بهمن 95؛ رقابت پایانی در پنجمین دوره مسابقات ملی کن ست ایران
مسابقات کن ست، سال گذشته به خاطر تغییرات ساختاری و مدیریتی و جابجایی از سازمان فضایی به وزارت علوم، دچار وقفه و برگزار نشد ولی امسال بعد از بزرگداشت روز ملی فضا (14 بهمن ماه 95) در نیمه دوم بهمن شاهد برگزاری رقابتهای نهایی این مسابقات خواهیم بود و برترینها نیز اوایل اسفند معرفی خواهند شد.
رئیس مرکز ملی فضایی ایران: افزایش امنیت و اقتصاد، هدف توسعهی کاربریهای فضایی
منوچهر منطقی رییس مرکز ملی فضایی ایران در خصوص اهداف مرکز ملی فضایی بیان کرد: هدف ما در راستاری توسعه کاربرهای فضایی، ایجاد امنیت و اقتصاد است و با توجه به اینکه محدودیت بودجه و منابع داریم سعی کرده ایم نگاهی کاملا کاربردی به این موضوع داشته باشیم.
ارائهی پانل تخصصی فضایی در «ششمین کنفرانس بینالمللی و دهمین کنفرانس ملی مدیریت فناوری»، آذر 95
پانل تخصصی مرکز ملی فضایی تحت عنوان همکاری های بین المللی جهت توسعه کاربری فناوری های فضایی با هدف توسعه اقتصادی کشور در ششمین کنفرانس بین المللی مدیریت فناوری ارائه می گردد.
آیا میتوان سیارکها را از مسیرشان منحرف کرد؟/ پروژه «آیدا» طرح مشترک ناسا و اِسا، جسورانهتر از روزتا
آژانس فضایی اروپا و ناسا فضاپیمای کوچکی را به فضا میفرستند تا ببینند اگر سیارکی در مسیر حرکت خود به کره زمین برخورد کند، چه اتفاقی رخ میدهد. برنامه آژانس فضایی اروپا در این طرح مشترک، «ماموریت برخورد به سیارک» یا «اِیم» نام دارد. این آژانس قرار است در اکتبر سال ۲۰۲۰ میلادی فضاپیمای «ایم» را به مجموعه سیارکهایی که «دیدیموس» نام دارند، بفرستد.
جدایی "سیگنوس" از ایستگاه فضایی بینالمللی
فضاپیمای سیگنوس شرکت اوربیتال ATK امروز (دوشنبه) با محمولهای از آزمایشات و تجربیات علمی از ایستگاه فضایی بینالمللی جدا شده و به زمین بازخواهد گشت. این فضاپیما در روز 16 اکتبر با همراه محمولهای 2300 کیلوگرمی از غذا، تدارکات و تجهیزات علمی به ایستگاه فضایی ملحق شده بود.
طولانیترین ماموریت فضانوردان چینی پایان یافت
دو فضانورد کشور چین پس از گذشت یک ماه، به طولانی ترین ماموریت فضایی خود در آزمایشگاه فضایی این کشور پایان داده و لحظاتی پیش به سلامت به زمین بازگشتند. فضانوردان امروز جمعه پس از آنکه مدتی را در سفینه فضایی سرنشیندار بسر برده بودند، توانستند ماموریت فضایی طولانی مدت خود را خاتمه دهند.
دفتر امور فضای ماورای جو سازمان ملل متحد (UNOOSA)
دفتر امور فضای ماورای جو سازمان ملل متحد (UNOOSA) که در شهر وین اتریش قرار دارد، در زمینه ترویج همکاریهای بینالمللی در حوزه اکتشاف و استفاده صلحآمیز از فضای ماورای جو و همچنین استفاده از علوم و فناوریهای فضایی برای توسعه پایدار اقتصادی و اجتماعی فعالیت میکند.
پایگاه سازمان ملل متحد برای ارائه اطلاعات فضایی بهمنظور مدیریت بلایا و واکنشهای اضطراری (UN-SPIDER)
این پایگاه در سال ۲۰۰۶ تحت نظر دفتر امور فضای ماورای جو سازمان ملل متحد آغاز به کار کرده و مسئولیت ارائه راهکارهای لازم برای رفع محدودیت کشورهای در حال توسعه در دستیابی به فناوریهای ویژه لازم در مدیریت بلایا و کاهش خطرات ناشی از آنها را بر عهده دارد.
رئیس مرکز ملی فضایی ایران: فضا را به زندگی روزمره مردم وارد میکنیم
منوچهر منطقی در خصوص مهمترین اولویتهای این مرکز در برنامه ۱۰ ساله دوم فضایی کشور، گفت: در آینده، فضا بخشی از زندگی مردم خواهد بود البته امروز هم جزیی از زندگی عادی مردم شده است و مرکز ملی فضایی قصد دارد مقوله فضا را وارد زندگی مردم و جامعه کند و از نگاه صرفا تخصصی و نظامی به آن بکاهد.
یافتن سرنخهایی از کاوشگری که 13 سال پیش به مریخ پرتاب شد
مریخنشین بیگل 2 در سال ۲۰۰۳ همراه با مدارگرد «مارس اکسپرس»، متعلق به آژانس فضانوردی اروپا (ESA)، راهی فضا شد اما دیگر هیچ اثری از آن یافت نشد و به یکی از رازهای عجیب تاریخ اکتشافات مریخ تبدیل شد.