طراحی و ساخت ماهواره ظفر تا سال آینده به اتمام میرسد
دو ماهواره سنجشی امیرکبیر و ماهواره مخابراتی ناهید در مراحل پایانی تجمیع و تست ماهواره قرار دارد و بهزودی آماده پرتاب خواهد شد. طراحی بالن مخابراتی تدبیر ۱ (بام) انجام شده و آزمایش بالن مقید نیز به زودی انجام خواهد شد.
اهمیت دانش فضایی از دیدگاه امنیت، اقتصاد و رفاه ملی/داشتن ماهواره سنجش از راه دور حیاتی است
رئیس مرکز ملی فضایی ایران از افزایش رفاه ملی به عنوان سومین اهمیت دانش فضایی نام برد و اظهار داشت: «بسیاری از کشورها برای کاهش تلفات جادهای از دانش فضایی برای یافتن نزدیکترین محل خدمات بیمارستانی بهره میبرند».
موشک سوخت جامد ژاپن با موفقیت به فضا پرتاب شد
در تازهترین تلاش ژاپن برای ماندن در بازار پرتابهای موشکی، این کشور یک موشک سوخت جامد را با موفقیت به فضا پرتاب کرد. این موشک هشت متری که اپسیلون-۲ نام دارد، دیروز (سهشنبه) از پایگاه فضایی یوچینورا در جنوب ژاپن به فضا پرتاب شد و ماهوارهای را برای بررسی تشعشات اطراف زمین، در مدار قرار داد.
عبور ایستگاه فضایی بینالمللی از مقابل خورشید (+عکس)
ناسا به تازگی تصویری ترکیبی را از گذر ایستگاه فضایی بینالمللی از برابر خورشید منتشر کرده است. ناسا میگوید که این تصویر از 10 فریم تشکیل شده که سایه ایستگاه فضایی را در زمان عبور از برابر خورشید با سرعت هشت کیلومتر در ثانیه نمایش میدهد.
تصاویر اولین هواپیمای نو ایرباس که قرار است تحویل ایران شود
تصاویر جدیدی که گفته میشود اولین هواپیمای مسافربری ایرباس برای تحویل به ایران است منتشر شده است. این عکسها توسط یک عکاس آلمانی در فرودگاه Finkenwerder شهر هامبورگ گرفته شده است. گزارشهاي منتشر شده نشان ميدهد اين هواپيماي ايرباس A321 آخرين مراحل آمادهسازي خود را براي تحويل به ايراناير طي ميكند.
با نهایی شدن قرارداد؛ نخستین هواپیماهای ایرباس نوروز 96 به ایران میرسند
با نهایی شدن این قرارداد در سال ۲۰۱۷ بین هفت تا هشت فروند هواپیمای جدید ایرباس تحویل این شرکت ایرانی شود، موضوعی که به نظر میرسد امکان اجرایی شدن آن تا پایان سال جاری خورشیدی نیز وجود دارد.
ماهنامه صنایع هوافضا، شماره 121، آذر 95
دربرگیرنده اخبار و مطالب روز و مقالات علمی حوزه هوافضا، شماره 121، آذر 95
توزیع در گیشههای روزنامه فروشی سراسر کشور
شورای عالی فضایی تا پایان سال جاری برای اصلاح راهبردهای ۱۰ ساله اول فضایی یا صحه گذاری بر راهبردهای ۱۰ ساله دوم تشکیل خواهد شد
شورای عالی فضایی، عالی ترین مرجع رسیدگی به مسائل فضایی ایران است که اساسنامه آن بهمن ماه سال ۸۳ از سوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی ایران تصویب شد، این شورا زیر نظر رئیس جمهوری به مسائل مربوطه رسیدگی می کند.
گفتگوی جهانی/رئیس سازمان فضایی اروپا: نخستین پرتاب آریان-6 در سال 2021 انجام میشود
برعهده داشتن وظیفه مدیریت یک آژانس فضایی می تواند با تصمیم گیری در مورد ماموریت هایی به کره مریخ و کره ماه، ساخت موشک های فضایی جدید و حتی فرود بر روی شهابسنگها همراه باشد. در عین حال به مدیریت راهبردی و مالی نیز بر می گردد. در ادامه گفتگوی یورونیوز با یان وورنر را میخوانید.
تماشا: دیدار با رباتهای پرندهی آینده (از مجموعه سخنرانیهای کنفرانس TED)
آنچه در ابتدا برای سرگرمی ساخته شد در راه تبدیل شدن به یک صنعت چندین میلیون دلاری است بازرسی، نظارت برمحیط زیست، عکس برداری وف یلمبرداری و روزنامه نگاری اینها تنها برخی از کاربردهای احتمالی برای پهپادهای تجاری است، و آنچه اینها را توانمند میسازد قابلیتهایی هستند که در حال توسعه در مراکز تحقیقاتی در سراسر دنیا میباشند.
توافق بزرگ ایران و بویینگ/۸۰ فروند هواپیمای بویینگ در ۱۰ سال وارد ایران میشود
براساس سند همکاری که ایران و بوئینگ به امضا میرسانند، ۸۰ فروند هواپیمای بوئینگ در بازه زمانی ۱۰ ساله به ایران تحویل داده میشود. از مجموع ۸۰ فروند هواپیمای مورد توافق برای تحویل به ایران، ۵۰ فروند بوئینگ ۷۳۷ و ۳۰ هواپیمای دیگر شامل دو مدل بوئینگ ۷۷۷ خواهد بود.
نمایشگاه هوافضای ماکس 2017 روسیه
نمایشگاه تخصصی هوافضای روسیه با عنوان سالن بینالمللی هوانوردی و فضا (MAKS) یکی از معتبرترین نمایشگاههای هوافضا میباشد که هر دو سال یک بار در حومه مسکو در شهر ژوکوفسکی برگزار میگردد.
درگذشت جان گلن، نخستین فضانورد آمریکایی که مدار زمین را دور زد
جان گلِن، نخستین فضانورد آمریکایی که مدار زمین را دور زد، دیروز در سن ۹۵ سالگی در ایالت اوهایوی آمریکا درگذشت. در اوج رقابت فضایی بین اتحاد جماهیر شوری و آمریکا، جان گلن در ۲۰ فوریه سال ۱۹۶۲ توانست سوار بر یک کپسول فضایی به نام «فرندشیپ ۷» به مدار برود و سه بار به دور زمین بچرخد.
7 فناوری روزمره که مدیون ناسا هستیم
امروزه ما وجود برخی از نوآوریهایی که به طور روزمره از آنها استفاده میکنیم را مدیون ناسا هستیم. ناسا از سال 1976 به طور سالانه شروع به منتشر کردن لیست ابزار آلات و فناوریهایی کرده که از نوآوریهای این شرکت الهام گرفته شدهاند.
بهمن 95؛ رقابت پایانی در پنجمین دوره مسابقات ملی کن ست ایران
مسابقات کن ست، سال گذشته به خاطر تغییرات ساختاری و مدیریتی و جابجایی از سازمان فضایی به وزارت علوم، دچار وقفه و برگزار نشد ولی امسال بعد از بزرگداشت روز ملی فضا (14 بهمن ماه 95) در نیمه دوم بهمن شاهد برگزاری رقابتهای نهایی این مسابقات خواهیم بود و برترینها نیز اوایل اسفند معرفی خواهند شد.
دکتر منطقی: همکاری با ایرباس برای ساخت قطعات هواپیما به زودی آغاز میشود
دکتر منوچهر منطقی با اشاره به همکاری ایران و ایرباس برای ساخت قطعات، گفت: قطعهسازان مهمترین حلقه در زنجیره ساخت هواپیما هستند و برای تولید هواپیما باید سه گروه فعال باشند که یک گروه که مهم ترین قسمت در پروسه ساخت هواپیما محسوب می شوند، قطعه سازان هستند.
به مناسبت روز جهانی هواپیمایی کشوری: تاریخچهای کوتاه از هوانوردی عمومی و سازمان ایکائو
بدین منظور در هفتم دسامبر 1944 در ضمن تنظیم و امضا پیمان حمل و نقل هوایی معروف به پیمان شیکاگو، سازمان بینالمللی هوانوردی غیرنظامی با نام اختصاری "ایکائو" پایه گذاری و به صورت رسمی در ششم می 1947 آغاز به فعالیت کرد.
فضاپیمای کاسینی؛ گامهای پایانی ماموریت 20 ساله
ماموریت 20 ساله فضاپیمای کاسینی با سقوط این فضاپیما به سطح سیاره زحل در ماه سپتامبر 2017 به پایان میرسد و تا قبل از آن باکیفیتترین عکسها از حلقههای زحل را ارسال خواهد کرد. کاسینی در دوران ماموریت خود عکسهای فوقالعادهای از زحل و حلقههای اطراف آن به زمین ارسال کرده است.
آخرین وضعیت ساخت موتور هواپیمای ۱۵۰ نفره/کمبود اعتبار مانع اجرا
براساس تقسیم فعالیت و وظایفی که بین این سازمان با دانشگاهها و مراکز پژوهشی براساس اعتبارات شورای عتف صورت گرفته مقرر شد، دانشگاه صنعتی امیرکبیر مجری محوری در بخش هواپیما، دانشگاه صنعتی اصفهان مجری همکار در بخش اویونیک و دانشگاه علم و صنعت ایران ساخت موتور هواپیما را برعهده گیرند.
رئیس مرکز ملی فضایی ایران: افزایش امنیت و اقتصاد، هدف توسعهی کاربریهای فضایی
منوچهر منطقی رییس مرکز ملی فضایی ایران در خصوص اهداف مرکز ملی فضایی بیان کرد: هدف ما در راستاری توسعه کاربرهای فضایی، ایجاد امنیت و اقتصاد است و با توجه به اینکه محدودیت بودجه و منابع داریم سعی کرده ایم نگاهی کاملا کاربردی به این موضوع داشته باشیم.
ارائهی پانل تخصصی فضایی در «ششمین کنفرانس بینالمللی و دهمین کنفرانس ملی مدیریت فناوری»، آذر 95
پانل تخصصی مرکز ملی فضایی تحت عنوان همکاری های بین المللی جهت توسعه کاربری فناوری های فضایی با هدف توسعه اقتصادی کشور در ششمین کنفرانس بین المللی مدیریت فناوری ارائه می گردد.
نوآوری پژوهشگر ایرانی در زمینهی ساختوسازهای خودکار در مریخ و ماه (+تصاویر)
پژوهشگر ایرانی دانشگاه کالیفرنیای جنوبی با طراحی و ساخت پرینترهای سهبعدی روش نوینی را در ساخت اتوماتیک سازههای ساختمانی در مدت کم ارائه داده و در تلاش است تا با همکاری ناسا اقدام به ساخت سازه در مریخ و ماه کند.
آیا میتوان سیارکها را از مسیرشان منحرف کرد؟/ پروژه «آیدا» طرح مشترک ناسا و اِسا، جسورانهتر از روزتا
آژانس فضایی اروپا و ناسا فضاپیمای کوچکی را به فضا میفرستند تا ببینند اگر سیارکی در مسیر حرکت خود به کره زمین برخورد کند، چه اتفاقی رخ میدهد. برنامه آژانس فضایی اروپا در این طرح مشترک، «ماموریت برخورد به سیارک» یا «اِیم» نام دارد. این آژانس قرار است در اکتبر سال ۲۰۲۰ میلادی فضاپیمای «ایم» را به مجموعه سیارکهایی که «دیدیموس» نام دارند، بفرستد.
ساختار شبکه "MRO" اویونیک کشور ارائه میشود
رییس کارگروه اویونیک ستاد توسعه فناوری و صنایع دانشبنیان هوایی و هوانوردی معاونت علمی از ارائه ساختار شبکه "MRO" اویونیک کشور خبر داد و گفت: این ساختار بر اساس پتانسیلها و توانمندیهای شرکتهای دانشبنیان تعریف شده است.
دوربین سلفیهای هوایی (+تصاویر)
به تازگی دوربینی در قالب پهپاد ساخته شده است که حین پرواز، عکسبرداری میکند و به اندازهای کوچک است که داخل جلد گوشی هوشمند جا میگیرد. این دوربین در هوا معلق میماند و برای لحظاتی تصویربرداری میکند. تمام سختافزار این دستگاه در یک بستهبندی کوچک تعبیه شده است. تاکنون شماری از این دست پهپادهای سلفی تولید شده که از سال گذشته وارد بازار شدهاند.
رونمایی از هواپیمای مسافربری مافوق صوت XB-1 (+تصاویر)
اگرچه هواپیمای XB-1 به طور قابل ملاحظهای کوچکتر از هواپیماهای تولیدی است، اما استخوانبندی مشخص مقامات کارخانه Boom اعلام کردهاند که طراحی این هواپیما براساس درسهای آموخته شده از ساخت و عملیاتی کردن کنکورد مشترک انگلیس و فرانسه است.
ارسال پیشرفتهترین ماهواره هواشناسی ناسا به مدار (+تصاویر)
ماهواره GOES-R یکی از پیشرفتهترین ماهوارههای ثابت هواشناسی توسط ناسا پرتاب شد. این ماهواره قابلیت عکسبرداری بسیار واضحتر و سریعتری را نسبت به ماهوارههای هم نوع خود دارد. تعداد کانالهای انتقال داده در این ماهواره سه برابر ماهوارههای فعلی و وضوح تصاویر ارسالی آن چهار برابر آنهاست.
اسپیسایکس هم به فکر عرضه اینترنت رایگان به مردم جهان افتاد / برآورد 10 میلیارد دلار هزینه
فقط گوگل و فیسبوک نیستند که به ارائه اینترنت پرسرعت به جهان فکر میکنند. اسپیسایکس، شرکت ارائهدهنده خدمات پرتاب موشک، هم در انتظار تصویب دولت آمریکاست تا برای مردم کل کره زمین از طریق شبکه عظیم ماهوارهای اینترنت پرسرعت ارائه دهد.
جدایی "سیگنوس" از ایستگاه فضایی بینالمللی
فضاپیمای سیگنوس شرکت اوربیتال ATK امروز (دوشنبه) با محمولهای از آزمایشات و تجربیات علمی از ایستگاه فضایی بینالمللی جدا شده و به زمین بازخواهد گشت. این فضاپیما در روز 16 اکتبر با همراه محمولهای 2300 کیلوگرمی از غذا، تدارکات و تجهیزات علمی به ایستگاه فضایی ملحق شده بود.
انجمن «نشنال جئوگرافی» و ساخت سریال مستند از مریخ
شبکه نشنال جئوگرافی به تازگی پخش مجموعه داستانی مستندی را با عنوان «مریخ» آغاز کرده است که هدف آن الهام از نسل جدید فناوریها برای مأموریت فضایی انسانی به سیاره مریخ است. پخش شبکه «مریخ» نشنال جئوگرافی تلاشی جدی برای القاء نسل جدید درباره مأموریت انسانی به سیاره سرخ است.