به‌کارگیری فناوری چاپ سه‌بعدی در ساخت فضاپیماهای تازه‌ی بویینگ

کپسول فضایی «استارلاینر» بوئینگ، یکی از دو پروژه‌ای‌ است که به‌ احتمال زیاد بالاخره ناسا را از نیاز به فضاپیمای روسی سایوز برای اعزام فضانورد بی‌نیاز می‌کند. این کپسول که پس از بارها تعویق در زمان آزمایش، قرار است در ژوئیه 2018 به سمت ایستگاه فضایی بین‌المللی پرواز کند، حاوی 600 قطعه است که با استفاده از نوعی پلاستیک تازه اختراع و پرینتر سه‌بعدی ساخته شده‌اند.

دیگر هیچ هواپیمایی در اقیانوس گم نمی‌شود

مزیت‌هایی که این سیستم ایجاد می‌کند این است که نخست، هواپیماها با استفاده از این مکانیزم ناوبری می‌توانند در فاصله‌ای دقیق و کمتر از قبل با هواپیماهای دیگر قرار گیرند و به کمک دقت آن از برخوردها و خطرها اجتناب می‌شود. پس مجبور نیستند برای دوری از خطر، مسیر طولانی‌تر و مصرف سوخت بیشتر را متحمل شوند.

تلسکوپ‌های برخط در راه است/ در توسعه فناوری فضایی نباید هیجانی و سیاست زده عمل کرد

فناوری فضایی در نهایت کاربرد روی زمینش است که مهم است در نتیجه ماهواره های سنجشی برای ما همیشه مهم تر بودند. ما یک اداره کل سنجش داریم که فعالیت های زیادی انجام می‌دهد. به هر حال رفتن به فضا جذاب است ولی چون زمان‌بر است باید دنبالش بود ولی باید توجه کرد که آن هم باید یک کاربردی داشته باشد.

کاربردی شدن پژوهش‌ها و فناوری‌های فضایی کشور با کمک متخصصان داخلی/فعالیت بورسیه‌های پژوهشگاه در پروژه کشورهای عربی صحت ندارد

با وجود فراز و نشیب هایی که در چند سال اخیر به واسطه تغییر در تشکیلات فضایی کشور رخ داد، اما شاهد عملیاتی و کاربردی شدن پژوهش ها و فناوری های فضایی کشور به کمک متخصصان داخلی هستیم.

دوئل چین و هند در فضا

پیشرفت در عرصه فضایی و حضور در کهکشانها، چنان در ذهن و روح مسئولین این کشور ریشه دوانده که پشت اسکناس دو هزار روپیه‌ای جدید هندوستان تصویری نقش شده است که نشان دهنده بالاترین جاه‌طلبی این کشور در یافتن مکانی برای خود در بین ستارگان می باشد.

رئیس سازمان فضایی ایران: ثبت 19 نقطه مداری به نام ایران/آغاز ساخت ماهواره «پارس 1»

رئیس سازمان فضایی ایران از ثبت 19 نقطه مداری برای ایران خبر داد و گفت: علاوه بر آن با مشارکت دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان فرآیند طراحی و ساخت ماهواره «پارس 1» آغاز شده است.

رونمایی از دستاوردهای ملی در روز فناوری فضایی/۴ ماهواره در نوبت پرتاب

ایران در حالی امسال روز فناوری فضایی را در روز چهارشنبه، ۱۳ بهمن ماه برگزار می‌کند که قرار است از ماهواره‌های آماده پرتاب رونمایی کند. ماهواره «امید»، نخستین ماهواره ساخت ایران است که تمام تجهیزات آن در سازمان فضایی ایران طراحی و تولید شده ‌است.

تاثیر ریزماهواره‌ها در اقتصاد کشور

از مزیت های ریزماهواره‌ها این است که تولید با سرعت بالایی پیش می رود و از هزینه‌ها کاسته می‌شود چرا که ما از تولید یک ماهواره بزرگ به تعداد زیادی ماهواره کوچک و مشابه می‌رسیم که برای تولید آنها می‌توان یک تولید سریال راه اندازی کرد.

رییس مرکز ملی فضایی ایران: تحول اساسی در حوزه فضایی کشور تا ۳ سال آینده

در واقع حوزه فضایی کشور، مسیر جامعی را که کشورهای پیشرفته در آن حرکت رو به جلو دارند، انتخاب کرده است و در بخش علمی آن نیز خوب پیش می رویم، در بخش زیرساختی موقعیت متوسط داریم و در بخش کاربری آن نیز متوسط هستیم، اما با اقدامات صورت گرقته بخش کاربری در آینده به سرعت رشد خواهد کرد.

استفاده از حسگرهای گرمایی در سامانه‌های هوایی بدون سرنشین

یکی از شرکت‌های تولیدکننده حسگر، برای تقویت خود در بخش فناوری ‌نانو، اقدام به خرید شرکتی فعال در بخش سامانه‌های هوایی بدون سرنشین مبتنی بر فناوری‌ نانو کرده است. ترکیب فناوری دو شرکت می‌تواند منجر به تولید محصولات جدید شود.

مراسم بزرگداشت روز فناوری فضایی 13 بهمن ماه برگزار می شود

مراسم بزرگداشت روز فناوری فضایی، 13 بهمن ماه سال جاری  با حضور مقامات ارشد کشوری ،دانشمندان، متخصصین و فعالین حوزه فناوری فضایی  در محل سالن اجلاس سران و با شعار " فناوری فضایی، اقتصاد مقاومتی آینده ای توانمند" برگزار می شود.

فراخوان عمومی اولین رویداد ملی کسب و کار در حوزه فناوری فضایی

نخستین رویداد ملی کارآفرینی با کاربردهای عمومی فضا با عنوان «نوآوردگاه» با هدف توسعه کسب‌و‌کارهای نوپا در حوزه فناوری فضایی در 26 بهمن ماه سال جاری به مدت چهار روز توسط مرکز ملی فضایی ایران و با همکاری شرکت دانش بنیان «شزان» با حمایت ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش بنیان و صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار خواهد شد.

امروز: امضای قرارداد طراحی و ساخت ماهواره ناهید 2 میان سازمان فضایی ایران و پژوهشگاه فضایی ایران

صبح امروز مراسم امضاء قرارداد طراحی و ساخت ماهواره ناهید 2 برگزار شد. در این مراسم دکتر محسن بهرامی؛ معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و رییس سازمان فضایی ایران و دکتر حدادپور رییس پژوهشگاه فضایی ایران، قرارداد طراحی و ساخت ماهواره مخابراتی ناهید 2 را امضا کردند.

ارائه طرح مفهومی فضاپیمای مسافری به مقصد ماه (+تصاویر)

در حال حاضر پژوهشگران موفق به ارائه یک طرح مفهومی از یک فضاپیمای جدید شدند که به ادعای آنها روزی می‌تواند گردشگران، لوازم و تجهیزات را در عرض دو روز به ماه ببرد. علاقمندان برای گذراندن اوقات فراغت خود در ماه باید 10 میلیون دلار (8 میلیون پوند) پرداخت کنند.

ماهواره هواشناسی نسل آینده GOES-16 متعلق به «نوآ» نخستین تصاویرش را مخابره کرد (+تصاویر)

GOES-16 به گونه‌ای طراحی شده است که قادر است تصاویر را با سرعت پنج برابر سرعت ماهواره‌های GOES قدیمی و با کیفیت چهار برابر تصاویر آنها ثبت کند. این ماهواره هر 15 دقیقه یک تصویر از کل سیاره و هر پنج دقیقه یک تصویر از قاره آمریکا بگیرد و تمام این تصاویر را از مدار زمین‌ثابت خود و در فاصله 36 هزار کیلومتری از زمین می‌گیرد.

پیشنهاد روس‌ها برای نگهداری گنجینه‌ها و میراث تمدن انسان در کره ماه

دانشمندان روسی معتقدند ماه بهترین مکان برای نگهداری گنجینه‌های زمین است. البته دانشمندان معتقدند این پروژه را می‌توان با سرمایه گذاران بخش خصوصی اجرا کرد و به تدریج نسخه‌ای از تمام ساختمان‌های روی زمین مانند کلیسای نوتردام فرانسه و کاخ کرملین را در ماه ساخت.

نشست مشترک معاون وزیر و رییس سازمان فضایی ایران با همتای آذربایجانی خود

همکاری درخصوص استفاده از ظرفیت پهنای باند ماهواره های مخابراتی دو کشور، امکان استفاده از تصاویر ماهواره ای آذربایجان و دیگر ماهواره ها با توان تفکیک بالا برای ایران ، همکاری در تعریف پروژه های کاربردی مشترک، ایجاد تیم مشترک کارشناسی جهت هماهنگی های فرکانسی موقعیت های مداری کشور آذربایجان و کشور جمهوری اسلامی ایران از جمله مباحث مطرح شده در این جلسه بود.

14 بهمن همزمان با روز ملی فناوری فضایی: رونمایی از آخرین دستاوردهای فضایی ایران با حضور رییس جمهور

ماهواره‌هایی که قرار است در این روز رونمایی شود ماهواره‌های سنجش از دور و مخابراتی هستند که از مرحله تحقیقات به مرحله عملیاتی رسیده اند.

امضای قرارداد طراحی و ساخت ماهواره مخابراتی ناهید 2 با همکاری پژوهشگاه فضایی ایران

قرارداد طراحی و ساخت ماهواره مخابراتی ناهید 2 در هفته‌ی آینده به امضا خواهد رسید. این ماهواره که مشخصات فنی آن متعاقبا به اطلاع خواهد رسید، یک ماهواره مخابراتی است و با سفارش، مدیریت و نظارت سیستمی سازمان فضایی ایران و با همکاری پژوهشگاه فضایی ایران طراحی و ساخته خواهد شد.

نقص مبهم ساعت‌های فضایی اروپا

مجموعه ماهواره‌های موقعیت‌یاب اروپا که براساس قول سازمان فضایی اروپا باید محل دقیق کاربران را مشخص کنند، به دلیل مشکلی که برای ساعت‌هایشان بروز کرده است ممکن است با شکست مواجه شوند. این مجموعه 24 تایی از ماهواره‌ها که اکنون 18 تای آنها در آسمان هستند، در انتظار دریافت چهار عضو دیگر تا شهریور 96 بودند که گویا این طرح تا اطلاع ثانوی زیر تیغ بازبینی رفته است.

رونمایی از نمونه مفهومی خودرو پرنده ایرباس تا پایان 2017 (+تصاویر)

ایرباس را همه با هواپیماهای غول‌پیکرش می‌شناسند اما کمتر کسی می‌داند که این شرکت هواپیماسازی در حال کار روی یک خودرو پرنده خودران کوچک تک‌نفره است و پایان امسال میلادی از نمونه اولیه آن رونمایی خواهد کرد.

توقف و واسپاری پهپادهای خورشیدی اینترنت‌رسان گوگل/جایگزینی با پروژه بالون‌های اینترنت‌رسان

اکنون مشخص شده است که به‌ فاصله اندکی از این واسپاری، پروژه پهپادها در سال 2015 به فراموشی سپرده شده است. دلیل این شرکت برای زمین گذاشتن پروژه‌ای که به مرحله آزمایش رسیده بود، خروج از صرفه اقتصادی و خطرناک بودن آن اعلام شده است.

پرتره زیبای "مشتری" به همراه لکه سرخ معروف

در این تصویر مجموعه‌ای از توفان‌های بیضی شکل دیده می‌شوند که بطور غیررسمی به رشته‌های مروارید مشهور هستند. تصاویر اولیه دوربین جونوکم در سایت www.missionjuno.swri.edu/junocam برای استفاده عمومی به منظور بررسی و پردازش بیشتر قرار داده شده است.

رئیس مرکز ملی فضایی ایران: اجرای 60درصد کاربری‌های مغفول فضایی در موسسه مشترک فضایی

رییس مرکز ملی فضایی ایران گفت: مؤسسه مشترک فضایی مرکز ملی فضایی و دانشگاه تهران، 60 درصد کاربری‌های مغفول فضایی را اجرایی می‌کند. این مؤسسه زنجیره رابط بین دولت و صنعت خواهد بود و داده‌های مورد نیاز در حوزه کاربری‌های فضایی را ارائه خواهد کرد تا مورد استفاده کاربران بخش‌های مختلف قرار گیرد.

پرتاب موفقیت‌آمیز موشک فالکون 9 شرکت اسپیس ایکس حامل 10 ماهواره/فرود موفقیت‌آمیز بر روی سکویی در اقیانوس آرام

اسپیس ایکس، شرکت آمریکایی فناوری های اکتشاف فضایی روز شنبه موشک «فالکن ۹» را به فضا پرتاب کرد. مهندسان این شرکت مرحله فرود موشک روی سکویی در اقیانوس آرام را نیز با موفقیت انجام دادند.

ماهنامه صنایع هوافضا، شماره 122، دی 95

دربرگیرنده‌ اخبار و مطالب روز و مقالات علمی حوزه هوافضا، شماره 122، دی 95
توزیع در گیشه‌های روزنامه فروشی سراسر کشور

گشایش باب‌های علم و فناوری در حوزه هوافضا پس از اجرای برجام

رییس مرکز ملی فضایی ایران با اشاره به تعدد تبادل هیات های علمی خارجی با ایران در دوره پسابرجام گفت: پس ازاجرایی شدن برجام، باب های علم و فناوری بسیار خوبی به روی کشور باز شد که یکی از حوزه‌های آن، هوافضا است.

اولویت‌های نوسازی ناوگان هوایی/هوای «هوا» را باید داشت!

بخش هوایی کشور به‌واسطه ارتباطات گسترده بین‌المللی و الزام در رعایت استانداردهای پیچیده و محکم مراجع ذی‌ربط بین‌المللی به مراتب بیشتر از سایر بخش‌های حمل‌و‌نقل از تحریم‌ها آسیب دیده و لازم است نوسازی آن اول به‌منظور حفظ قابلیت اطمینان و ایمنی و دوم به‌منظور کسب جایگاه‌های از دست‌رفته قبلی و حداقل در سطح منطقه در اولویت باشد.

زمین و ماه از دید مریخی‌ها

اداره ملی هوانوردی و فضانوردی آمریکا، ناسا، در هنگام کالیبره کردن یکی از دوربین‌های تصویر‌برداری خود در مدار مریخ، عکس‌هایی از زمین و ماه تهیه کرده است که سیاره ما را از دید یک رصدخانه مریخی به‌ تصویر می‌کشد.

چاپ سه‌بعدی لوازم پزشکی در فضا

به تازگی شرکت جدیدی در مورد تجهیزات پزشکی فضایی در تورنتو با نام 3D4MD تاسیس شده است. این شرکت با استفاده از چاپ سه بعدی و فناوری کم هزینه تجهیزات پزشکی برای فضا فراهم می کند.

تبلیغات
گپ جی پی تی -  چت جی پی تی 4o پلاس
خرید و قیمت محصولات برند دی جی آی DJI
فناوری چاپ سه‌بعدی - پرینت سه‌بعدی در هوافضا - پرینتر سه‌بعدی
پهپاد - ربات پرنده - کوادکوپتر - مولتی کوپتر - درون
خودرو پرنده - ماشین پرنده- تاکسی هوایی - ایر تاکسی - خودرو هوایی - اتومبیل پرنده
فهرست پادکست‌های مرتبط با هوانوردی، فضا و هوافضا
خرید و قیمت محصولات برند دی جی آی DJI
کتاب دانستنی های علم پرواز - علیرضا علی حسینی - دیجی کالا
خرید تلسکوپ
صفحه اینستاگرام پورتال هوافضای ایران (ایران هوافضا)
کانال تلگرام پورتال هوافضای ایران (ایران هوافضا)
کتاب پرواز، تاریخ کامل هوانوردی
دیکشنری هوانوردی و هوافضا چکاوک
مرجع کامل سنسور ها، ابزار دقیق و سیستم های اندازه گیری
دیوار هوافضا
ایران سرور - خرید هاست دامین سرور هاست ابری
دستیار هوش مصنوعی AvalAi
خرید و قیمت محصولات برند دی جی آی DJI