زندگینامه ایلان ماسک (فصل سوم)
برای ماسک فرقِ بینِ اتفاقی وارد ماجرایی شدن یا از پیش قصدش را داشتن مهم است. ایلان بسیار مایل بود که همه بدانند او با کارآفرینهای معمولی درهی سیلیکون فرق دارد. او هیچوقت از ترندها تقلید نکرد و فکر پولدار شدن در سرش نبود و فقط به دنبال عملی کردن رویاها و طرحهایش بود.
آزمایشگاه نانوفناوری پژوهشکده سامانههای حمل و نقل فضایی راهاندازی شد
رئیس پژوهشکده سامانههای حمل و نقل فضایی پژوهشگاه فضایی ایران از راهاندازی آزمایشگاه نانو فناوری در این پژوهشکده خبر داد. در جهت ایجاد زیرساخت مناسب برای توسعه فعالیتها در حوزه نانوتکنولوژی، این پژوهشکده اقدام به راه اندازی آزمایشگاه نانوفناوری نموده است.
با هواپیمای جدید ایرانایر بیشتر آشنا شوید
ایرباس که تلاش کرده این هواپیما را با برخی از مدلهای بوئینگ قابل رقابت کند در طراحی موتور به یکی از پایینترین سطوح مصرف سوخت رسیده و در استفاده از مواد جدید در بدنه آن نیز پیشرفتهای قابل توجهی داشته است.
مدیرعامل ایران ایر: امروز روز بزرگی برای ارتباط ایران و اتحادیه اروپا است
در مجموع شرکت هواپیمای جمهوری اسلامی ایران با ایرباس برای خرید یکصد فروند هواپیما و با شرکت بویینگ برای خرید 80 فروند هواپیما قرارداد امضا کرده و قرار است بزودی قرارداد خرید 20 فروند هواپیمای 70 نفره را با شرکت فرانسوی- ایتالیایی «ای.تی.آر» (ATR) امضا کند.
نخستین فروند هواپیمای ایرباس در فرانسه به ایران ایر تحویل داده شد
در راستای قرارداد بین ایرباس و هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران برای خرید یکصد فروند هواپیما ، نخستین ایرباس 321 در مقر این شرکت اروپایی در تولوز فرانسه به ایران ایر تحویل داده شد.
ناسا پروژههای باستانشناسی منظومه خورشیدی را معرفی کرد/پرتاب فضاپیماهای لوسی و سایک در سال 2021 و 2023 به فضا
فضاپیمای رباتیک «Lucy» قرار است در سال 2021 میلادی به فضا اعزام شود تا روی سیارکهای «تروژان» مشتری تحقیق کند. پروژه دیگر فضاپیمای Psyche نام دارد. این فضاپیما در سال 2023 به فضا میرود تا به یک جرم آسمانی به نام Psyche16 در کمربند کیپر برسد.
پیادهروی فضایی موفق فضانوردان ناسا
به گفته دانشمندان ناسا این دو فضانورد در طول این پیادهروی که شش ساعت و 32 دقیقه به طول انجامید توانستند سه صفحه آداپتور جدید را نصب و اتصالات الکتریکی سه باتری لیتیوم- یونی از سه باتری جدید ایستگاه فضایی بینالمللی را برقرار کنند.
گزیدهای از مأموریتهای فضایی در سال 2017
شرکت بوئینگ قصد دارد در برابر رقیب خود یعنی اسپیسایکس قد علم کند. این شرکت سازنده هواپیما، این روزها روی فضاپیمای CST-۱۰۰ خود کار میکند تا اولین شرکت هواپیمایی خصوصیای باشد که فضاپیمای خود را به ایستگاه فضایی بینالمللی میفرستد.
آینده صنعت هوافضا در گرو فعالیت شرکتهای دانشبنیان است
رییس اتحادیه صنایع هوایی و فضایی ایران گفت: آینده صنعت هوافضای کشور منوط به فعال شدن بیش از پیش شرکتهای دانشبنیان خصوصی در این حوزه است. وی با بیان اینکه ایجاد شغل در صنعت هوافضا کار آسانی نیست و مستلزم سرمایهگذاریهای کلان است، افزود: آینده صنعت هوافضای کشور منوط به فعال شدن شرکتهای دانشبنیان در بخش خصوصی است.
امروز؛ امضای قرارداد خرید 20 فروند هواپیمای ATR میان ایران و فرانسه
اصغر فخریه کاشان معاون وزیر راه و ترابری ایران روز شنبه اعلام کرد ایران و این سازنده هواپیما در طول هفته جاری قرارداد نهایی برای خرید 20 فروند هواپیمای کوتاه برد را امضا می کنند. وی گفت: قرارداد خرید 20 فروند هواپیمای کوتاه برد با ارزشی بالغ بر 400 میلیون دلار ( 380 میلیون یورو) می باشد.
امضای تفاهمنامه میان پژوهشگاه هوافضا و مرکز تحقیقات لیزر در پزشکی جهاد دانشگاهی
تفاهمنامه همکاری مشترک دوجانبه همکاریهای علمی- پژوهشی و آموزشی در تاریخ 01/6/95 به امضا آقایان دکتر فتح اله امی، رئیس پژوهشگاه هوافضا و دکتر سیدمهدی طبایی، رئیس مرکز تحقیقات لیزر در پزشکی جهاد دانشگاهی، رسید.
پایداری ماهواره در فضا مهمتر از پرتاب است/ زمان و سرمایه گذاری مهمترین چالش حوزه فضایی
دکتر صدر با اشاره به سیاستهای سازمان فضایی کشور در 2 سال گذشته، گفت: برنامه ما این بوده است، آنچه که تا به حال در حوزه فضایی به آن دست پیدا کردیم تثبیت کنیم به طوری که اگر ماهواره ای را در مدار قرار دادیم به عنوان قدم نخست و در قدم بعدی این ماهواره بتواند 5 سال با کلیه تجهیزات در مدار بماند و شرایط پایداری داشته باشد.
راهاندازی بخش پایش ماهوارهای پدیدههای مختلف طبیعی در سازمان فضایی ایران
بخش پایش ماهوارهای پدیدههای مختلف طبیعی در زیرپرتال سنجش از دور تارنمای سازمان فضایی ایران راه اندازی شده است. علاقمندان میتوانند با مراجعه به آدرس www.rs.isa.ir از این خدمات استفاده نمایند.
گزیدهای از فعالیتهای فضایی در سال ۲۰۱۶
سال ۲۰۱۶ آسمان، عرصه ماموریتهای فضایی مشترک برای دستیابی به اسرار کرات دیگر بود. فضاپیماهایی با همکاری اروپا و روسیه به سوی مریخ و با همکاری آمریکایی ها به سوی مشتری پرتاب شدند. پیروزیها با شکست هم همراه بود.
سفر مجازی به مریخ، هدیه تسلا به مناسبت کریسمس
هدیه دوم برای صاحبان خودروهای مدل S و X که از بهروز رسانیها استفاده کردهاند، امکان تبدیل خودروی آنها به یک فضاپیمای مریخی است. اسپیسایکس، شرکت خواهرخوانده تسلا، در حال طراحی برای ارسال انسانها به سیاره سرخ است.
ارسال سیگنالهای فضایی از ۲۰۱۸ با هدف جستوجوی حیات
هدف بنیاد METI جستوجو برای یافتن ساکنان دیگر فضا است. داگلاس واکوش، مدیر این موسسه، میگوید: «دانشمندان در سال ۱۹۷۴ میلادی نیز با استفاده از تلسکوپ رادیویی Arecibo به فضا سیگنالهایی فرستاده بودند اما نتوانستند هیچ نتیجه مثبتی دریافت کنند».
پژوهشهای عملی در زمینهی پرورش خیار در فضا
در این تحقیق موارد زیادی همچون الگوهای رشد با آماس خاص یا دندانهدارشدن دانههای خیار مورد بررسی قرار گرفتند. در مراحل اولیه دانههای خیار دندانهدار و تیغدار شدند که این مورد موجب جوانه زدن دانههای سخت و سفت شده و سپس فرایند رشد مهار شد.
ارسال نامه آرزوهای کودکان به فضا
یک شرکت فضایی خصوصی، مجموعهای از نامههای کودکان خطاب به مردم زمین را به جو ارسال کرده و مجددا به نویسندگان آنها بازگردانده است. این نامهها در بازگشت به زمین بازیابی و به کودکان توسط پست الکترونیک ارسال شدند اما پیش از ارسال، رون گاران، فضانورد پیشین ناسا آنها را امضا کرد. در کنار این نامهها، همچنین تصویری از جعبه در فضا برای کودکان فرستاده شد.
تصویر ناسا از جشن فضا در کوتاهترین شب سال
تقریبا ساعاتی پس از انقلاب زمستانی، یک باد خورشیدی قوی جریان پیدا کرد و تودهای از ذرات پرانرژی را از سمت میزبان منظومه شمسی به میدان مغناطیسی زمین کوبید که منجر به نمایش شفقهای قطبی در شمال کانادا شد.
رییس مرکز ملی فضایی: راهاندازی شرکتهای دانشبنیان مسلط بر کاربری فضا در اقتصاد
کاربران دربخش کاربری فضا در اقتصاد، دولتی اما کسانی که این کار را انجام می دهند عمدتا بخش خصوصی هستند؛ درحال حاضر یک طیف از شرکت های دانش بنیان در این زمینه در حال راه اندازی هستند که بر کاربری های فضایی در اقتصاد تسلط داشته و این کاربری ها را برای نهادهای مختلف اجرا می کنند.
ماهواره لیزری ناسا برای حفاظت از قطب
اداره ملی هوانوردی و فضایی آمریکا، ناسا، اعلام کرده است که سیستم تازه لیزریای را برای حفاظت از محیط زیست قطب فعال کرده است. ماهواره CALIOP که از سال 2006 مشغول به کار شده بود، یکی از فعالیتهای زیستمحیطی ناسا محسوب میشود که از مدار زمین، به بررسی اقیانوس منجمد و غیرمنجمد برای یافتن پلانکتونها میپرداخت.
کاوشگرهای برتر مسابقه Lunar XPrize گوگل سال آینده به ماه می روند
کاوشگر دو گروه از شرکت کنندگان مسابقه Lunar XPrize به میزبانی گوگل سال آینده به ماه می رود. یکی از اهداف این مسابقه تشویق بخش خصوصی برای همکاری در پروژه های فضایی است و این توافق نمونه بزرگی از همکاری گروه های خصوصی برای برداشتن یک گام بزرگ در زمینه اکتشاف فضا است.
پروژه ارسال مرسولات پستی با پهپاد در کیش/تجاریسازی پروژههای فضایی
رییس پژوهشگاه فضایی ایران با اشاره به فعالیت های این پژوهشگاه در بخش فنی و مهندسی گفت: پروژه ارسال مرسوله های پستی با استفاده از پهپاد به صورت پایلوت در کیش اجرا خواهد شد. حدادپور ادامه داد: در طول 30 سال گذشته هزار پروژه افتخار آمیز در پژوهشگاه انجام شده است و سعی داریم تجاری سازی آن را انجام دهیم.
نخستین ماهواره نظارت بر کربن جهان توسط چین راهی فضا شد
چین امروز پنجشنبه نخستین ماهواره سنجش دی اکسید کربن جهان را با یک فروند راکت «لانگ مارچ 2 دی» به فضا پرتاب کرد. آکادمی علوم چین وزن این ماهواره را 620 تن ذکر کرده و اعلام کرد که به مدار 700 کیلومتری بالاتر از سطح زمین پرتاب شده است و اصلی ترین ماموریت آن سنجش و ارزیابی کربن در جو است.
طراحی و ساخت ماهواره ظفر تا سال آینده به اتمام میرسد
دو ماهواره سنجشی امیرکبیر و ماهواره مخابراتی ناهید در مراحل پایانی تجمیع و تست ماهواره قرار دارد و بهزودی آماده پرتاب خواهد شد. طراحی بالن مخابراتی تدبیر ۱ (بام) انجام شده و آزمایش بالن مقید نیز به زودی انجام خواهد شد.
اهمیت دانش فضایی از دیدگاه امنیت، اقتصاد و رفاه ملی/داشتن ماهواره سنجش از راه دور حیاتی است
رئیس مرکز ملی فضایی ایران از افزایش رفاه ملی به عنوان سومین اهمیت دانش فضایی نام برد و اظهار داشت: «بسیاری از کشورها برای کاهش تلفات جادهای از دانش فضایی برای یافتن نزدیکترین محل خدمات بیمارستانی بهره میبرند».
موشک سوخت جامد ژاپن با موفقیت به فضا پرتاب شد
در تازهترین تلاش ژاپن برای ماندن در بازار پرتابهای موشکی، این کشور یک موشک سوخت جامد را با موفقیت به فضا پرتاب کرد. این موشک هشت متری که اپسیلون-۲ نام دارد، دیروز (سهشنبه) از پایگاه فضایی یوچینورا در جنوب ژاپن به فضا پرتاب شد و ماهوارهای را برای بررسی تشعشات اطراف زمین، در مدار قرار داد.
عبور ایستگاه فضایی بینالمللی از مقابل خورشید (+عکس)
ناسا به تازگی تصویری ترکیبی را از گذر ایستگاه فضایی بینالمللی از برابر خورشید منتشر کرده است. ناسا میگوید که این تصویر از 10 فریم تشکیل شده که سایه ایستگاه فضایی را در زمان عبور از برابر خورشید با سرعت هشت کیلومتر در ثانیه نمایش میدهد.
تصاویر اولین هواپیمای نو ایرباس که قرار است تحویل ایران شود
تصاویر جدیدی که گفته میشود اولین هواپیمای مسافربری ایرباس برای تحویل به ایران است منتشر شده است. این عکسها توسط یک عکاس آلمانی در فرودگاه Finkenwerder شهر هامبورگ گرفته شده است. گزارشهاي منتشر شده نشان ميدهد اين هواپيماي ايرباس A321 آخرين مراحل آمادهسازي خود را براي تحويل به ايراناير طي ميكند.
با نهایی شدن قرارداد؛ نخستین هواپیماهای ایرباس نوروز 96 به ایران میرسند
با نهایی شدن این قرارداد در سال ۲۰۱۷ بین هفت تا هشت فروند هواپیمای جدید ایرباس تحویل این شرکت ایرانی شود، موضوعی که به نظر میرسد امکان اجرایی شدن آن تا پایان سال جاری خورشیدی نیز وجود دارد.