دومين دوره مسابقه طراحي و ساخت هواپيماهاي بدون سرنشين همانند دورههای پیشین برگزار میشود. مهلت نامنویسی در این مسابقات 30 اردیبهشت تا 10 خرداد 1391 میباشد. پژوهشکده شهید رضایی دانشگاه شريف، ستاد هوافضا و سازمان صنایی هوایی از برگزارکنندگان این مسابقه هستند.
سومین دورهی مسابقات طراحی و ساخت هواپیمای بدون سرنشین
سومین دوره مسابقه طراحي و ساخت هواپیمای بدون سرنشین همانند دورههای پیشین برگزار میشود. مهلت نامنویسی در این مسابقه از 30 اردیبهشت تا 10 خرداد میباشد. پژوهشکده شهید رضایی دانشگاه شريف، ستاد هوافضا و سازمان صنایی هوایی از برگزارکنندگان این مسابقه هستند. برای آگاهی بیشتر میتوانید به وبگاه این مسابقات (www.iudc.ir) مراجعه کنید.
مرگ بزرگترین ماهواره اکتشافی زمین
ماهواره انویسات (Envisat) به عنوان بزرگترین ماهواره اکتشافی زمین با کاربردهای غیرنظامی برای یک مأموریت پنج ساله طراحی و ساخته شده بود؛ اما توانست طی 10 سال گذشته تصاویر بیمانندی از فراز زمین تهیه و مخابره کند. مقامات آژانس فضایی اروپا پس از گذشت یک ماه از خاموشی ماهواره انویسات با انتشار بیانیهای اعلام کردند که هیچ سیگنالی از ماهواره دریافت نشده است.
ارتقای هواپیماهای بدون سرنشین با سلاحی جدید
سلاح جدید که نوعی موشک هدایتشونده است با نام Shadow Hawk ساخت شرکت لاکهید مارتین از خانواده سلاحهای سری Shadow بوده که بسیار کوچک اما با تواناییهای بالا در نبردهای هوایی میباشد و میتواند گامی رو به جلو در نبردهای بدون سرنشین و رسیدن به سطح جدیدی از تواناییهای هواپیماهای بدون سرنشین در انجام ماموریتهای گوناگون باشد.
هواپیمای بدون سرنشین RQ-7B از سری هواپیماهای بدون سرنشین Shadow میباشد که در آزمایشهای اولیه به عنوان حامل موشک Hawk مورد استفاده قرار گرفته است. منبع: هیتنا
گزارش تصویری از هواپیماهایی با پیکربندی عجیب
همواره ایدهپردازی در زمینه شکل ظاهری یک هواپیما از اهداف شرکتهای هواپیماسازی بوده است، هواپیماها با پیکربندی ویژه از جمله مواردی است که توجه بسیاری را در جهان به خود معطوف کرده است.
دومین دوره مسابقات ملی کن ست ایران
با توجه به تجربه موفق برگزاری اولین دوره مسابقات کن ست ایران در سطح ملی، پژوهشگاه هوافضا تصمیم به برگزاری دور دوم مسابقات در سطح بینالمللی و با کیفیتی بهتر گرفت. این دوره از مسابقات شهریور ماه ۱۳۹۱ برگزار خواهد شد.
آزمایشگاه آیرودینامیک دانشکده هوافضا، دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی
پایهگذاری آزمايشگاه آموزشي-پژوهشی تونل باد از جمله فعاليتهاي انجام شده در گروه آيروديناميک دانشکده مهندسی هوافضا، دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی ميباشد.
آزمایشگاه تحقیقاتی احتراق و پیشرانش دانشکده هوافضا، دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی
آزمايشگاه احتراق و پيشرانش در سال ۱۳۸۶ فعاليت خود را با هدف طراحي، ساخت، شبيهسازي و تحليل تجربي سيستمهاي احتراقي و پيشرانشي جديد و توليد نرمافزارهاي مورد نياز در اين خصوص آغاز نمود.
آزمایشگاه هدایت، کنترل و سیستمهای دینامیکی دانشکده هوافضا دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی
آزمایشگاه تحقيقاتي هدایت، کنترل و سیستمهای دینامیکی در سال ۱۳۹۰ در جهت تأمین دانش فنی طراحی و تحلیل و تست سیستمهای دینامیکی که با صنعت مربوطه در تعامل است پایهگذاری شد.
انجمن علمی حمل و نقل هوایی
این انجمن با حضور جمعی از اساتید دانشگاه، مدیران، نخبگان و کارشناسان خبره صنعت حمل و نقل هوایی کشور پس از تصویب وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در اسفندماه سال 1388 به ثبت رسید.
زمان پرتاب كاوشگر۵ با میمون به فضا
رییس سازمان فضایی ایران از پرتاب كاوشگر۵ حامل موجود زنده (میمون) به فضا در نیمه نخست سال جاری خبرداد. حمید فاضلی در گفتوگو با ایرنا افزود: پرتاب موجود زنده به فضا در حقیقت مقدمهای خواهد بود جمهوری اسلامی ایران بتواند یك فضانورد ایرانی را تا پیش از سال ۱۴۰۰ به فضا بفرستد. وی اظهار کرد: پرتاب ماهواره فجر كه در سال گذشته به تعویق افتاد، امسال انجام خواهد شد.
عمود پرواز "آسپری" در خدمت غیر نظامیها
شرکت آگوستا وستلند پرندهای با نام AW609 را توسعه داده که میتواند در زمینههای شخصی، تجاری و دولتی روانه بازار شود. ساخت AW609 از سال 1996 آغاز شد و سرانجام پس از چند بار تغییر نام در نمایشگاه هوایی پاریس در سال 2011 این پرنده با نام AW609 (که مخفف نام دو شرکت آگوستا و وستلند است) در معرض نمایش قرار گرفت.
این پرنده که توانایی فرود عمودی و افقی را داراست و بیشتر تواناییهای یک بالگرد را نیز دارد، از دو موتور توربوشفت شرکت پرت اند ویتنی که هریک نیروی جلوبرندگی 1940 اسب بخار را تولید میکنند بهره میبرد و میتواند تا برد 700 مایل دریایی پرواز کند. منبع: هیتنا
شناختهشدهترین پهپادهای نظامی
هواپیماهای بیسرنشین بهخاطر پرواز طولانی و بیسروصدا در ارتفاع بالا استفادههای زیادی یافتهاند. با پیشرفتهترین هواپیماهای بیسرنشین که هماکنون یا (در آینده نزدیک) عملیاتی شدهاند، آشنا شوید.
طراحي موشكهاي بالستيك و سيستمهاي حامل ماهواره
نویسندگان: اسماعيل اسماعيلي طاهري
شمار صفحات: 306
ناشر: ناقوس (چاپ نخست 1388)
قطع: وزیری
تخصيص قابليت اطمينان
نویسندگان: دكتر مهدي كرباسيان، مهندس محمدمهدي قوچاني
شمار صفحات: 144
ناشر: ناقوس (چاپ نخست 1390)
قطع: وزیری
مهندسي فرودگاه
نویسندگان: حامد نیرومند
شمار صفحات: 80
ناشر: ناقوس (چاپ نخست 1389)
قطع: وزیری
جو زمين و اثرات آن بر امواج الكترومغناطيس
نویسندگان: دكتر اصغر ابراهيمي، مهندس نسيم محمديان، مهندس عاطفه سهرابي، مهندس شاپور كرامت
شمار صفحات: 184
ناشر: ناقوس (چاپ نخست 1390)
قطع: وزیری
سیستمهای سوخترسانی هواپیما
نویسندگان: فرشید بزمی، مهدی ثقفی
شمار صفحات: 152
ناشر: چرتکه (چاپ نخست 1390)
قطع: وزیری