«استقامت»، نام مریخنورد «مارس 2020» ناسا
مریخنورد «مارس 2020» ناسا از این پس با عنوان «استقامت» یا «پرسویرنس» (Perseverance) شناخته خواهد شد.
مریخنورد «مارس 2020» ناسا از این پس با عنوان «استقامت» یا «پرسویِرنس» (Perseverance) شناخته خواهد شد.
انتخاب نام مریخنورد جدید ناسا همچون گذشته با کمک دانشآموزان آمریکایی و در جریان یک مسابقه ملی انجام شد. این مسابقه سال گذشته آغاز شد و ۲۸ هزار نام پیشنهادی (به همراه توضیحی در رابطه با هر عنوان) از طرف دانشآموزان آمریکایی به این رقابت ارسال شد.
پس از آن ۱۵۵ نام پیشنهادی به مرحله نیمهنهایی رسیدند. در مرحله نهایی نیز ناسا از مردم خواست تا در رایگیری میان ۹ نام منتخب شرکت کنند. با این حال اما نام منتخب نهایی را Thomas Zurbuchen، یکی از مدیران ناسا، انتخاب کرد.
ناسا برای تقدیر از Alexander Mather، دانشآموزی که عنوان «استقامت» یا «پرسویرنس» (Perseverance) را پیشنهاد داده بود، هدیه جذابی در نظر گرفت. او در ماه ژوئیه به کیپ کاناورال کالیفرنیا سفر خواهد کرد تا پرتاب مریخنورد استقامت (پشتکار) را از نزدیک نظاره کند.
مریخنورد استقامت در فوریه سال ۲۰۲۱ در دهانه جزرو (Jezero Crater) فرود خواهد آمد. این ماموریت ۲/۵ میلیارد دلاری با هدف جستجوی نشانههای حیات در گذشته مریخ به سیاره سرخ اعزام خواهد شد.
دهانه جزرو میلیاردها سال پیش میزبان یک دریاچه و دلتای رودخانه بوده است و احتمالا در آن زمان شرایط مناسبی برای پشتیبانی از حیات داشته است. اکنون شاید مریخنورد استقامت بتواند نشانههایی از حیات در آن دوران را کشف کند.
مریخنورد پرسویِرنس با کمک هفت ابزار علمی قدرتمندش تلاش خواهد کرد تا این هدف را محقق کند. اما علاوه بر این مریخنورد پشتکار چند بار از مریخ نمونهبرداری خواهد کرد. نمونههایی که جمعآوری و ذخیره خواهند شد تا در ماموریتهای آینده برای بررسیهای بیشتر به زمین بازگردانده شوند. در صورتی که این پروژه عملیاتی شود دانشمندان خواهند توانست برای اولین بار نمونههای سیاره مریخ را در آزمایشگاههای مجهز زمینی بررسی کنند. نمونههای مریخ طبق برنامه فعلی و پس از انجام چند ماموریت توسط ناسا و سازمان فضایی اروپا در سال ۲۰۳۱ به زمین خواهد رسید.
مریخنورد پرسویرنس فعالیتهای دیگری را نیز در سطح مریخ انجام خواهد داد. این مریخنورد با کمک رادار به دنبال منابع یخ آب زیرزمینی خواهد گشت. منابعی که برای فضانوردانی که در آینده به مریخ سفر میکنند بسیار ارزشمند خواهد بود. یکی دیگر از ابزارهای این مریخنورد تلاش خواهد کرد تا برای اولین بار از جو رقیق و سرشار از دیاکسید کربن مریخ اکسیژن تولید کند.
فناوری دیگری که در این ماموریت آزمایش خواهد شد پرواز در آسمان مریخ است. در این ماموریت یک بالگرد کوچک به مریخ اعزام خواهد شد تا از زاویه دیدی متفاوت بتوانیم سیاره سرخ را نظاره کنیم.
مریخنورد استقامت در مجموع ۲۳ دوربین و دو میکروفن نیز به همراه خواهد داشت تا این بار صدا و تصویر مریخ را با کیفیتی بیش از گذشته دریافت کنیم.
منبع، با اندکی ویرایش
در ادامه بخوانید: مریخنورد ۲۰۲۰ ناسا، تیزبینترین ربات کاوشگر سیاره سرخ
20 فروردین ماه 1404
زنان ایرانی در فضا: سفیران افتخار، علم و الهام16 فروردین ماه 1404
چرا باید به مریخ سفر کنیم؟16 فروردین ماه 1404
فهرست نوشتارهای مرتبط با پهپادها و رباتهای پرنده3 فروردین ماه 1404
کارزارهای تبلیغاتی در صنعت هوانوردی: استراتژیها، نمونههای موفق و چالشها3 فروردین ماه 1404
بدن در گرانش صفر: تأثیرات اقامت طولانیمدت در فضا بر سلامت انسان2 فروردین ماه 1404
پایان موفق ماموریت کرو-9 اسپیسایکس: نجات و بازگرداندن فضانوردان استارلاینر بویینگ